Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63791
Kirjoituksia 173740

HybridilaajakaistastaHighlighted

Hybridilaajakaistasta

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

Hybridilaajakaistasta

1/675

Hei!

 

Onko kellään tietoa mikä hybridireititin on malliltaan tai valmistajaltaan?

 

Laitoin tilaukseen kyseisen paketin ja olisi hienoa tietää laite sekä sen tekniset ominaisuudet ennen asennusta, jotta pääsee suunnittelemaan miten tällä laitteella korvaa fyysisesti aiemmat laitteet. Osa laitteista, kun tarvitsee langan ja osa ei.

Edit IlariJR: lisätty linkit hybridiblogeihin.

Lue lisää hybridilaajakaistasta täältä:
- Hybridilaajakaista tuo nopeammat yhteydet jopa yli miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen

- Hybridilaajakaista? Miten se toimii?

0 tykkäystä
674 vastausta
Highlighted

Konkari
Viestejä 671 kpl

151/675

Niinpä niin.

 

Miten tämä on Telialla ennen "tuotantoon" siirtämistä oikein testattu? Näinhän siellä ainakin väitetään.

Ihan kunnon tiedot testauksesta olisi nyt paikallaan: lukumäärä (testaajat, testipaikat), aika, käyttöpaikkojen verkkotekniikat, testiaikaiset laitteet ja niiden softat jne. Ei jää sitten epäselväksi.

 

Niin, ja ne testaustulokset hybridi vs. ent. yhteys, koska juuri tähän tässä nyt on se mikä ei kyllä tunnu toimivan, niinkuin pitäisi. Eihän kyse siis olekaan siitä, etteikö hybridi toimi, jos Telian testeillä tätä on haettu, miltä se vaikuttaa vahvasti. Kysehän on uuden tekniikan tuomasta edusta vanhaan. Se näiden asikkaiden käyttökokemusten mukaan ei kyllä parane. Onhan tuo up- suunta parantunut pääasiassa, mutta siitä harva hyötyy olennaisesti.

 

Itse sain juuri tutun tutulta peruttua aikeet hankkia Telian hybridi nykyisen Elisan 10M/1M ADSL:n tilalle. Syynä on juuri tämä päivänselvästi vielä ongelmallinen ja keskeneräinen tuote, väittäköön kuka mitä muuta tahansa. Samanlaisena "äänitorvena" toimin muillekin, kunnes Telia saa tämän toimimaan (toivottavasti joskus). Sehän voi kestää vaikka kuinka kauan, jos ongelmat kulminoituu esim. tuohon Sagecomin reitittimeen. Milloin siellä päässä saadaan "korjaus".

 

Itselleni laitteet on postitettu tänään, niin henkilökohtaisesti pääsen tekemään omat testini vasta muutaman päivän päästä. Odotusarvot eivät ole korkealla. Veratailu nykyiseen on helppoa, kun se on vuosikaudet antanut aina ja takuuvarmasti 51..52M/9,8...10M. 

Ping ollut myös tasaisesti sen 10ms. Jos tuo down -suunta vähääkään tippuu, niin Sagecom lentää kaappiin hyllylle.

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Yhteisömanageri
Viestejä 3 994 kpl

152/675

Tiedoksi ketjuun:

 

Jos yhteys hidastelee tai on hidastunut tuotteen muutoksen yhteydessä suosittelemme siitä tekemään meille vikailmoituksen. Sen myötä voimme tutkia tapauksen ja jos jotain yleistä syytä löytyy tiedotamme siitä lisää tarvittaessa. Toistaiseksi meille ei ole tullut kuin muutamia yksittäisiä ilmoituksia aiheesta.

 

Julkaisimme muuten viime perjantaina uuden ohjelmiston joten resetoi modeemi jonka ansiosta se lataa uusimman ohjelmiston käyttöön.

 

Tämä vinkki täällä jo olikin, laitan vielä varmuuden vuoksi uudemman kerran:

 

Speedtest.net (myös Telian nopeustesti) näyttää yleensä vain kiinteän verkon nopeuksia, varsinkin lähetysnopeuden osalta, mikäli testi tehdään nettisivun kautta. Tämä on tunnettu ongelma, mikä liittyy tämän nopeustestipalvelun tapaan mitata nopeus. Mikäli testi suoritetaan heidän omalla sovelluksellaan, nopeudet näkyvät oikein. Speedtest-sovelluksen voi ladata älylaitteille sovelluskaupoista ja ainakin Windows 10 -tietokoneisiin Microsoft Storen kautta.

