Hybridimodeemin perään toinen modeemi

  • 20 October 2018
  • 7 kommenttia
  • 229 katselukertaa

Kunniamerkki +4

Tilanne seuraavanlainen. Joudun pitämään hybridimodeemin talon varastossa, jossa wlanin kantavuus ei koko talossa ole hyvä. Varastosta tulee lan-kaapelit talon jokaiseen huoneeseen ja ajattelin kytkeä turhaksin jääneenee huawei B525s purkin jatkamaan langatonta verkkoa. Ja kappas vaan niin kyvyt loppuu. Pystyykö joku neuvomaan mitä asetuksia pitää mihinkin laittaa, jotta tämä toimisi vai onko niin kuolleena syntynyt idea noviisille, että parempi antaa vaan olla?


7 kommenttia

Kunniamerkki +10

Enpä tarkkaan tunne tuota mallia. Jos siinä on wan portti, homma on helppo.

Ellei ole, niin usein yhden lan-porteista voi konfiguroida ewan-portiksi. 

Sitten on vielä yksi mahdollisuus, jossa koko laite asetetaan bridge-tilaan. 

 

Varaston hybridimodeemin yksi lan-portti kytketään lähtemään johonkin huoneen rasiaan. Täällä huoneessa tämä oma laite sitten kytketään tuohon edellä kuvatulla tavalla:

-wan-porttiin

-lan-porttiin, joka muutettu ewan-portiksi

-mihin tahansa lan-porttiin, jos se on bridge-moodissa

 

Kahdessa ensimmäisessä tapauksessa hybridin yksi portti (taisi olla lan4) kannattaa kytkeä bridge tilaan (sillattu) ja se kytkeä sinne toiselle laitteelle. Tällöin miinuksena menettää mobiilin antaman lisänopeuden. Plussana on, ettei ole kahta reititintä peräkkäin.  Viimeisessä vaihtoehdossa ei väliä, kunhan ei käytä hybridissä siltausta (eli ei siihen).

 

Mikäli tuossa huaweissa ei ole wan-porttia, joutuu tuon muutoksen tekemään käytönhallinnan kautta, jotta saa ewan-portin tai bridge moodin päälle.

 

Kunniamerkki +6

Ehkä tuo onnistuisi myös niin, että kytkee DHCP:n pois päältä siitä Huaweista ja kytkee lähiverkkokaapelin yhteen sen LAN-porteista. Tai sitten myy sen reittitimen ja ostaa tavallisen WLAN-tukiaseman. Luulisi siitä jonkun verran saavan kun ovat uutena sen verran hinnakkaita.

Kunniamerkki +10

@positroni@  kirjoitti:

Ehkä tuo onnistuisi myös niin, että kytkee DHCP:n pois päältä siitä Huaweista ja kytkee lähiverkkokaapelin yhteen sen LAN-porteista. Tai sitten myy sen reittitimen ja ostaa tavallisen WLAN-tukiaseman. Luulisi siitä jonkun verran saavan kun ovat uutena sen verran hinnakkaita.


Eipä taida välttämättä toimia.

Ongelma on silloin se, jos reitittimestä puuttuu wan-portti. Reitittimeen pitää saada yksi lan-portti muutettua wan portiksi tai siten koko reititin pois tästä tilasta. Tässä jälkimmäisessä muutetaan reititin vain "tyhmäksi" kytkimeksi. 

 

Itse olen tehnyt molempia vanhoille adsl-modeemeille, joissa ei ole wan-porttia, kun sitä paikkaa ajaa puh.adsl -linja.

Kaksi A-linkkiä muutin pelkikisi kytkimiksi laittamalla ne bridge moodiin. Ne ovat molemmat tällä hetkellä käytössä. Toisessa on myös wlan päällä, mutta toisessa ei.

Vanha Telewell modeemi on muutettu siten, että se on edelleen reititin, mutta wan -portin puuttuessa yhdestä lan -portista on tehty se (ewan). Se toki vähensi yhden lan -portin, mutta jäihän niitä kolme jäljelle ja lisäksi wlan on päällä.

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@positroni@  kirjoitti:

Ehkä tuo onnistuisi myös niin, että kytkee DHCP:n pois päältä siitä Huaweista ja kytkee lähiverkkokaapelin yhteen sen LAN-porteista.


Kyllä, tällä tekniikalla minkä hyvänsä vanhan langattoman reitittimen saa yksinkertaistettua pelkäksi langattomaksi tukiasemaksi.

 

Jotta Huawein asetusten muuttaminen käy jatkossakin helposti, kannattaa tosin ensin asettaa Huaweille jokin sopiva ip-osoite. Kun Telia 5370:n osoite on 192.168.1.1, Huawein omaksi osoitteeksi voisi laittaa vaikka 192.168.1.2.

 

Tarvittavat asetukset löytyvät yleensä modeemin asetusten LAN-osiosta. B525s:ssä ei taida LAN-osiota kuitenkaan olla. Kuvaruutukaappausten perusteella tarvittavat asetukset löytynevät Asetukset / Ethernet ja Asetukset / DHCP.

 


@kefiiri@  kirjoitti:

 

Kahdessa ensimmäisessä tapauksessa hybridin yksi portti (taisi olla lan4) kannattaa kytkeä bridge tilaan (sillattu) ja se kytkeä sinne toiselle laitteelle. Tällöin miinuksena menettää mobiilin antaman lisänopeuden.

 


Hybridilaajakaistan kanssa ei kannata toimia näin, koska aivan kuten huomasitkin, lisätukiasemien yhteys toimii vain DSL-liittymän kautta.

 

Toisin sanoen, hybridilaajakaistan kanssa lisätukiasemista kannattaa reititys kytkeä pois päältä, eli laittaa ne pelkkään tukiasematilaan, AP only. Jos tukiaseman asetuksista ei tätä täppää löydy, saman saa aikaiseksi kytkemällä langattomasta tukiasemasta DHCP-palvelimen pois päältä ja kytkemällä tukiaseman LAN-portistaan hybridimodeemin LAN-porttiin.

Kunniamerkki +10

Saattaapa varmaan sitten ollakin noin.

 

Tosiaan, kun näin tarkemmin muistelen, niin juuri tämä AP-tila mahtoi olla, johon nuo kaksi A-linkkiä asetin, jotta ne toimivat vain verkkokytkimenä ja samalla wlan-tukiasemana. Tällä tarkoitin tätä silta eli bridge tilaa. 

 

Mikäli tuon hybridin asettaa AP -tilaan, jos sen nyt edes pystyi, niin eikö silloin saata tulla pula ip-osoitteista. Tämähän voisi tulla eteen käytettäessä useita eri laitteita. Käsittääkseni ne kaikki tulee silloin Telian DHCP:ltä.  Saako muuten omaa verkkotulostintakaan enää toimimaan?

 

Ilman muuta se siltaava portti hybridissä on rajoite, mutta hyvällä dsl-yheydellä siitä on omalla tavallaan etuakin. Ei kai sitä nyt pakko ole käyttää vaikka oma laitekin on perässä. Toimiihan se, voi vain vähän tulla viivettä lisää.

 

Kunniamerkki +4

Jeps, homma alkoi pelittämään hienosti. Ei tarvinnut kuin WAN porttiin laittaa piuha hybridimodeemista niin kaikki toimi heti. 

Kunniamerkki +10

Juuri näin. Eli siinä Huaweissa oli ulkoverkon WAN-portti, joka on hyvä homma.

Vastaa