Julkinen alue
Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Hybridimies
Uusi keskustelija
 • 1 custom-general.kudos
 • 15 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Hybridilaajakaistasta ja minkä merkkinen modeemi?

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hei!

 

Onko kellään tietoa mikä hybridireititin on malliltaan tai valmistajaltaan?

 

Laitoin tilaukseen kyseisen paketin ja olisi hienoa tietää laite sekä sen tekniset ominaisuudet ennen asennusta, jotta pääsee suunnittelemaan miten tällä laitteella korvaa fyysisesti aiemmat laitteet. Osa laitteista, kun tarvitsee langan ja osa ei.

Edit IlariJR: lisätty linkit hybridiblogeihin.

Lue lisää hybridilaajakaistasta täältä:
- Hybridilaajakaista tuo nopeammat yhteydet jopa yli miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen

- Hybridilaajakaista? Miten se toimii?

740 vastausta
kefiiri
Konkari
 • 206 custom-general.kudos
 • 675 custom-general.replies
 • 5 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Se on valitettavaa ja vähän erikoistakin ettei kaikkialle toimivan kupariverkon alueelle ole saatavilla kunnollista DSL- liittymää. Kyseessä on vielä aivan perinteinen tiheään (Suomen mittakaavassa) asuttu taajama tai kaupunginosa. 

 

Omalla kohdallani on onneksi toistaiseksi asiat hyvällä tolalla. Alueen kaapelit; puhelin kupariparikaapelit ja koaksiaali kaapelitv kaapelit, omistaa molemmat DNA. Tänne saa sekä ADSL että VDSL yhteydet kaapelireitin pituudesta riipuen Telialta. Elisalta saa vain ADSL:n. Tästä "pisteet" Telialle. Itse kuulun onnekseni tuohon VDSL:n piiriin. DNA taas ihan syystäkin tarjoaa nykyään enää kaapelinettiä eri nopeuksilla, jotta jokainen voi valita mieleisensä kuukausimaksun. Maksimi myytävä nopeus on jopa 1G, joka nyt käytännössä toteutuu 600...700Mbps nopeudella. 

 

Sitten toinen tarina.

Kaverini asuu pienellä paikkakunnalla. Se on entistä Telen aluetta, joten kupariparikaapelit omistaa Telia. Hänellä oli pitkään toimiva 24M/1M ADSL- liittymä. Paikallinen kuituyritys veti alueelle valokaapelit. Samalla Telia päättikin lopettaa parikaapeliliittymät ja ne on nyt korvattu kaikki mobiileilla. Kaverini ei missään vaiheessa, eikä moni muukaan siellä, aikonut liittyä vielä tässä vaiheessa kuituverkon asiakkaaksi. Nyt sitten saatavuuskyselyn mukaan onkin saatavana Hybrid eli ADSL+4G. Nopeus lähtee 20M ->. Joten parikaapeliverkko onkin sitten taas käytössä vai onko?

Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
 • 1916 custom-general.kudos
 • 2926 custom-general.replies
 • 131 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Osku@  kirjoitti:

@AsiakasY@  kirjoitti:

 Ja en muuten kerro mikä Telian myymälä oli kyseessä.  


Tosi uskottavaa. Voisin kirjottaa mitä tahansa tarinoita samalla tyylillä. 


Jep... olisihan palautetta antaessa olisi vähintään kohtuullista kohdistaa palaute. Vaikkei sitä julkisesti haluaisi kertoa, niin sitten vaikka yksityisesti Telian yhteydenottolomakkeella tai chatin kautta.

@kefiiri Tuo kuullostaa tosiaan erikoiselta. Tosiaan, jos ei ole kuparia koskaan purettu pois, niin siellähän ne kaapelit edeleen ovat, joten saatavuutta saattaa siis olla. Kannattaa kysellä tekniseltä puolelta, jossa näkevät nuo verkkoasiat tarkemmin ja voivat konsultoida vielä tietävempiä tahoja. Tosin jos on valittavissa valokuidun ja hybridin välillä, niin kyllä kallistuisin valokuituun.