Highlighted

Vakiokalustoa
Viestejä 94 kpl

153/675

Mitä uutta/parannuksia tuossa perjantain ohjelmistopäivityksessä on ?

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

154/675

Noita ohjelmistopäivityksiä arvatenkin tulee vielä ihan piakkoin lisää ja olisi hauska saada niistä tietoa.

Onko vikailmoitukselle muuta kanavaa, kuin roikkua puhelimessa?

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

155/675

Onpa iso pettymys tämä hybridihankinta. Adsl nopeus rajattiin 8Mbps ja siihen lisäksi 5Mbps = 13Mbps. Aiemmin pelkkä Elisan Adsl toimi 17 Mbps nopeudella. Enpä olisi sopimusta tehnyt, jos tiesin että adsl:n nopeutta pienennetään.

Highlighted

Uusi keskustelija
Viestejä 10 kpl

156/675

Tokihan se sopimuksen voi perua, jos tuote ei kerran vastaa luvattua.

Ja 14 päivän sisään ei tarvita edes selityksiä.

0 tykkäystä
Highlighted

Telialainen
Viestejä 347 kpl

157/675

@weesel88kirjoitti

Lisääköhän SMA-antennit hybridin nopeuksia? Minkälaiset kannattaisi hommata?

 

XL antaa sisään 80 ja ulos 25.

Pitäisikö 5Ghz-moodi jostakin kytkeä pakotetusti päälle?

Mobiilissa on kaksi palkkia kolmesta.Lisäantenneista ei ole apua nopeuden suhteen ellei sitten kuuluvuus ole todella heikko. Kertomasi perusteella ongelmana ei nyt ole kuuluvuus --> lisähyöty ulkoisista SMA-antenneista on todennäköisesti aika olematon. Laitteessa on kaksi wlan-verkkoja (2.4Ghz ja 5.0Ghz) ja ne toimivat samalla nimellä (SSID). Halutessaan nämä saa näkymään erikseen wlan-kanavalistalla, kun muuttaa Band steering-ominaisuuden pois päältä.

 

Olit saanut ristiriitaisia mittaustuloksia, joista on hyvä tehdä häiriöilmoitus, kuten olit tehnytkin. Olemme sinuun yhteydessä viantutkinnan edetessä.

 

 


@Ainasoja_kirjoitti

Onko muilla ollut käyttöönotossa haastetta? Mulla ei boksi saa yhteyttä 4G verkkoon laisinkaan, on tullut pari simmiä kokeiltua eikä vaikutusta.

simmin ongelman voisi ymmärtää mutta kun kumpikaan telian simmeistä ei toimi hybridistä. Vikailmoitusta tein eilen ja Telialta piti soitella vaan ei ole kuulunut…

Toimiiko sinulla adsl/vdsl-yhteys jo? Laite saa päivityksen vasta, kun adsl-yhteys on kytkeytynyt. Mikäli sim-kortti paikka ei ala toimia päivityksen jälkeenkään, voi laitteen sim-kortti paikka olla vialla. Muutamia tapauksia on tullut vastaan joissa kortti on leikattu liian pieneksi tai kortti on asetettu väärin SIM-paikkaan jolloin sim-korttipaikka on vaurioittanut laitteen pysyvästi.

 

Yleisesti ohjeena vielä: Kun kortti asetetaan laitteeseen, kortti tulisi olla leikattu kulma ylöspäin ja siru etupaneelia kohti.  Oletko jo saanut tämän asian ratkaistua meidän kanssa / onko yhteydenottoa asiasta jo tullut ?

 

 


@surffaaja9kirjoitti

Noita ohjelmistopäivityksiä arvatenkin tulee vielä ihan piakkoin lisää ja olisi hauska saada niistä tietoa.

Onko vikailmoitukselle muuta kanavaa, kuin roikkua puhelimessa?


Ohjelmistopäivityksiä tulee varmasti lisää ja kysellään jos saataisiin jatkossa tänne tarkempaa infoa mitä päivitykset tarkemmin sisältävät. Tulevissa päivityksissä on tulossa mm. VPN parannuksia, LTE connection drops - korjauksia sekä Buffer Bloat parannuksia.

 

Vikailmoituksen voi jättää Omat Sivut-palvelusta suoraan häiriölomakkeella oman liittymän tiedoista TAI avaamalla CHATin suoraan häiriöilmoituksiin.

