Inteno DG301AL ohjelmistopäivitys

  • 24 March 2017
  • 4 kommenttia
  • 7 katselukertaa

Onkohan lähiaikoina tulossa otsikossa mainitulla modeemille ohjelmistopäivitystä, toiveissa olisi etenkin mahdollisuus poistaa ja muokata laitetietoja Devices-valikosta, (vaihtaa nimiä, ip-varausten tilaa, poistaa ylimääräisiä laitteita) jotka oli aikaisemmassa ohjelmistoversiossa. Myös Sonera logo on vielä nykyisessä ohjelmistoversiossa :)

 

Tätä luvattiin viedä eteenpäin noin vuosi sitten:

 

https://yhteiso.telia.fi/t5/Kiinteat-nettiyhteydet-ja/Inteno-DG301AL-hallinta/m-p/128771#M5869


4 kommenttia

Täytyy tarkistaa mikä tilanne näiden päivitysten / päivitystoiveiden osalta on. En suoraan tästä osaa mitään itse suoraan sanoa vielä tähän hätään.

Dodiin, eli uusinta softapäivitystä olisi tulossa tässä piakkoin kunhan palvelimet Telian puolella valmiit siihen. Todennäköisimmin huhtikuun aikana kuitenkin ja tässä yhteydessä päivittyy varmasti nuo Logot.

- Vanhoista laitteista SSID-nimi ei muutu (SoneraGateway --> TeliaGateway) niin ei aiheudu käyttäjille yllätyksenä WiFi-yhteyden tipahtaminen pois päältä. Uusiin laitteisiin sitten vaihtuu jatkossa kun niitä jakoon laitetaan.

 

- Devices valikon muokkaaminen ei tässä päivityksen yhteydessä muutu, tämä on kuitenkin toivelistalla meillä edelleen työn alla. Laitteen joutuu valitettavasti yhä buuttaamaan jotta listaus päivittyy ajantasalle.

 

- Asetusten varmuuskopiointi ja palautus ei tule uuden version myötä vielä mahdolliseksi. Tähän tarvitsee root-hallinan laitteeseen, administrator-profiililla se ei onnistu. Tämän mahdollistaminen on edelleen meillä toivelistalla valmistajan kanssa.

Eli ette olisi päivittänyt noita ollenkaan jollei olisi tapahtunut sonera->telia muutosta?.Onkos technicolorin 799vac modeemille uutta päivitystä vai tuleeko sieltä vanha versio/telian versio telian logolla(jossa on tietenkin kaikki ruotsiksi :D) ?.

Viimeisin versio esimerkiksi tähän TG799vac-palvelureitittimelle löytyy maaliskuun alusta. Jos haluat kyseisen päivityksen saada niin laita viestiä häiriöilmoituksiin menemään niin jovain järjestyy. Logot on vielä tässä versiossa Soneraa ja ihan kansainvälisesti tunnetulla kielellä eli Englanniksi ;)

 

Eli kyllä päivityksiä näille laitteille koko ajan tehdään, moni näistä päivityksistä ei vain ole niin selkeästi käyttäjille näkyviä esim. valikoiden / ominaisuuksien kautta. Yleensä ne sisältävät optimointia, parantavat tietoturvallisuutta jne.

Vastaa