Hybridilaajakaistasta ja minkä merkkinen modeemi?


Hei!


 


Onko kellään tietoa mikä hybridireititin on malliltaan tai valmistajaltaan?


 


Laitoin tilaukseen kyseisen paketin ja olisi hienoa tietää laite sekä sen tekniset ominaisuudet ennen asennusta, jotta pääsee suunnittelemaan miten tällä laitteella korvaa fyysisesti aiemmat laitteet. Osa laitteista, kun tarvitsee langan ja osa ei.

Edit IlariJR: lisätty linkit hybridiblogeihin.

Lue lisää hybridilaajakaistasta täältä:
- Hybridilaajakaista tuo nopeammat yhteydet jopa yli miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen


- Hybridilaajakaista? Miten se toimii?


740 kommenttia


@durac  kirjoitti: Tähän kaipaisin minäkin vastausta. Dsl-liityymälle tulee julkinen ip, mutta kukeeko ulkoa päin tulevat yhteydet pelkästään sen, vai bondatun yhteyden kautta? Ei paljon hybridit lämmitä mieltä, jos pääsen omalta serveriltä lataamaan tavaraa pelkän adsl:än uploadilla.

TCP-yhteydessä lähetykseen tulee myös tuo 4G mukaan, eli ei olla pelkän ADSLlän 1Mbit uppikaistan varassa.

Kunniamerkki +10

@kjns@  kirjoitti:

@SINAD@  kirjoitti:

@Hellrock@  kirjoitti:

Itsellä Maanantaina tulossa asentaja jo laittamaa juttunsa kuntoon.

Ohjeessa kuitenki sanottii et ois hyvä et modeemi ois paikallaan ja päälä kun asentaja käy tuolla säätämäs piuhat kuntoon.

 Vähän vaikeeta kun ei ole modeemia edes tullut vielä. :P


Eipä se asentaja modeemia tarvitse sen linjan testaamiseen, niillä pitäisi olla mittalaite sitä varten.


Modeemi pyydetään linjalle ihan sitä varten, että liittymän toimivuus voidaan todentaa heti eikä asentajan tarvitse tulla asuntoon saakka sisälle. Asennus onnistuu kyllä ilman modeemiakin, ja jos asukas on kotona niin asentaja voi laittaa piipparin linjaan millä se testataan, mutta mikäli ketään ei ole kotona eikä modeemia seinässä, niin asennus tehdään kaapelikartan mukaan ja sen toimivuus voidaan todentaa vasta kun asiakas saa modeemilla sen testattua.


Sen verran tarkennusta, että...

 

Mikäli kiinteistössä tai asunnossa ei ole tällä hetkellä (tai vähään aikaan) xDSL liittymää ja nyt se on tässä yhteydessä tulossa, voidaan sillä "piipparilla" varmistaa kytkentöjen mm. ristikytkentöjen oikeellisuus sekä kaapelien parien jatkuvuus operaattorin laitetilasta asunnon telerasiaan asti.

 

Varsinaista laajakaistan toimintaa piipparilla ei voi kunnolla varmistaa. Siihen käytetään omaa DSL-testeriä. Se analysoi koko linjan. Se on ihan sama homma kuin noissa ethernet (CAT6 ->) kaapeleissa. Sellaisella "ritariässä" led-testerillä voi vain varmistaa parikytkennät, mutta ei se mikään todellinen kaapelointiluokan E -> testeri ole. 

 

Mikäli siellä asunnossa on dsl-modeemi (adsl/vdsl) kytkettynä, joka vastaa liitettävää laajakaistaa, niin sen näkee "nouseeko linja ylös" ja mille nopeudelle yhteys kättelee. Ei tarvitse sen kummempaa olettaen, että lähtee asiaan kuuluvalla nopeudella toimimaan.

