Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66556
Kirjoituksia 179881

Kaapelinetti ja haaroitinKaapelinetti ja haaroitin

Down90
Uusi keskustelija
Viestejä 18 kpl

Kaapelinetti ja haaroitin

1/27

Hei

 

Tässä nyt montakuukautta tapeltu telian kanssa että kummassa päässä se vika on ja en mitenkään voi uskoa että korjaajien mielestä vika on rajattu seinässä olevaan kaapeli liitäntää jossa on haaroitin, tulee jotain kaikua tms. Jos asia on näin niin eikö vian pitäisi olla kokoajan päällä. välillä netti toimii moiteeettomasti monta päivää ja eikä pätki ja muissakin talouksissa toiminut hyvin mutta ei tääällä. Viime kesänä oli aivan luokaton netti jonka takia otin 4G netin joka osottaitui minun käytöss täysin kelvottomaksi ( silloin todettiin muutama kk kestänyt muuntaja kärähtäminen ) Siitä lähtien on ollut vikaa netissä. Mutta vika on kuulemma talon päässä eikä yhteyksissä. (haaroitin tv ja modeemi) Tänään netti on ollut aivan luokatonta, enkä voi tehdä vikailmoitusta koska siellä vaan todetaan että se on se seinärasian vika, mitä ei taloyhtiö suostu vaihtamaan tai itse en sitä osaa vaihtaa. Kysymys kuuluu. lähteekö vika mukamas jos saan kunnon tulpan seinään, niinkö simppeliä? Kuvana tämän päivän pingaustuloksia = käyttökelvoton.

 

nimetön.jpg

Vastaa
0 tykkäystä
26 vastausta

AnneAn
Telialainen
Viestejä 392 kpl

2/27

Hei @Down90, liittymästäsi on ilmeisesti ollut häiriöilmoitus, jossa asentaja on rajannut häiriön  asuntosi kaapeliTV:n antennipistorasiaan. Yleensä asentaja on siis tutkinyt Telian verkon osuuden ja todennut näiden mittauksien ja tutkintojen perusteella häiriöpaikan. Viallinen antennipistorasia voi aiheuttaa ongelmia laajakaistayhteydelle esim. aiheuttaen häiriöitä signaaliin. Häiriö ei välttämättä ole päällä koko ajan. Jos asut taloyhtiössä, kuuluu antennipistorasian korjaus taloyhtiön vastuulle, joten suosittelen olemaan isännöitsijään tai kiinteistöhuoltoon yhteydessä. Heille tämän olettaisin olevan ihan tuttu juttu, koska näitä joudutaan kyllä tämän tästä korjailemaan. Kun taloyhtiö on korjannut rasian ja jos häiriö kuitenkin edelleen jatkuu, voidaan liittymästä aktivoida häiriöilmoitus uudelleen.

Vastaa
0 tykkäystä

klontti
Vakiokalustoa
Viestejä 105 kpl

3/27

Silloin kun tv-signaali mulla tuli antennin kautta kerrostalossa, ennen kaapeli teeveetä. Kaikki muut kanavat näkyi hyvin, mutta neloskanava oli tarkka liittimien puhtaudesta. Nelonen katosi ja muut näkyivät, mutta kun liitintä pyöritti niin kanava tuli takaisin. Katosi siis omia aikojaan neloskanava. Kerrosta alempana oli naapurilla sama systeemi, tuli kerran kysymään, näkyykö mulla nelonen, sanoin siitä liittimen herkkyydestä.

Kyllä se vika voi johtua antenni pistorasiasta ja liittimestä.

 

Vastaa
0 tykkäystä

Down90
Uusi keskustelija
Viestejä 18 kpl

4/27

Täällä kyselin kiintestiönhuoltoon/isännöitsijään mutta todettiin että ei heille kuulu vaan asiakkaan itse hommattava. Tiedä sitten pitäisikö lähteä tappelemaan ko. asiasta. Muutenkin vastaava mies ei ole yhteistyökykyinen missään asiassa

Vastaa
0 tykkäystä

irritus
Konkari
Viestejä 821 kpl

5/27

Oletko kokeillut jättää haarottimen kokonaan pois? Kytke kaapelimodeemi suoraan seinärasiaan. Toimiiko kaapelimodeemi silloin moitteetta?

 

Jos kaapelimodeemi toimii tällöin, pysy tässä järjestelyssä.

 

Mikäli tarvitset signaalin myös televisioon, hanki sille oma televisioantenni.

Vastaa
0 tykkäystä

Down90
Uusi keskustelija
Viestejä 18 kpl

6/27

modeemissa joku kierteillä oleva kaapeli mikä tulee haaroittimeen. seinässä ei ole ko. kierteillä olevaa paikkaa. kokeiltu tosin erikseen sellaisella Liittimellä minkä saa seinään ja silti ei toimi

Vastaa
0 tykkäystä

jansaa80
Vakiokalustoa ☆
Viestejä 178 kpl

7/27

Minullakin oli ongelmaa antennirasiassa ja se vaihdettiin uuteen. Homma meni niin että eltellin asentaja kävi telian toimeksiannosta ja rajasi vian siihen antennirasiaan. Soitin isännöitsijälle ja sieltä tuli sähköasentaja vaihtamaan sen. Nyt toimii netti hyvin. Sisäverkko on taloyhtiön vastuulla ja se kattaa myös sen rasian. Joten itse sitä ei tarvitse hommata. Jos taloyhtiö ei vaihda viallista rasiaa, vika ei silloin ole sinun. Sinun pitää silloin neuvotella Telian kanssa liittymäsopimuksen vaihtamisesta/purkamisesta.

Vastaa

Down90
Uusi keskustelija
Viestejä 18 kpl

8/27

Ei oo kyllä kukaan kuullut mistään "multimediapistokkeesta" niin onko se nyt tämä mikä pitää vaihtaa tilalle: antennikaapeli.jpg

Vastaa
0 tykkäystä

kustaa1967
Konkari
Viestejä 602 kpl

9/27

@Down90@  kirjoitti:

Ei oo kyllä kukaan kuullut mistään "multimediapistokkeesta" niin onko se nyt tämä mikä pitää vaihtaa tilalle: antennikaapeli.jpg


Periaatteessa kyllä. Kun ilmeisesti kyse on taloyhtiöstä , niin pitää ensin selvittää taloyhtiön antenniverkon rakenne. Jos huoneistosi on verkossa linjan viimeisenä , niin sinne kuuluu asentaa ns. pääterasia ja jos ei , niin sitten ns. läpimenevä , josta linja jatkuu naapureille. Päällepäin rasiat ovat samannäköisiä , mutta sisuskalut ovat erilaiset. Lisäksi jättäisin tuon satelliittiliitännän pois ellei taloyhtiöllä sellaista ole.

 

https://www.verkkokauppa.com/fi/catalog/9117d/Antennirasiat

 

Lisäksi tarvitset tv/data suotimen , mikäli rasian tv-liittimestä on linja telkkariin ja kaapelimodeemiin.

 

http://www.sahkonumerot.fi/7526083/

Vastaa
0 tykkäystä

Down90
Uusi keskustelija
Viestejä 18 kpl

10/27

Eli siis tuollainen minulla on siis nyt haaroittimen kanssa mutta asentaja sanoo että siihen pitää asentaa joku multimedia pistoke josta ei ole ees sähköinsinööri kaveri kuullut.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.