Kaapelit/ uusi hybridilaajakaistamodeemi


Hei,

 

Tilasin Yhteys kotiin -palvelun, jonka mukana uusi modeemi (5370 Air).

Palvelu avautuu vasta viikon päästä, mutta modeemi postitettiin jo etukäteen. En ole siis päässyt testaamaan, miten laite toimii.

 

Avatessani paketin havaitsin, että  DSL-kaapeli tuunattu ainakin ulospäin uuden näköiseksi.

Harmi vain, että tämä uusi kaapeli osoittautui meidän asunnossa vajaan metrin alimittaiseksi.

 

Säästääkseni turhaa vaivaa kysynkin yhteisöltä: Onkohan niin, että kaapelissa uutta on ainoastaan kuori, jolloin "ikivanha harmaa kippuramalli" pelittää aivan yhtä hyvin. Vai joudunko hankkimaan metriä pitemmän? 

 

Kiitos vastaajille jo etukäteen.

 

Ahtinen


3 kommenttia

Vielä tarkennus. 

Kyse siis puhelinkaapelista (RJ11), joka tuunattu uusiksi. 

 

Mutta onko kyse vain ulkonäöllisestä muutoksesta vai onko itse lankakin vahvempaa, uuden laitesukupolven edellyttämää tekoa?

 

Ahtinen

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +10

Yhteydessä voi käyttää mitä tahansa toimivaa RJ11 -puhelinkaapelia. Jos toiminnassa ilmenee jotain häiriöitä tai hidastelua, kannattaa kokeilla laitteen mukana tullutta alkuperäistä puhelinkaapelia.


 


Muutoinkin suosittelen käyttämään pidempää Ethernet-kaapelia, jos välimatka päätelaitteen ja puhelinpistokkeen välillä on liian pitkä lyhyille kaapeleille. Eli modeemin/reitittimen ja puhelinpistokkeen väliin modeemin mukana tuleva/vastaava lyhyehkö RJ11/puhelinjohto ja modeemista reitittimeen sitten pidempi Ethernet-kaapeli. Ethernet-kaapeli on paremmin suojattua, eikä siinä yleensä alle 100m matkalla tapahdu signaalin heikkenemistä.

Kiitos ja kumarrus!

 

Ahtinen

Vastaa