Kaapelinetti vai adsl

  • 4 January 2016
  • 4 kommenttia
  • 105 katselukertaa

Parin kuukauden päästä muutan toiseen asuntoon joten joudun vaihtamaan nettiliittymän nykyisestä 100 megasesta vdsl2:stä (nykyisen liittymä Elisalta) joko kaapelinettiin tai adsl:ään.


Onko eri streamaus-softilla (esim. Netflix, HBO Nordic, Viaplay ja vastaavat) suurta merkitystä millä tavalla nettiyhteys on toteutettu?
Tiedän tuosta ettei kaapelissa ole niin vakaa ja tasainen nopeus kuin vaikkapa vdsl2:ssä mutta nyt on pakko ottaa joku muu vaihtoehto käyttöön kun osoitteeseen ei ole tarjolla oikein muuta kunnollista.

 

Eli on pakko ottaa joko adsl tai kaapelinetti, tarviin neuvoja tai apua sen suhteen kumpaan päädyn.


Uuteen osoitteeseen on tarjolla vain 20 meganen adsl (joka ei oikein houkuta, Elisalta siis tarjolla johon mahdollisesti voi valita myös Viihteen) mutta kaapelin puolelta näyttäs olevan tarjolla eri nopeuksiakin (10, 50, 100 ja 200 megaset Soneralta).
Onko hyvä ratkaisu ottaa tuo kaapelinetti?
4g:stä en tiedä mutta olisko tuo myös varteenotettava vaihtoehto?

Viimeksi olen käyttänyt kaapelinettiä joskus reilut kymmenisen vuotta sitten ja tuolloin nettipelailussa toimi ihan ok, ainut oli vain se että joskus pingi nousi ja nopeus muuttui johtuen siitä että nopeus jaetaan alueella muiden kesken.

Pääasiallinen netin käyttö on netin selailua, streamauspalveluiden (aiemmin mainitut palvelut plus nämä yleiset musapalvelut) käyttöä sekä verkossapelaamista (World Of Warcraft ym).


4 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kokeile miten toimii... Ei sitä ennalta tiedä miten kaapelinettiyhteys alueellasi toimii. Streemiin kaapelinetti kun jaettua niin iltaisin saattaa tulla tungosta ja muuten toimia. ADSL taas 21/1Mbps yhteys yleensä on aika taattua että silläkin stream ja pelaaminen onnistuu yleensä hyvin. Kyllä tällä nopeudella videot ja pelit sujuu jo, tokihan nopempaa yhteyttä voisi toivakkin.


 


14pv aikaa on etämyynnissä kokeilla yhteyttä ja sitten palautat jos ei toimi odotetulla tavalla. 

Juu, pitää ottaa asia lähempään tarkasteluun kun tuo muutto tulee ajankohtaiseksi.

Paikkakunnallani ei ole Soneran myymälää mutta kenties asiakaspalvelun kautta voi tiedustella löytyykö naapurikaupungin myymälästä jotain ylimääräistä kaapelimodeemia jospa sitten pääsisi vähäksi aikaa kokeilemaan miten yhteys toimii. En oo tietoinen siitä miten toimii etäkaupassa noiden modeemien ym. osto joten sen takia olis tarvetta ensin päästä kokeilemaan ennen ostoa ettei mene modeemin rahat hukkkaan mikäli yhteys ei toimikaan alunperin toivotulla tavalla.

Kyllä ne laitteetkin saa etäkaupassa palauttaa.

Jep, no hyvä sillä sittenhän ei oo mitään ongelmia asian suhteen.

Kirjottelen tähän topicciin kokemuksia kun saan tuon kaapelinetin viriteltyä tuonne tulevaan asuntoon.

Vastaa