 

 


@Tomppa_1kirjoitti

Mitä uutta/parannuksia tuossa perjantain ohjelmistopäivityksessä on ?

Millainen on tämän hybridilaajakaistan tietoturvallisuus verrattuna tavalliseen ADSL-liittymään ?Laitettu tarkempaa kyselyä tästä päivityksen sisällöstä ja tietoturvasta eteenpäin, infotaan kun selvillä.

 

 


@lasselussekirjoitti

onko hybridi liittymän dsl tekniset ominaisuudet samat kuin kuin perus-dsl liittymällä, esim onko viisi julkista ip-numeroa, sama palomuuraus tai muita rajauksia. onko extra viivettä.

 

onko sim-kortissa jotain lukkoa laitteeseen tai jotain muita rajoitteita.


Aikalailla samat ominaisuudet on kyseessä, 5 julkista vaihtuvaa IP-osoitetta, palomuuraus sama (ei portteja kiinni). Voit myös käyttää omaa reititintä samassa linjassa kuten ennenkin, oman reitittimen voi liittää myös hybridlaitteen perään siltaavan 4-portin taakse (muutos tehtävä hybrid laitteen hallinnasta).
 

En ole itse tarkemmin tutkinut tuota viivettä hybrid-käytössä, mutta äkkiseltään en muista tästä kuulleeni mitään ongelmia esim. verkkopelaamisen suhteen. Tästä asiasta voisin kysyä lisätietoja ja tietysti ihmisiltä kuulla kokemuksia.

 

Laitetta ei ole SIM-lukittu mutta hybrid ominaisuus SIM-kortista ei toimi muiden laajakaistojen kanssa suoraan. Korttia voi kuitenkin käyttää esim. tabletin kanssa pelkkänä 4G-liittymänä.

 


@Aikaveikkokirjoitti

Muutaman päivän tässä laitetta kokeillut. Pohjilla ADSL, reititin näyttää täysiä 4G kenttiä sinisenä, download pienempi kuin ennen (n. 20mbps), uppi nousi 20:een. Sillä en mitään tee.

 

Mitä hyötyä tästä pitäisi minulle olla?

Liittymän download nopeus ei pitäisi tippua entisestä vaan pysyä samana tai olla parempi. Liittymästä kannattaa tehdä meille häiriöilmoitus, kuten toinen saman ongelman havainnut käyttäjä olikin jo tehnyt. Voit tehdä meille häiriöilmoituksen Omat Sivut-palvelusta liittymätiedoistasi tai tulla esimerkiksi chattiin kanssamme samaa reittiä pitkin.

 

 


@Vointiakirjoitti
Onpa iso pettymys tämä hybridihankinta. Adsl nopeus rajattiin 8Mbps ja siihen lisäksi 5Mbps = 13Mbps. Aiemmin pelkkä Elisan Adsl toimi 17 Mbps nopeudella. Enpä olisi sopimusta tehnyt, jos tiesin että adsl:n nopeutta pienennetään.

Tässä tapauksessa kannattaa tehdä vikailmoitus asiasta niin selvitetään millä nopeudella tuo kaista on tilattu. En tiedä millä profiililla elisa on yhteyttä tarjonnut mutta sama kuparipiuha siellä varmasti edelleen on jonka ylitse yhteys toimitetaan.

 

 

 

Näin yleisesti tuosta nopeuden hidastelusta vanha vrt uusi --> Tämä ei ole normaali tilanne vaan vaatii selvitystä. Jos hybridilaittteella pelkkä DSL-linja toimii huonommin kuin vanhalla laitteella, on mahdollista että

  1. Nopeustesti on tehty selaimella speedtest.net osoitteesta mikä ei näytä oikeita nopeuksia mittaustavasta johtuen.
    • Tässä tilanteessa kannattaa varmistaa oikeat nopeudet lataamalla speedtest-sovellus suoraan tietokoneelle.
  2. Linja ei ole oikein säädetty / ei toimi oikein Hybrid-laitteen kanssa tai aiemmat säädöt on liittymän toimituksen aikana jostain syystä hävinneet
    • Vikailmoituksen kautta pystytään tarkistamaan linja miten se on toiminut aiemmin / miten se toimii nyt.
  3. Laite tai puhelinjohto on viallinen TAI linjassa on jokin yksittäinen vika(tulisi näkyä kyllä molemmilla laitteilla nopeudessa)
    • Tässäkin tapauksessa vikailmoituksen kautta ongelma on tehokkain tapa rajata (jos alkuperäinen DSL-johto käytössä ilman ylijännitesuojia/jatkojohtoja).