 

Sitten, jos se on uusi yhteys eikä ketään ole kotona paikalla, niin se jää juurikin noiden kaapelikarttojen varaan ainakin tiettyjen kaapelireittien osalta.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

@kjns@  kirjoitti:


Modeemi pyydetään linjalle ihan sitä varten, että liittymän toimivuus voidaan todentaa heti eikä asentajan tarvitse tulla asuntoon saakka sisälle.


Eipä nuo modeemia aikoinaan kyselleet kun ADSL:n otin. Testerillä katsoivat linjan ja siinä se. Mulla ei ollut edes sisäverkko vielä silloin valmiina ja modeemin saaminen linjalle vaati vielä rakentamista. Ei hätää, koska sitä modeemia ei edes kokeiltu, se jäi sitten omaksi tehtäväksi kun homma oli omalta osalta valmiina.

 

Kuidunkin mittasivat hienolla tutkalla, mistä näki mm. joka ikisen liitoksen aiheuttamat kaiut ja insertion/return loss arvot yms. Seurasin touhua haukkana viereltä, oli sen verran mielenkiintoisen näköistä.. :)

 

Kyllä asentajilla on ihan eri pelit näihin, ei näissä kannata luottaa kuluttajatasoisiin valkoisiin purkkeihin yhtään.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +11

Nyt on tullut Telian sivuille jotain käyttöohjeita tuosta hybridireitittimestä. Seuraavia lisätietoja haluaisin vielä:

 

Pystyykö mistään valikosta ottamaan mobiilidatan kokonaan pois ?

 

Löytyykö valinta 3G tai 4G ?

 

Löytyykö 4G:n taajuuslukkoa ?

Onko näiden toimitukset alkaneet jo? (en lukenut ketjua läpi)

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +14

@Osku@  kirjoitti:

Onko näiden toimitukset alkaneet jo? (en lukenut ketjua läpi)




Laitteiden toimitus aloitetaan tällä viikolla

Kunniamerkki +10

Näin on.

 

Ei minullakaan aikoinaan kun otin ensimmäisen laajakaistan (adsl) mitään asentajia käynyt täälläpäinkään. Modeemin hain suoraan itse liikkeestä, olikohan silloin Gigantti tjmv.  ja silloinen Sonera vaan ilmoitti että milloin on homma heidän päässä ok. Modeemi seinään ja se siitä.

 

Myöhemmin itse otin yhtenä päivänä töistä lainaan JDSU:n DSL analysaattorin ja kävin kaikki testit läpi. Hyvä linjahan se oli ja on sitä edelleenkin. Tosin tein vain ADSL testit silloin ja nykyinen VDSL on testaamatta. Kaikki ylimmätkin kantoaallot menivät komeasti läpi silloin niin toimi käytännössä hyvin ja myös VDSL tuntuu tälle linjalle (pituudelle) toimivan ihan jopa odotusarvojen yläpuolella. 

Kaapelointi on siis hyvässä kunnossa ja vain pituus (kaapelireittien mukaan n. 330m) alkaa olla pullonkaulana.

 

Nykyiseen VDSL:ään muuttuessa vanhasta ADSL:stä asentaja vain soitti ja kysyi onko seinässä VDSL:ää tukeva modeemi. Olihan se ja sitten soitti hetken päästä sanoen että nyt on ok.

Kunniamerkki +10

@SaJoonas@  kirjoitti:

@Osku@  kirjoitti:

Onko näiden toimitukset alkaneet jo? (en lukenut ketjua läpi)


Laitteiden toimitus aloitetaan tällä viikolla

 

 

 

Jokuhan tuossa äskettäin mainitsi, että toimitukset aloitetaan viikolla 37. Näin oli aspasta kerrottu.

Mutta niin tai näin eihän tuossa ole kuin viikon heitto.


Saako modeemissa 4G taajuuksia lukittua? Esim. 2600mhz

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@Lehta69@  kirjoitti:

Saako modeemissa 4G taajuuksia lukittua? Esim. 2600mhz




@Pekka_Koo onko tietoa?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

nyt tulee kummallisia kysymyksiä..

