Hybridiliittymä ei taida toimia oikein?


Tilasin Telialta hybridiliittymän tuon iänvanhan adsl liittymän jatkoksi. Ajattelin että ei siinä mitään menetä ja hinta suurinpiirtein sama. Laitteena tuo Fast 5370 Air. Nopeudeksi lupailivat 20-100.

 

Laite tuli eilen ja pistin piuhat heti kiinni. Kaikki näytti menevän hyvin. DSL kytkeytyi ja mobiilipuolikin löysi yhteyden.

 

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että laite ei käytä mobiilipuolta lainkaan jos dsl-piuha on kiinni. Nopeudet ovat tismalleen samoja kuin vanhalla reitittimellä. Xboxissa peli latautui samalla vanhalla etanavauhdilla. Piruuttani nappasin dsl-piuhan irti. Samassa Xboxissa latausvauhti pomppasi päälle 50 megaan. Ja kun tökkäsin piuhan takaisin, niin vauhti tippui tuttuun 14-15 megaan. Speedtest antaa samanlaisia tuloksia. 

 

Tämä ei liene se tapa jolla hybridiliittymän pitäisi toimia? Miten asian saa korjattua? Kuusi resetointia ei ainakaan auttanut.

 

 


3 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Hybridiliittymän ja -laitteen toiminta perustuu molempien yhteyksien käyttöön eli kiinteän dsl-linjan sekä mobiiliyhteyden. Resetointia olitkin kokeillut (takaa pienestä rei´ästä painamalla 10sekunnin verran) ja kun asia ei ole edennyt siihen lopputulokseen mikä sen pitäisi olla, niin toivoisin olevasi meihin yhteydessä eli Häiriöilmoitukset voisi katsoa linjatilannettasi tarkemmin mikä siellä kiikastaa. 


 


Peruskysymykset kuuluu sitä ennen, että onko puhelinjohto pistokkeesta modeemiin pakkauksesta eikä ylipitkä kaapeli (yli 2m)? Palaako power-valon kohdalla punaista valoa ja palavatko kaikki valot muutoin vihreänä/sinisenä (mobiili siniset palkit) ja muutama vihreä valo riippuen mitä laitteeseen on kytketty ja onko langaton verkko käytössä. 

Kiitos vastauksesta. Sain tänään ilmoituksen että laajakaista on nyt käytettävissä. Ja kas kummaa, nyt liittymä toimii kaiketi niin kuin pitää. Eli jokin säätö siellä Telialla piti vielä tehdä, vaikka dsl-yhteys olikin vanhastaan auki. Mielen kiinnolla odottelen nyt, tuoko tämä hybridi sitä vakautta ja lisävauhtia jota siltä odotan.

 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +14

Hienoa, että lähti yhteydet toimimaan. Jos kuitenkin tulee ongelmia vielä yhteyksien kanssa niin muistathan olla meihin yhteydessä. 😁>

Vastaa