Omalla asuinalueellanikin loppui kiinteän tarjonta noin vuosi sitten, mutta nyt on alkanut hybridin myynti. Tosin kerrostaloon saatiin DNA:n kaapelinetti kytkettyä ja sieltä saisi tarvittaessa n. 900/95Mbps nopeuden, tosin itse tilaan huokeampaa nopeutta. Tuskin siis löytyy hybridille asiakkaita.

SannaMKoo
Moderaattori
Moderaattori
 • 405 custom-general.kudos
 • 682 custom-general.replies
 • 79 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@AsiakasY@  kirjoitti:

Myyjän mukaan tämän ihmelooran 4G yhteys ohittaa tukiasemassa muiden käyttäjien yhteydet ja tulee täydet nopeudet. Lisäksi modeemi on jo 5G-valmis, myyjä ilmeisesti sekoitti tämän 5GHz wifiin. Ei tullut kauppoja ja jatkan Elisan KaMo-liittymällä 🙂 Nyt vähän skarppaamista myyjien perehdytykseen, ettei nyt ihan päin taulua valehdella. Ja en muuten kerro mikä Telian myymälä oli kyseessä.  


Mikäli näin on sinulle pisteellä kerrottu niin virheellistä tietoa tuossa on tosiaan mukana! Välitän tästä tietenkin yleisellä tasolla palautetta eteenpäin pisteille, mutta voit meille myös täältä toimittaa nimettömänä palautteesi tarkemmilla tiedoilla jos haluat Hymiö Onnellinen Saadaan sillä vielä kohdennettua palaute kyseiselle myyjälle!

Telia Yhteisö moderaattori | Samsung Galaxy S21 | Garmin Venu 2S | Lukutoukka | TV-sarjat

weesel88
Kommentaattori
 • 9 custom-general.kudos
 • 33 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Nyt on alkanut purkki tippumaan aina päivittäin kerran 3G-nopeuksille kun palaa vihreät valot eikä siniset, kunnes boottaa boksin. Tällä viikolla XL-yhteyden vauhdit olleet huimaa 50.5 megaa, eli 0.5 tulee lisää SIM:stä.

thesparris
Uusi jäsen
 • 2 custom-general.kudos
 • 4 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

No niin, viimeinkin tuli jonkinlainen ratkaisu ongelmaani. Jos joku ei ole seurannut tätä asiaa, niin kyse oli siitä miten 24/1 nopeuksisen ADSL-linjan nopeus putosi 8/1:een hybridiliittymään vaihdon yhteydessä ilman, että siitä olisi minulle sopimuksen teon yhteydessä kerrottu. Yritin useaan otteeseen asiakaspalvelun kautta selvittää tätä, mutta yli kuukauteen mitään ei kuulunut eikä kukaan vastannut minulle edes kertoakseen, että asia on selvittelyn alla.

 

Telialta tuli nyt noin kuuden viikon jälkeen viesti, johon ei voinut vastata ja jossa kerrottiin, että ADSL-linjan nopeus on "pyyntöni mukaisesti" nostettu 24:ään. Mitään selitystä tapahtuneelle en saanut. Todellinen ADSL-linjan siirtokapasiteetti on kuitenkin nyt vain n. 17 Mbps kun aikaisemmin se oli n. 20 Mbps. 4G:n kanssa nopeus vaihtelee pikaisten testien perusteella 20-40 välillä. Palvelukuvauksen mukaan vaihteluväli olisi 15-100, eli aika alarajoilla mennään. Tämän kanssa voi nyt jotenkin elää, mutta missään nimessä en ole tyytyväinen.  

 

Muutamaan asiaan olisi kuitenkin mielestäni kiva saada jonkinlainen vastaus:

 

 1. Miksi näin ylipäänsä pääsi tapahtumaan? Onko yleinen käytäntö, että hybridiin vaihtamisen yhteydessä nopean ADSL-liittymän nopeus pudotetaan tarkoituksella alemmas? Vai tekikö joku jonkun virheen tämän asian yhteydessä?
 2. Miksi asian korjaaminen kesti yli kuukauden? Käsittääkseni nopeuden korjaaminen ei edes vaadi asentajan vierailua kaapilla, vaan liittymän parametrien muuttaminen onnistunee etähallinnan kautta.
 3. Miksi samasta kuparista tulee nyt vähemmän bittejä läpi kuin vanhaan aikaan? Onko kyse siitä, että vanha Zyxel on vain parempaa rautaa kuin Sagemcom vai onko hybridin kanssa käytössä eri DSLAM kuin aikaisemmin? Aikaisemmin modeemi ilmoitti linjan nopeudeksi 23860 kbps ja nyt hybridivempain kertoo nopeudeksi 20500 kbps.

