Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65835
Kirjoituksia 178414

HybridilaajakaistastaHybridilaajakaistasta

Uusi keskustelija
Viestejä 15 kpl

Hybridilaajakaistasta

1/732

Hei!

 

Onko kellään tietoa mikä hybridireititin on malliltaan tai valmistajaltaan?

 

Laitoin tilaukseen kyseisen paketin ja olisi hienoa tietää laite sekä sen tekniset ominaisuudet ennen asennusta, jotta pääsee suunnittelemaan miten tällä laitteella korvaa fyysisesti aiemmat laitteet. Osa laitteista, kun tarvitsee langan ja osa ei.

Edit IlariJR: lisätty linkit hybridiblogeihin.

Lue lisää hybridilaajakaistasta täältä:
- Hybridilaajakaista tuo nopeammat yhteydet jopa yli miljoonaan suomalaiseen kotitalouteen

- Hybridilaajakaista? Miten se toimii?

Vastaa
0 tykkäystä
731 vastausta

Uusi keskustelija
Viestejä 9 kpl

191/732

Tämä taitaa olla ka nssa sellainen hybridi ja aika monipuolinenkin

https://en.avm.de/products/fritzbox/fritzbox-6890-lte/technical-data/

 

Vastaa
0 tykkäystä

Konkari
Viestejä 609 kpl

192/732

@hewarimies@  kirjoitti:

Minullakin on sitten varalinjana Telia ja Telia TV mutta se tulee sitten talon 1972 valmistuessa tehtyjä puhelinlankoja pitkin josta ei tosiaan voi syyttää operaattoria jos tökkii ja isännöitsijän kanta oli ehdoton että taloverkkoon ei saa edes telia tehdä piuhan korjausta.

 Meidänkin taloon tulee kyllä Teliankin kuitu jakamoon saakka mutta siitä eteenpäin ei sitä saa asukkaille  jakaa kuin puhelinpiuhoilla.


Vuonna 1972 valmistuneeseen pitäisi tulla aika pian putkiremontti? Sen yhteydessä on nykylakien mukaan pakko uusia myös televerkko. Tämä uudistus on tehtävä viestintäviraston määräysten mukaan ja se tarkoittaa käytännössä että joka asuntoon vedetään neljä yksimuotokuitua ja lisäksi nykyaikainen kupari.

 

Eli tätä kautta voisi olla helpotusta luvassa joskus tulevaisuudessa. Jos taloon tulee jo Telian kuitu, se on todennäköisesti 10 Gbit kiinteistökuitu. Sen kautta saisi taatusti sen mitä luvataan, ainakin minulla Telian gigainen kotikuituliittymä kiinteistökytkimen perässä toimii aina 930-950 Mbit download ja tulokset ovat aikalailla samaa luokkaa kuin jos ajaisi lähiverkossa sisäistä testiä kahden koneen välillä iperf3:lla. Ainoa pieni "vika" näissä on (ja se koskee kaikkia operaattoreita) että upload-kaista on rajoitettu keinotekoisesti noin 100 Mbittin. Tästä olen minä ja jotkut muutkin laittaneet palautetta Telialle että tuon "kuristimen" voisi ns. heittää mäkeen. Jännityksellä odotamme, ainakin kiinteiden IP-osoitteiden kanssa saimme peräti keskustelun aikaan ja sisäisen idean Telialle, joka on jo tosi paljon kun ottaa huomioon että muita operaattoreita ei keskimäärin kiinnosta asiakkaan mielipiteet pätkääkään.

P.S. "Litran" maalipurkki on muuten 0,9 litraa ja "10 litran" on 9 litraa... Tosin asia on kyllä rehellisesti kerrottu purkin kyljessä. Sävytysvara nääs... 🙂

Vastaa

Kommentaattori
Viestejä 32 kpl

193/732

Kirjotellaas omia kokemuksia tänne tästä hybridistä.
(TL;DR ennen 45/10, nyt 100-150/20 + toiminut nyt kolmisen päivää just fine).

Ruusut:
Aikaisemmin pelkällä VDSL2-yhteydellä Technicolorin 799(mikälie) purkilla -> nopeudet 45/10, aina.
Tilalle tuo Sagemcomin hybrid-purkki, jonka takia piti taloon tulevaa nousukuparia "jatkaa" talon yleiskaapeloinnin avulla toiseen huoneeseen, jonne tuli vedettyä 4G:tä varten kattoantennin piuhat.
VDSL2 nopeus edelleen ~45/10. Eli ei eroa siinä. Hetken aikaa odottelua ja BOOM, 4G-linja ylös -> Nopeudet 120-150/20, pahimpaan ruuhka-aikaan 100/20. Eli toimii niinkuin pitikin!

