Investointi haluttomuus?

  • 3 January 2017
  • 7 kommenttia
  • 1 katselukerta

Liittymänumeroni 333-......35€/kk/24megan nopeus.Olen pettynyt liitymäni nopeuden ailahteluihin.Laitteet menee edellä ja operaattori tulee pahasti jäljessä.Mitä me asiakkaat hyödymme hienoista päätelaitteistamme kun yhteydet hidastelee päivittäin.Valokuitu on 20m päässä kiinteistöstämme.Liittyminen valokuituun ymmärtääkseni maksaa minulle toista tonnia.Investointi valokuituun kiinnostaa,mutta 5g:stä puhutaan tai yleensäkin datan kasvusta liittyen tehokkaimpiin verkkoihin.
Melko isona keskittäjänä mielestäni operaattorini pitäsi ratkaista laajakaista nopeuteni,niin,että päätelaitteeni perheessä toimisivat moitteetta.
Arvostan,mikäli operaattori investoinneissa rakentaa pitkäaikaista asiakassuhdetta palvelun keskittäjään.


7 kommenttia

Kunniamerkki +14

Jos se kuitu on saatavilla niin mikä on ongelma? Haluaisitko sen ilman kytkentämaksua? Se on aika harvinaista herkkua, omakotitaloista jos puhutaan (kuten viestistäsi voisi olettaa) on kytkentämaksu luokkaa 1000-2000 euroa enemmän sääntö kuin poikkeus. Joskus voi olla enemmän, joskus vähemmän, mutta todella harvoin on ilmaista.


 


Jos haluat oikeasti vakaan ja toimivan yhteyden joka toimii pitkälle tulevaisuuteen, niin osta se kuitu ja siihen tarpeisiisi sopiva liittymä kotiin. Voit sitten kotona liittää kuituun mitä tukiasemia haluat/tarvitset. 5G tuskin tulee autuaaksi tekemään tässä mielessä. Vaikka sen nopeus ja tiedonsiirtokyky onkin hyvä, on sen kuuluvuusalue huomattavasti 3/4G:tä pienempi, ts. tulee lähivuosikymmeninä olemaan varmaan lähinnä asutuskeskusten ilona.

Ilman muuta ilman kytkentämaksua.Kytkentämaksu kertamaksuna on karkoittavan odottava ja vaihtoehtoja hakeva.

Asiakkaana minä en halua investoida operaattorin tekniikkaan,vaan haluan maksaa operaattorin tarjoamista palveluista.

Nykyinen takkuileva verkkoni ei ole päivitetty toimivilleni päätelaitteille.

Nykyisin maksan operaattorilleni 250€kk palveluista ja laitteista.10v tuo summa nousee 30 000€.

Mielestäni kykentämaksu ja pitkäaikaisen asiakassuhteen ylläpitäminen ei enää välttämättä kohtaa.

 

Kunniamerkki +14

Ainahan sitä saa unelmoida :)


 


Mitäpäs luulisit liittymien kuukausimaksuille tapahtuvan jos operaattorit vetäisivät kuidut ilmaiseksi taloihin? Jostain operaattorin on se raha saatava pois, ja jos kytkennästä ei veloiteta, niin se on sitten käyttömaksuissa.


 


Nykypäivänä omakotitaloasujan osana on maksaa uusien verkkoliityntöjen kytkentämaksut, koska se on aika kallista touhua rakennella niitä yksittäisiin kiinteistöihin. Kuidun vetäminen maksaa noin suunnilleen saman rahan veti sen sitten 100 asunnon kerrostaloon tai yksittäiseen omakotitaloon, joten ison kiinteistön kuiduttaminen voitaisiin vielä kattaa käyttömaksuilla, mutta yksittäisen talon ei. Tai voitaisiin, mutta käyttömaksut olisivat sitten paljon suurempia kuin muuten ovat nykypäivänä. Tämä hinnoittelu, jossa kytkentä ja käyttö maksavat erikseen on itseasiassa selkein ja tasapuolisin vaihtoehto kaikkien asiakkaiden kannalta. Eikö isojakaan kiinteistöjä oikeasti liitetä verkkoon ilmaiseksi, nekin maksavat liittymis- ja kytkentämaksut ihan siinä kuin muutkin asiakkaat, mutta kustannukset upotetaan asuntojen myyntihintoihin/vuokriin/vastikkeisiin.


 


Soneralla Kotikuidun kytkentä- ja rakennusmaksu (tietyn etäisyyden sisällä liityntäpisteestä) maksaa 1090 euroa. Sinun tapauksessasi voisi hyvinkin selvitä tuolla maksulla ilman lisärakannusmaksua jos kuitua kerran menee ihan vieressä. Tietenkään se, että kuitu menee vieressä ei tarkoita sitä, että kuidun liityntäpiste olisi vieressä. Ja rakennuskustannukset taas määräytyvät sen mukaan kuinka pitkä matka liityntäpisteestä joudutaan vetämään kuitua kiinteistöösi. Lopullinen kustannus selviää vain tekemällä rakennusmaksukyselyn asiakaspalvelun kautta verkonsuunnittelijoille, jotka sitten katsovat miten kiinteistö voidaan kuituun liittää.