 

Jos johonkin kysymykseen jäi välistä vielä tarkemmin vastaamatta niin laittakaa niitä nostona vielä tähän ketjuun. Tuosta testauksesta / sen laajuudesta laitoin kysymystä vielä eteenpäin.

Highlighted

Telialainen
Viestejä 531 kpl

158/675

Tässä vielä tarkennuksia aikaisempiin kysymyksiin:

 

Ohjelmistopäivitykset ovat lähinnä parannuksia olemassa oleviin ominaisuuksiin ja käyttöliittymään. Päivityksiä on odotettavissa vielä syksyn aikana lisää. Tällä hetkellä ei ole tiedossa uusia toiminallisuuksia. Koska kyseessä on uusi tekniikka, laitteen kehitystyö toki jatkuu.

 

@Tomppa_1@  kirjoitti:

Millainen on tämän hybridilaajakaistan tietoturvallisuus verrattuna tavalliseen ADSL-liittymään ?

Hybridliittymä ja päätelaite ovat läpäisseet Telian tietoturvatestit. Koska kyse on internetistä, kaikki päätelaitteet kannattaa kuitenkin suojata asianmukaisilla tietoturvaratkaisuilla.

 

@lasselusse@  kirjoitti:
onko extra viivettä.

Viive saattaa tosiaan vaihdella, koska hybridissä käytetään sekä kiinteää että mobiiliverkkoa.

0 tykkäystä
Highlighted

Konkari
Viestejä 671 kpl

159/675

Testailinpa tuossa tuota hybridiä, kun tänään sen sain.

Toimi sinällään, mutta omituisesti.

 

Pääsin hybridillä samaan kuin vanhalla modeemilla 50M/10M. Nopeus ei onneksi tippunut, huh, huh, eli oli DSL nopeudessa. Käytönhallinnasta näki molempien verkkojen olevan kytkettynä.

Pelkällä mobiililla 4G-verkossa, DSL-piuha irroitettuna, tuli vaihtelevasti keskimäärin 35M/8M. Johtuu kohtuu huonosta kohdasta juuri siinä käyttöpaikassa. Siitä huolimatta lataus oli jopa posit. yllätys. Pisteet siitä ja ilman mitään lisäantenneja.

 

Nopeutta en saanut hybridinä lisää yhtään, vaikka niin pitäisi käydä dsl ja 4G yhteyksien summalla. Liittymäkin on yhteys kotiin L eli 100M. Tämän maksiminopeuden näki myös käytönhallinnasta, jos se nyt juuri sitä tarkoitti, mene ja tiedä. DSL-nopeus oli tuo 50M, jonka se siten vain käytännössä antoi. Ihme homma?

 

Tutkimukset ja selvitykset jatkukoon....

 

 

0 tykkäystä
Highlighted

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

160/675

 


 


@Vointiakirjoitti
Onpa iso pettymys tämä hybridihankinta. Adsl nopeus rajattiin 8Mbps ja siihen lisäksi 5Mbps = 13Mbps. Aiemmin pelkkä Elisan Adsl toimi 17 Mbps nopeudella. Enpä olisi sopimusta tehnyt, jos tiesin että adsl:n nopeutta pienennetään.

Tässä tapauksessa kannattaa tehdä vikailmoitus asiasta niin selvitetään millä nopeudella tuo kaista on tilattu. En tiedä millä profiililla elisa on yhteyttä tarjonnut mutta sama kuparipiuha siellä varmasti edelleen on jonka ylitse yhteys toimitetaan.

 

 

Tilattu on nopeudella 15-50 Mbit/s. Telia Yhteys kotiin M-hybridiliittymä.

Nopeusmittauksissa Speedtest-sovellus ja Speedtest.org sivut antoivat saman tuloksen.

Mutta nyt on kaikki ennallaan.

Samassa kuparipiuhassa kulkee taas Saunalahti 20M data vilkkaasti.

Minulta tähän kokeiluun meni pari päivää ja 30 km ajoa. Kokeiluun osallistui Telialta kaksi myyjää, ainakin kolme teknistä neuvojaa ja asentaja joka kytki johtoparit kolmessa kohteessa. Elisalta tähän osallistui myyjä, kaksi teknistä neuvojaa ja asentaja, joka kytki ehkä yhden johtoparin ja kävi turhaan meillä.

Illalla saapuu postissa Elisan Mobiilireititin Hybridi HA35 (Huawei). 

0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.