 

onko hybridi liittymän xdsl ominaisuudet samat kun pelkällä xdsl liittymällä, esim viisi ip-numeroa, palomuuri rajoitukset. tuleeko hybridi liittymästä normaali jos kytkee tavallisen modeemin?

 

onko tuota sim-kortin ominaisuuksia rajoitettu lähinnä laitteeseen? tuotahan voisi käyttää muualla.

 

ilmeisesti telian toteutuksessa bondausta käytetään tcp paketteihin mutta yksi erikoinen huono puoli tuossa on, latenssi tulee huonomman mukaan. ja jos dsl katkeaa niin julkista ip:tä ei ole.

 

minulle tämä tekninen viritys hirvittää ja lisäksi operaattorin modeemi joita jokseenkin haluan välttää, firmware on yleensä operaattorin oma. ainoa syy miksi tämä voisi olla hyvä on että hinta halpenee, niin sanotusti halpenee koska tulee sim-kortti lisäksi. suoraa alennusta ei tule.

 

onkohan tässä taustalla downlink markkinointi. eu:n takia piuhallisissa pitää käyttää jokseenkin realistisia nopeuksia ja se ei kuulosta markkinoinnissa hyvältä. mutta mobiilissa voidaan käyttää teoriittisia lupauksia. tässä hybridissä saadaan mobiilin takia downlink markkinointinopeus ns. kattoon ja ilmeisesti uppoaa kuluttajille.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@Lehta69  Taajuuslukitus ei ole vielä tässä versiossa, on tulossa jossain vaiheessa. Eli tällä hetkellä voi vain 3G/4G-verkkolukituksia tehdä.

Purnukka tuli eilen. Lähes plug'n'play. Mun osoitteessa luvattiin max. nopeus 50Mbit/s (ja speedtest näytti 47/4 Mbit/s. Huomattavasti parempi/helppokäyttöisempi käyttöliittymä kuin aikaisemmissa huawein purnukoissa. Muurisäännöt ja porttiforwardit selkeitä, joskin ei ihan johdonmukaisia. (esim.sääntölistassa destination ensin ja source jälkimmäisenä - itse tottunut päinvastaiseen järjestykseen). DynDNS operaattorilista kaipaisi ainakin mun kohdalla myös no-ip:n (toivelistalla seuraavaan firmisupgradeen), mutta onneksi voi luoda custom rulen.

Ainoa miinus oli että jouduin tekemään omat konfikit kahteen kertaan... ts. jos olette vaihtamassa Administrator passua niin kannattaa tehdä se ensin, ja sitten rebootata boxi ja kokeilla että se uusi salasana toimii. Itsellä kävi niin että tein kaikki konfikit valmiiksi ja vaihdoin salasanan ja otin varmuuskopion konfikeista. Sitten yritin vielä palauttaa konfikit varmuuskopiosta (enkä bootannu boxia missän välissä). Siinähän kävi sitten niin ettei mikään tunnettu salasana enää kelvannut varmuuskopion palautuksen/bootin jälkeen, joten joutui tekemään factory resetit ja luomaan konfikit uudellen. 

Tässä nopeuksia hybridillä. Kummallista on se että kun mittaa nopeuden laitteella joka on kaapelilla kiinni reitittimessä niin nopeudet ovat tosi surkeat. Wifin kautta järkevämmät.

Kuvissa windows 7 ja windows 7 pro testit ja ipad ios 11 testi.

Tein vikailmoituksen...


@Hybridi@  kirjoitti:

Tässä nopeuksia hybridillä. Kummallista on se että kun mittaa nopeuden laitteella joka on kaapelilla kiinni reitittimessä niin nopeudet ovat tosi surkeat. Wifin kautta järkevämmät.

Kuvissa windows 7 ja windows 7 pro testit ja ipad ios 11 testi.

Tein vikailmoituksen...


Ainakin tuossa ensimmäisessä kuvassa hitauteen voi vaikuttaa vanhentunut ja hidas selain. Suosittelen tekemään nopeustestin tietokoneilla esim. Chromen/Firefoxin uusimmalla versiolla. Internet Explorerin kehitys on lopetettu jonkin aikaa sitten joka tekee siitä kömpelön ja hitaan selaimen koska se ei tue uusia tekniikoita.