Risut:
Noh, käyttöliittymä tuossa purkissa nyt on mitä on. Mullakaan ei näkynyt noi 4G-yhteyden signaaliarvot aluksi.. En tiedä mitä tapahtui, mutta noin parin tunnin uptimen jälkeen sieltä samalta sivuilta sitten löytyikin nuo arvot 😮

Taajuuslukitus olis kiva saada tuohon purkkiin, koska tiedän että tällä alueella toimii myös 2600MHz verkko ja todettiin teknisen aspankin kanssa, että tuo Sagemcomin purkki ottaa kiinni 1800MHz verkkoon -> max nopeudet sen 150/xx. Puhelimeen tuosta meidän pihalta pauhaa bitti 250/20 sisään. Joten tätä featuree odotellessa.

Muuta ihmettelyä:

Ihmetyttää, että aina ennen 4G:llä noilla mun kattoantenneilla olen saanut uploadiksi 45Mbit/s, toistan AINA. Ihan sama mikä vuorokauden aika jne.. Mutta toisaalta, 20Mbit/s upload riittänee vallan mainiosti.. ehkä.. Pitäis tutkia enempi, mutta milläs tutkit kun ei tuosta vehkeestä oikeen saa arvoja mitenkään järkevästi ulos (LTEWatch olis kiva, jos se pääsis tuohon kii, mutta kun ei pääse).

Odottelen sitä firmistä, millä saisi lukittua tuon purkin siihen 2600MHz alueeseen kiinni.. Kiinnostais tietää, et millasta vauhtia noi kattoantennit tois.. Kun kerta SGS9+ antaa sen 170-250 / 16-20 omilla antenneillaan tuosta takapihalta.. 😃

http://www.speedtest.net/result/7637933538 <- tuossa just hetki sitten napattu screenshot speedtestistä.
https://teliacompany.speedtestcustom.com/result/e282e1d0-b8e5-11e8-8b3c-1b53ce97cc61 <- Telian nopeustesterillä myös, kävin välissä sammuttamassa tuon IPTV-purkin.

Testit on ajettu tälläsella kokoonpanolla:
Läppäri <- WLAN -> Apple Airport Extreme <-> 1Gbit/s kytkin <-> ER3-lite <-> Sagemcom (NAT-välissä).

Läppäri, joka on WLAN:lla kiinni Applen Airport Extremessä, joka taas on sillattuna kiinni ihan perus bulkki Zyxelin 8-porttisessa 1Gbit/s kytkimessä, joka taasen on kiinni Ubiquitin ER3-Lite reitittimessä. Tuo ER3-lite taas puolestaan on kiinni kahdessa eri VDSL2-purkissa, toinen on Telewellin purkki, joka muodostaa vain sillan tolle ER3-litelle ja toinen on nyt sit tuo Sagemcomin hybrid-vehje, joka tuli Technicolorin tilalle. Siinä tuo ER3-lite on ihan vaan NAT:n takana kiinni, jotta saan hyödynnettyä tuon Mutipath-TCP:n (VDSL2 + 4G "bondaus").

Ja huomiona se, että tuo läppäri käyttää pelkästään tuota toista WAN-rajapintaa, eli menee pelkästään tuon Hybrid-reitittimen (Sagemcom) lävitse Internettiin.

Pöytäkoneen liikennöinti taas menee molempia WAN-uplinkkejä pitkin -> Parhaimmillaan Steamin kautta sisään 20Mt/s.

P.S. Propsit niille ihmisille, keiden kanssa olen chätin kautta asioinut! Palvelu ollut aina ensiluokkaista ja teknisen puolen ihmisten kanssa on päässyt juttelemaan suhteellisen kivuttomasti, jos siihen on ollut tarvetta + he ovat olleet myös todella asiansaosaavia ja valmiita auttamaan. Esimerkiks ihmeteltiin, että missä taajuudessa tuo Sagemcomin vehje on + mitä taajuutta tuo mun SGS 9+ käyttää!

Vastaa

Kunniajäsen
Viestejä 260 kpl

194/732

@ReVe83@  kirjoitti:

Odottelen sitä firmistä, millä saisi lukittua tuon purkin siihen 2600MHz alueeseen kiinni.. Kiinnostais tietää, et millasta vauhtia noi kattoantennit tois.. Kun kerta SGS9+ antaa sen 170-250 / 16-20 omilla antenneillaan tuosta takapihalta.. 😃


Pelkällä 2600Mhz lukolla tosin et saisi kuin maks 150Mbps. Tarvitsisi kahden taajuuden lukon, esim. 1800Mhz+2600Mhz, jolloin voi saada sen 300Mbps yhteensä.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

195/732

Onko joku saanut lisäantenneilla parannusta tän Sagencomin kanssa?

