Hybridilaajakaistalla striimaus

  • 20 November 2019
  • 5 kommenttia
  • 25 katselukertaa

Kunniamerkki +1

Hei!

 

Minulla on tuo telian hybridilaajakaista ja ajattelin, että pystyisin striimaamaan tällä kun nopeutta tulee mukavasti lisää 4G kautta, mutta asia ei ollutkaan niin yksinkertaista.

Uploadia on yli 10mbps kokoajan, mutta kun yritän striimata twitchiin niin pingini pelissä nousee reilusti yli 200ms ja en pysty peliä pelaamaan.

Ongelmana siis taitaa olla se että tuo adsl kaista käytetään ekana tuohon striimin lähettämiseen twitchille ja sen takia pingi nousee kun pelit eivät osaa käyttää tuota 4g:tä
joten onko tähän jotakin ratkaisua?
Voinko jotenki rajoitta adsl linjan käyttöä joiltakin ohjelmilta esim?
vai onko ainoa keino vai nyppäistä irti tuo adsl ja pelata pelkällä 4G:llä


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei.


 


Olet oikeassa. Adsl-upin kuristumisesta tuossa on kyse. Ei oikein ole tietääkseni muuta keinoa kuin tuo nyppäys irti tai vain pelkkä mobiili. Harmi, että siinä taas menettää adsl tasaisuuden. Hybridi ei ole streamaajan liittymä.

Mulla on sama ongelma. Eikö tähän ole vieläkään tullut mitään ratkaisua esim reitittimen asetusten puolelta, tai windowsin puolelta? Reitittimestä puuttuu QoS ominaisuudet myös kokonaan, jos ne lisättäisiin siihen, ongelma voisi ratketa?
Jos vedän oman DSL piuhan irti, niin netti katkeilee kokoajan, ja tietenkin menettää sen alhaisen pingin mitä varten Hybridi on, eli se ei ole ratkaisu minulle.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Hybridimodeemi ei sovellu striimaamiseen. Asiaa voi helpottaa ainoastaan siirtymällä omiin laitteisiin. Lisäksi tarvitaan myös rautainen tietotaito verkkoyhteyksistä.

 

Pelaatko ja striimaatko kahdella eri koneella, eli pelikoneen kuva siirretään striimikoneelle esimerkiksi HDMI-kaappauskortin kautta?

 

Hanki erillinen LTE-modeemi. Siirrä sim-kortti hybridimodeemista omaan LTE-modeemiisi. Pidä pelikone kytkettynä hybridimodeemiin, mutta siirrä striimauskone hybridimodeemista omaan LTE-modeemiisi.

 

Näin saat striimaamiseen LTE-liittymän hyvän lähetysnopeuden ja pelaamiseen DSL-liittymän tasaiset vasteajat.

 

Mikäli pelaat ja striimaat samalla koneella, mutta osaat muokata joko reititystaulukkoa tai sovellusten ja verkkosovittimien välisiä sidoksia, voit hankkia oman LTE-modeemin ja kytkeä koneen samanaikaisesti sekä hybridimodeemiin että LTE-modeemiin. Reitityksiä tai verkkosovittimien sidoksia muokkaamalla säädät sitten pelin käyttämään DSL-yhteyttä ja striimauksen LTE-yhteyttä.

 

Eli ei ole mitään mahdollisuutta muuttaa reititystaulukkoa tässä hybridimodeemissa? Koitin aikasemmin kattoa niin ei siellä ollut ainakaan mitään semmosta. Miksi tämmöstä ominaisuutta ei ole lisätty? Kuulostaa aika tyhmältä hommaa toinen reititin juuri vain sen takia että palveluntarjoajan tarjoamassa reitttimissä ei ole mahdollisuutta tälle ominaisuudelle.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Laitoin toivetta eteenpäin @Mikael54  tästä eli kiitos siitä. Katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan tämän kanssa. 

Vastaa