Voi että, kun mikään ei saisi maksaa mitään. Itse pompin riemusta, kun MPY Palvelut Oyj rakensi asuinalueelleni kuituverkon. Liittymismaksu oli 1500 eur, jonka maksoin ilomielin kunnollisesta yhteydestä. Ihme märmätystä, että jossain ei ole tarjolla rahallakaan kuitua ja sitten kun sitä on tarjolla, niin pitäisi saada ilmaiseksi??

Eihän sähköyhtiökään liittymää rakenna ilmaiseksi, vaan ottaa ihan toteutuneet kustannukset jollakin katteella lisättynä. Miten sähkö ja tietoliikenne eroavat toisistaan? Molemmat ovat tänä päivänä tärkeitä, toki sähkö nyt vielä tietoliikennettäkin tärkeämpää. 

Kytkentämaksu 1000-2000 per tapaus aika tavanomaista operaattorista riippumatta.

 

Asiaa voi ajatella myös niin että jos itse olisit operaattori ja liiketoimintaa pyörittäisit, olisitko halukas ilmaiseksi toimittamaan palveluja joista itse olet joutunut maksamaan ? 

Millaista liiketoimintaa tämä olisi tulosmielessä ?

 

Toisaalta asukkaan kertasijoitus nostaa myös kiinteistön arvoa.

 

Jostain tuli mieleen myös kiinteistöjen mm. sähköliittymät. Asiaa kun en tarkemmin tunne niin viisaammat voi kertoa ovatko ilmaisia vai maksavatko jotain.

Saattaapa olla sama tilanne myös vesi- ja viemäriliittymillä ?

Pakollisuuksista en tiedä mutta saattavat maksaa nuokin jonkin verran.

 

Eli kertauksena ; saattaa riippua että keneltä kysytään tuo haluttomuus investointeihin.

Joo,maksettu on sähköliittymät ja vesi/viemäriliittymät.

No nämä onkin sellaisia tarpeita jotka ei kehity eikä paljon muutu tässä kehityksessä,jotenka hieman epärelevanttia verrata.

Kysymys onkin investoinnin ajoituksesta kaapelista kuituun.17v kaapelilla menty.Datan tarve kasvannut pankkiasioinnista useiden laitteiden liittämiseen verkkoon=netti tökkii!

Kysytään sitten näinpäin,että mitä verkkovalmistajilla on tarjolla muutaman vuoden sisään verkon nopeuden parantamiseksi?4,5g,4,9g,5g?Nykyinen 4g:kin helpottaa jo kummasti.Jatkuvasti saa lukea lehdistä jostain huippunopeista verkko testeistä?

Investoinko nyt turhaan 1-2 tuhatta€ jos parin vuoden päästä joku langaton ratkaisu ratkaisee verkkoni tökkimisen?

Luulenpa,että paras tieto on verkkovalmistajilla ja operaattoreilla jotenka informaatiota kaipaisin.

Paistina en halua olla,mutta mikäli joku mustaa valkoisella kertoo,että ehkä kymmenen vuoden kuluttua saat kuitu kapasiteetin kotiisi,niin,tervetuloa kaivurit!

17v-fyrkkaa kannettu+5 puhelinliittymää+laitteet tälle operaattorille,niin,luulisi,että jokainen operaattorin työntekijä tekee kaikkensa mun verkkojen eteen?

 

Jaa a ,

Se on raskas valinnan paikka -maksatko operaattorin toimittamista palveluista vai jäätkö odottamaan niitä laboratoriotesteissä olevia mobiiliratkaisuja...

Palveluistahan olit halukas maksamaan. 

En usko että kuituliityymiä tullaan aivan heti millään korvaamaan. Siksi toiseksi kyllä kiinteä liittymä on aina ykkösoptio jos saatavilla. Ainakin minun mielestäni. Koitapa kysyä muiltakin mielipiteitä niin selviää..

 

Ainahan niitä uusia tekniikoita tulee, mietipä vaikka tietokoneita ja matkapuhelimia. Nyt ostettu lippulaiva on kovin pian entinen lippulaiva ja jos jää odottamaan sitä tuoreinta tekniikkaa niin todennäköisesti joutuu sietämään jahkailun myötä sitä vanhaa tekniikkaa..

 

Joka tapauksessa kertomasi tilanne antamillasi tiedoilla olisi ratkaistavissa kunnollisilla verkkoyhteyksillä ja palveluilla joita operaattorisi toimittaa ja myy korvausta vastaan.

Operaattorisi on tehnyt jo voitavansa yhteytesi eteen ja jatko on kiinni omista valinnoistasi.

 

Tuossa surffatessa törmäsin tuohon. Kannattaa tutustua tuohon ja googletella muutakin asiaankuuluvaa materiaalia. 

 

Vastaa