Olen kokeillut useampaa vaihtoehtoa huonon signaalin vuoksi, mutta ei mitään vaikutusta. Luulisi signaalin voimakkuuden muuttuvan edes johonkin suuntaan lisäantennien kytkemisellä, mutta ei mitään vaikutusta. Ihan sama, suuntaako antennit tukiasemaa päin tai vaikka lattiaa kohti. Ihan kuin liittimiä ei olisi purkin sisällä kytketty ollenkaan.

 

Vastaa
0 tykkäystä

Konkari
Viestejä 671 kpl

196/732

Eilen illalla huomasin tuosta Sagecomista, että siinähän palaa 4G valo punaisena. Eikä tietenkään myös tuo internet valo palanut ollenkaan. Käynnistin laitteen uudestaan ja melko pitkän ajan päästä lähti taas toimintaan.

 

Mistähän lie johtui?

Onkohan sillä mitään tekemistä asian kanssa, kun tuon kautta ei ole internettiä nyt käytetty, johtuen sen olevan vain varayhteytenä kokonaan toisessa huoneessa?

Eihän se saisi itsekseen tippua pois pelistä!

 

Ajatellaanpa vaikka tilanetta, jossa tällainen 4G- reititin on vaikka vapaa-ajan asunnolla kiinteistö valvonnan osana. Sen tehtävä olisi lähettää dataa ongelma tilanteissa esim. kuvaa luvattomista kulkijoista. Miten olisi nyt käynyt, eipä olisi toiminut. Samaten miten tämän olisi saanut etänä "ylös", jos olisi vaikka live-kuvaa ihan huvikseen yrittäessään katsoa huomannut ettei yhteyttä saa. Olisi pitänyt 

a) mennä paikalle käynnistämään laite uudelleen, joko itse tai sitten joku naapuri

b) ottaa laitteeseen sähköt GSM- etäohjatusta pistorasiasta, jonka olisi voinut txt-viestillä sammuttaa ja laittaa uudelleen päälle. Eli vapaa-ajan asunnolle kaksi SIM-liittymää, aaaarrrrggghhh!!!

 

Tiedän ainakin yhden henkilön joka viettää suht. paljon aikaa vapaa-ajan asunnollaan (ex. kotitalo) ja hänellä on siellä kameravalvontaa ym. ja tietenkin siellä ollessaan myös nettiä. Sinne on ADSL- linja nykyään olemassa, mutta littymä ei ole Telian. Häntä kiinnosti kovasti tämä hybridi, kun tuo ADSL on kovin hidas. Sanoin hänelle, ettei ota tätä hybridiä nyt missään nimessä, kun se on niin uusi systeemi ja mitä ilmeisemmin tulee juurikin näitä mystisiä "tilttauksia". No, eihän sitten tätä ottanutkaan.

 

Seurataan miten tämä alkaa kehittymään ....

Vastaa
0 tykkäystä

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 311 kpl

197/732

Ennen ja jälkeen hybridin asennuksen. Ihan jees. Screenshot_20180916-121741__01.jpg

 

Vastaa
0 tykkäystä

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 311 kpl

198/732

INTERNET CONNECTIVITY - > LTE Configuration

 

MIkä tää asetus on?

Sieppaa.PNG

Vastaa
0 tykkäystä

Kommentaattori
Viestejä 33 kpl

199/732

@hmtp7

 

Totesin tuossa aiemmin, että kannattaa varmistaa lähimmän maston tilanne Telian chatista. Jos masto on ylikuormitettu käyttäjillä, ei hybridillä tee oikeastaan yhtään mitään ennen kuin saavat mastoon lisää kapasiteettia (jos koskaan). Tätähän ei tietenkään kerrota ennen tilaamista.

 

Minulle kerrottiin, että masto on niin tukossa että max. down on 15M simmiltä. Antennit eivät tähän auta.

Vastaa
0 tykkäystä

Uusi keskustelija
Viestejä 6 kpl

200/732

Juu, kyllä puhelimella saa huomattavasti kovempia nopeuksia lähimmistä maastoista. @weesel88  kirjoitti:

@hmtp7

 

Totesin tuossa aiemmin, että kannattaa varmistaa lähimmän maston tilanne Telian chatista. Jos masto on ylikuormitettu käyttäjillä, ei hybridillä tee oikeastaan yhtään mitään ennen kuin saavat mastoon lisää kapasiteettia (jos koskaan). Tätähän ei tietenkään kerrota ennen tilaamista.

 

Minulle kerrottiin, että masto on niin tukossa että max. down on 15M simmiltä. Antennit eivät tähän auta.


 

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.