Hybridin nopeus

  • 16 December 2018
  • 3 kommenttia
  • 4 katselukertaa

Mikähän on kun hybridilaajakaistan nopeus tippuu kun lehmän häntä,alkuun vauhtia oli poikkeuksetta yli 20Mbps mutta parin viikon käytön jälkeen enää max.15Mbps.Onko tarkoituksellista nopeuden pudottaminen pikkuhiljaa.Ymmärsin palvelukuvauksesta ettei pitäisi mennä alle 20Mbps:n


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

@vaanol1@  kirjoitti:

Mikähän on kun hybridilaajakaistan nopeus tippuu kun lehmän häntä,alkuun vauhtia oli poikkeuksetta yli 20Mbps mutta parin viikon käytön jälkeen enää max.15Mbps.Onko tarkoituksellista nopeuden pudottaminen pikkuhiljaa.Ymmärsin palvelukuvauksesta ettei pitäisi mennä alle 20Mbps:n




Hei!


 


En jaksa millään uskoa, että Telia tiputtaisi tarkoituksella mitään nopeutta. Nopeuden tippumiseen on aina jokin muu selitys.


 


Hybridissähän yhdistyy kiinteä kuparilinja (eli ADSL tai VDSL) sekä mobiiliverkko. En tiedä, mikä kiinteä yhteys käyttöpaikkaasi tulee, mutta jos 20Mbps on ollut puhe, niin oletan, 24/1Mbps ADSL2+ :an olevan kyseessä. Tuohan toimiii sitten siten, että operaattorin ADSL-keskitin ja modeemisi neuvottelevat nopeusprofiilin, joka kulloinkin linjalla vallitsevalla yhteydellä pysyy vakaana. Mitä pidempi on kuparilinja ADSL-keskittimeltä (haja-asutusalueella voi olla kyläkeskustan jakomokopissa, tien pientareella olevassa kaapissa taikka kerrostalossa talojakamossa), sitä enemmän vaimennusta ja mahdollisia häiriön lähteitä linjalle ilmenee. Tämä taas vaikuttaa negatiivisesti linjan suorituskykyyn ja siihen, miten nopeasti data voi kulkea. En nyt muista ulkoa, kertoiko tuo boksi kulloinkin käytössä olevan ADSL-profiilin.


 


Boksin tehtävä on sitten yhdistää kuparilinjan ja mobiilin kapasiteetti Multipath TCP -tekniikalla. Eli TCP -protokollaa käyttävät palvelut toimivat kummankin yhteyden yli. UDP-protokollan liikenne taas käyttää aina kiinteää yhteyttä. Telia TV-palvelu käyttää myös kiinteää. Lisäksi jos tv-boksi on valmiustilassa, niin se varaa itselleen tietyn verran kapasiteettia, riippuen siitä, että oliko katsottava kanava SD vai HD-laadun kanava. En nyt muista, oliko se 3Mbps SD ja 6 HD -laadulla.


 


Mobiilinetin mahdollinen hidastuminen on taas monista eri tekijöistä riippuvaa. Millaista nopeutta laite antaa pelkällä mobiililla? Eli jos otat puhelinkaapelin irti, niin kaikki liikenne pitäisi mennä mobiilin yli? Mitäs silloin nopeudeksi tulee?


 


...

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@vaanol1  Hybridiyhteydessä emme laske tosiaan nopeutta - joku siinä nyt on pielessä. Hienosti olit @Purnipsi selittänyt yhteyden toimivuuden teoriassa. 

 

Palavatko Hybridi-modeemissa valot vihreänä ja sinisenä? Onko punaista valoa palamassa power-valon kohdalla? 

Pitäisi muistaa vanha ja paras konsti ennen ku alkaa marmattaa nopeuksien tippumisesta,nimittäin resetoin hybridimodeemin ja kappas vain nopeudet on huippuluokkaa n.50Mbps download ja upload 15-20 Mpbs.Katsellaanhan taas eteenpäin mitä tapahtuu

Vastaa