peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
57136 Jäsentä
159962 Kirjoitusta

Telia yhteisö on nyt myös laiteyhteisö

Lue lisää
Yhteistyössä OnePlus

Inteno DG301, muutamassa kuukaudessa hidastunut nettiyhteys?Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎22-08-2018
Kirjoituksia: 1
1/3

Inteno DG301, muutamassa kuukaudessa hidastunut nettiyhteys?

Onkohan kyseinen modeemi jotenkin vanha, tai mikä tässä voisi olla kun aiemmin yhteys oli nopea, mutta nykyään jos yksi tekee läppärillä, yksi käyttää netflixiä, niin jo se on liikaa, alkaa kaikki pätkimään. Perheessä ei voi olla kuin kaksi laitetta wifissä max, että olisi edes jotenkin siedettävää, joten osaisiko joku sanoa onko vika kenties modeemissa?

0 tykkäystä
2 vastausta
Highlighted
Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 383
2/3

Vs: Inteno DG301, muutamassa kuukaudessa hidastunut nettiyhteys?

Näissä karkeloissa pitää aina ensiksi selvittää onko vika wifissä. Eli jos kytkee laitteet suoraan kaapelilla modeemiin, niin hidasteleeko edelleen? Sen mukaan sitten seuraava steppi.

Konkari ☆
Konkari ☆
Rekisteröitynyt: ‎15-08-2015
Kirjoituksia: 2 072
3/3

Vs: Inteno DG301, muutamassa kuukaudessa hidastunut nettiyhteys?

Joissain laitteissa wifi-piirit paistuvat hengiltä ajan kanssa, joten ei ole tavatonta, että jokin ajan jälkeen pätkintää esiityy... mutta laitteen toiminta-aikaa on paha ennustaa. Tosiaan kuten @SINAD neuvoi, niin on hyvä kokeilla laitteita piuhan kanssa motukkaan kiinni.

 

Vielä voi harkita laitteen palauttamista tehdasasetuksille. Telia-kaupoista saa vianmääritystä varten lainalaitteita.

 

On toki hyvä tiedostaa, että modeemien luonteesta johtuen eritasoista hidastelua ja jumittelua voi ilmentyä, jos vaikkapa jokin laite varmuuskopioi tiedostoja pilveen tai jokin lataa tiedostoja netistä koko kaistan täydeltä. Se johtuu ihan siitä, että laitteen "äly" ei riitä kovan kuorman alla liikenteen sulavaan toimintaan. Erityisesti pelatessa online-pelejä voi viive nousta (jos jokin laite lataa tai lähettää intensiivisesti tiedostoja) ja siten pätkimistä/hidastelua ilmentyä, pelikokemus voi olla kelvoton.