Intend DG301AL hidas DNS relay

  • 6 September 2015
  • 6 kommenttia
  • 6 katselukertaa

Moi.
Mulla on ollut nyt vajaan viikon verran tulilla Viihdepaketin yhteydessä saatu Inteno DG301AL. Kaikki sinänsä ok. Netti luvatut 100/10 ja iptv puoli pelaa hyvin. Ongelma on tuon reitittimen DNS relayn (proxy) tahmaisuus. Eli lan dhcp-asetuksien mukaanhan siitä itsestään tulee sekä gw että DNS-palvelin piilottaen varsinaiset dns-palvelimet. Mikä onkin sinänsä ok. Mutta kun sillä kestää 5s vastata dns-kyselyihin... ongelman voi tietysti kiertää pistämällä laitteisiin dnst manuaalisesti tai muuttamalla reitittimen dhcp-asetuksista jaettavat dnst kohtiin Primary/Secondary DNS. Reititin ei vain jostain syystä suostu muuttamaan tuota Primaryä vaan tarjoaa itsepäisesti omaa lan-osoitettaan toiseksi palvelimeksi. Purkin softaversio on 10.5.1.R Onko tiedossa oleva ongelma vai vikaa purkissa?
Siis hitaus ja muutoksen toimimattomuus.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

5s kestää siis nslookupilla kysytyt DNS kyselyt? Varmaan pari kyselyä jää aikakatkaisuun? 


 


DNS palvelimien vaihto toki manuaalisesti mutta sekään ei ole ratkaisu. Joku bug varmaan tossa Intenon ohjelmistossa, itselläni nyt ei ole ollut vuoteen tota purkkia käyttössä joten en osaa sanoa.


 


DHCP palvelu siis ei anna määrittää PRIMARY / SECONDARY DNS osoitetta ollenkaan? Vai antaa ja mutta määrittää itsensä toiseksi palvelimeksi. Yleensä ei tarvita kuin ensisijainen, sillä se on varmasti sen verran vakaa että toimii.


 


Olet varmaan kokeillut laittaa Intenon tehdasasetuksiin ja kokeillut määrittää uusiksi.

Moi
Juu nslookupilla tai millä tahansa kyselyyn vastaus kestää sen viitisen sekuntia, kun se tekee tuolle 192.168.1.1 lle.
Purkki antaa kyllä pooliasetuksissa pistää prim/sec mitä haluaa mutta tarjoaa itseänsä ja secondaryn unohtaen tuon konffatun primaryn. Bugeiltahan nuo kummatkin ominaisuudet vaikuttavat.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kokeilitko resetoida koko purkin ja määrittää asetukset uudelleen? Toimisiko sitten? 

En ole palauttanut tehdasasetuksia kun sain 4-portin pyynnöstä siltaavaksi 🙂
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Vaikka palautat tehdasasetuksiin pitäisi portti 4 pysyä siltaavana. Itsellä kun oli Inteno niin pariin otteeseen taisin resetoida ja portti 4 palautuu siltaavaksi.

Ok. Kiitokset tuosta tiedosta. Täytyypä suorittaa, kun saa talouden muilta nettiaddikteilta luvan 🙂

Vastaa