Ne jotka saanu modeemin jo ni voitteko kommentoida et modeemin takana on tosiaan kaks SMA paikkaa ulkoiselle 4G anteennille? 🙂 kiitos!

                   On


@MrAlexandra@  kirjoitti:

@Hybridi@  kirjoitti:

Tässä nopeuksia hybridillä. Kummallista on se että kun mittaa nopeuden laitteella joka on kaapelilla kiinni reitittimessä niin nopeudet ovat tosi surkeat. Wifin kautta järkevämmät.

Kuvissa windows 7 ja windows 7 pro testit ja ipad ios 11 testi.

Tein vikailmoituksen...


Ainakin tuossa ensimmäisessä kuvassa hitauteen voi vaikuttaa vanhentunut ja hidas selain. Suosittelen tekemään nopeustestin tietokoneilla esim. Chromen/Firefoxin uusimmalla versiolla. Internet Explorerin kehitys on lopetettu jonkin aikaa sitten joka tekee siitä kömpelön ja hitaan selaimen koska se ei tue uusia tekniikoita.


Ei kai selain vaikuta siihen miten nopeasti bitti kulkee verkossa?

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +10

 


@Osku@  kirjoitti:

@MrAlexandra@  kirjoitti:

@Hybridi@  kirjoitti:

Tässä nopeuksia hybridillä. Kummallista on se että kun mittaa nopeuden laitteella joka on kaapelilla kiinni reitittimessä niin nopeudet ovat tosi surkeat. Wifin kautta järkevämmät.

Kuvissa windows 7 ja windows 7 pro testit ja ipad ios 11 testi.

Tein vikailmoituksen...


Ainakin tuossa ensimmäisessä kuvassa hitauteen voi vaikuttaa vanhentunut ja hidas selain. Suosittelen tekemään nopeustestin tietokoneilla esim. Chromen/Firefoxin uusimmalla versiolla. Internet Explorerin kehitys on lopetettu jonkin aikaa sitten joka tekee siitä kömpelön ja hitaan selaimen koska se ei tue uusia tekniikoita.


Ei kai selain vaikuta siihen miten nopeasti bitti kulkee verkossa?


Vaikuttaa hyvinkin olennaisesti, koska nopeusmittaus tehdään selaimessa. Kokeiles ladata Ooklan Speedtest-sovellus: http://www.speedtest.net/apps/windows (pienellä linkki Windows 7 -käyttäjille)

Kuvissa uusimmalla chromella ja iphonessa oma telia simmi.

Suuret on erot uploadissa


@PiaJo@  kirjoitti:

@Lehta69  Taajuuslukitus ei ole vielä tässä versiossa, on tulossa jossain vaiheessa. Eli tällä hetkellä voi vain 3G/4G-verkkolukituksia tehdä.


Parasta ois tulla sit jossain välis! 🙂 . itsellä toimii 2600mhz verkko parhaiten mut automaatilla hyppii vääriin ja huonoihi verkkotaajuuksiin. 

 

 

tajjuslukitus itselläkin tarpeellinen, 2600mhz eli en tilaa ennenkuin sellainen löytyy

taajuslukitus itselläkin tarpeellinen, 2600mhz eli en tilaa ennenkuin sellainen löytyy


@Hybridi@  kirjoitti:

Kuvissa uusimmalla chromella ja iphonessa oma telia simmi.

Suuret on erot uploadissa


Jos upload ei mene koskaan yli 10, voi olla että tietokoneissa on ikäkäs 100/10mbit internetkortti, jonka upload-kyky on maksimissaan 10mbit/s. Vanhemmissa konemalleissa nämä vanhemmat internetkortit ovat yleisiä.

Heittoja lukuihin tulee joka kerta kun mittaa. Tässä kaksi peräkkäistä mittausta samalla laitteella.

 

Vastaa