Kolmoskohtaan saan itsekin jonkinlaisen vastauksen kun laitan vanhan Zyxelin taas tulille ja katson paljonko se saa irti samasta piuhasta. Jos Zyxel on edelleen nopeampi, niin varmaan hommaan erillisen 4G-reitittimen ja unohdan koko MPTCP:n sekä rakennan jonkinsortin kuormanjakosysteemin. Sagemcom saa siinä tapauksessa jäädä kaappiin pölyttymään.

 

Tämän kokemuksen perusteella en suosittele kenellekään hybridiliittymän hankkimista jos käytössä on entuudestaan toimiva nopea ADSL-liittymä. Nyt valitettavasti olen naimisissa tämän määräaikaisen sopimuksen kanssa seuraavat kaksi vuotta, mutta sen jälkeen varmaan harkitsen vakavasti muita vaihtoehtoja.

 

EmmaTe
Telialainen
Telialainen
 • 9 custom-general.kudos
 • 73 custom-general.replies
 • 3 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@weesel88, oletko päässyt tuon reitittimen resetoimaan? Kuulostaa laiteperäiseltä vialta joka sinulla tuossa on. Tarvittaessa olisi hyvä olla yhteydessä chatin kautta häiriöilmoituksiin. Pääsevät tutkimaan onko alueella vikaa, sekä jättämään vikailmoituksen tarvittaessa tutkintaan.

EmmaTe
Telialainen
Telialainen
 • 9 custom-general.kudos
 • 73 custom-general.replies
 • 3 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@thesparris: Ensimmäiseen kysymykseen pääsen tässä vastaamaan, tämä on ollut asiakaspalvelijalta erhe, että on jättänyt tämän tiedon mainitsematta. Kaikista liittymän päivityksistä / tilauksista toimitetaan vahvistukset sekä sähköisesti että omille sivuille viestit osioon. 2 kysymykseen vastaus: Suosittelen tuosta häiriöilmoituksiin olemaan yhteydessä, pääsevät tuon asian sinulle vastaamaan paremmin kun tässä en näe sinun asiakastietojasi. He pääsevät katsomaan sinun vikailmoitukset sekä konsultoimaan verkonhallintaa näissä asioissa.

positroni
Kommentaattori
 • 14 custom-general.kudos
 • 57 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Ei kyllä minusta ainakaan vaikuta todennäköiseltä, että olisi mikään yleinen käytäntö rajoittaa ADSL-nopeutta tämän hybridin kanssa. Sehän vain johtaisi siihen, että mobiiliverkon rajallista kapasiteettia kulutettaisiin enemmän. Olisikohan tuossa käynyt esimerkiksi niin, että a) syystä tai b) toisesta liittymäsi olisikin hybridin käyttöönoton yhteydessä kytketty johonkin fyysisesti kauempana sijaitsevaan DSLAM:iin?

Hellrock
Kommentaattori
 • 10 custom-general.kudos
 • 41 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Koskas tähän hybridi modeemiin tulis nyt se uus firmware päivitys missä sais itse valita käyttääkö ulkoista anteennia vai sisäistä ja taajuuslukituset...

 

 

 

 

AaTanja
Moderaattori
Moderaattori
 • 174 custom-general.kudos
 • 407 custom-general.replies
 • 20 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@Hellrock, taajuuslukitusominaisuus saadaan lähiaikoina ja siitä ilmoitetaan erikseen, kunhan päivämäärä tarkentuu. Samalla tulee telia.fi:lle laiteohjeisiin myös lisäys siitä, kuinka lukitus tehdään. Tuohon firmwire-päivitykseen en pysty valitettavasti sanomaan mitään suuntaa-antavaakaan vastausta tämän hetkisten tietojen pohjalta. 

Yhteisön moderaattori | TV & dekkarit | Samsung |