Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 64349
Kirjoituksia 175047

Hybridilaajakaista ja VPNHighlighted

Hybridilaajakaista ja VPN

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

Hybridilaajakaista ja VPN

1/7

Miten voin asentaa Telian hybridilaajakaistamodeemi-reitittimeen VPN-yhteyden? Onko joitain VPN-palveluja, jotka erityisen hyvin tässä toimivat? Tai sellaisia jotka eivät toimi...

 

Voiko samanaikaisesti käyttää VPN-yhdistetyn hybridimodeemi-reitittimen läpi yksittäisiä laitteita esim. puhelin joilla oma erillinen VPN?

 

 

0 tykkäystä
6 vastausta
Highlighted

Telialainen
Viestejä 440 kpl

2/7

Moikka @Villev8 ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!

Tarkoitatko omalta koneelta asennettavaa VPN-yhteyttä vai kuukausimaksullista VPN-palvelua, esim. Freedome VPN -palvelua? Kuukausimaksullisissa palveluissa reitittmelle ei tarvitse tehdä muutoksia, mutta omaa VPN:n yhteyttä varten tarvitsee toki muutoksia reitittimelle tehdä. Valitettavasti juuri nyt minulla ei ole tarkempia ohjeita / tietoa sen tekemisestä, mutta voin tästä kysyä lisää tietoa heti ensiviikolla ja palaan asiasta myöhemmin tarvittaessa.

Maksullisessa palvelussa riittää, että jokaiselle päätelaitteelle asentaa oman sovelluksen, tuosta erillisestä yhteydestä + päätelaitteen oman VPN:n käytöstä samaan aikaan kysyn myös varmistuksen, toimivatko rinnakkain.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

3/7

Hei,

tarkoitan kyllä maksullista VPN yhteyttä esim. NordVPN, Surfshark, mutta haluaisin VPN suojatun yhteyden jo reitittimeen. Jolloin kaikki päätelaitteiden yhteydet olisivat VPN-suojattuja, mm. televisiot, pleikkari yms., myös siis laitteet joille ei ole mitään applikaatiota olemassa.

 

Tämän pitäisi olla mahdollista esim. Surfsharkilla, mutta reitittimen pitäisi tällaista toiminnallisuutta tukea ja siihen pitää tehdä tiettyjä asetuksia jotta homma toimii. Näiden asetusten hakemisessa tarvisin apuja, ja ylipäätään että soveltuuko hybridimodeemi-reititin tähän touhuun. Ja juu voihan se olla jokin muukin VPN palvelun tarjoaja toki kuin mitä tuossa nyt esimerkkinä mainitsin.

 

Tämän lisäksi sitten varmasti haluaisin "yksinkertaisuuden vuoksi" käyttää esim. läppärissä ja puhelimessa omaa VPN-sovellusta koko ajan, ne kun on mukana liikkeessä kuitenkin jatkuvasti, niin ei tarvi sitten sählätä appien kanssa koko aikaa. Jos vaan toimii.

 

Jos Sagemcom hybridimodeemi ei sovellu tähän, niin mikäs olisi sellainen vdsl-modeemi joka soveltuu?

 

0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 440 kpl

4/7

Kiitos tarkkennuksista. Välitän tämän tietopyynnön eteenpäin ja minä tai kollegani palaa asiasta tähän ketjuun.

0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 440 kpl

5/7

Palaan hieman selventämään vielä asiaa.

 

Oliko tarkoituksesi tehdä Hybrid modeemista oma VPN-palvelin erillisellä ohjelmalla joka asennetaan reitittimelle?

Ulkoisen ohjelmiston asennus ei ole sallittua meidän palvelureitittimelle (Hybrid) ja jos haluat erillisen VPN -palvelimen, on se asennettava erilliselle reitittimelle. Tässä vaiheessa en osaa suositella siihen toista modeemia, toivottavasti yhteisöstä löytyy muita keskustelijoita, jotka ovat tarkemmin perehtyneitä omien VPN -palvelimien pystyttämiseen.

Jos haluat apua Hybrid -modeemin omien asetuksien muokkaukseen, kerro vain tarkemmin mitä asetuksia sinun tulisi vaihtaa ja katsotaan niitä yhdessä tarkemmin.

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 3 kpl

6/7

Hei,

ilmeisesti sinne pitäisi asentaa ohjelma, joka hallinnoi VPN:ää.

 

Otan yhteyttä mikäli asetusopastusta tarvitaan.

 

0 tykkäystä
Highlighted

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 520 kpl

7/7

Kaksi toteutustapaa:

 

A) Joku kunnollinen, Linux-pohjainen reititin esim. Ubiquitin Edgerouter ja siihen OpenVPN:n asennus. Tähän löytyy runsaasti ohjeita netistä, jos et suoriltaan osaa asentaa

 

B) Erillinen RaspBerry Pi-pohjainen VPN-reititin. Uusin ja tehokkain versio on Raspberry Pi4. Tähänkin löytyy netistä runsaasti valmiita ohjeita ja jossain välissä taisi olla jopa valmis image. Olen joskus itse pikaisesti testannut ja hyvin se toimi.

 

Operaattorin reitittimien suhteen (koskee aivan kaikkia operaattoreita) voit unohtaa tällaiset haaveet, ei tule koskaan toteutumaan. Muutenkin hybridiliittymä ei edes toimi jos aiot reitittää kaiken liikenteen VPN:n yli, se menee pelkästään kiinteän verkon kautta. Jos VPN on ykkösprioriteetti niin laittaisin siihen ihan vaan siltaavan VDSL/ADSL modeemin ja sen perään esim EdgeRouterin.

Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.