Katkeilua laajakaistassa Tampereella

  • 28 October 2015
  • 6 kommenttia
  • 1 katselukerta

Parina viime päivänä on ollut ikäviä lyhyitä katkoksia nettiyhdeydessä Tampereen Kalevassa. Tuntuvat yleistyvät myöhemmin illalla ja yöaikaan on jo melko ärsyttävä määrä katkeamiskertoja ja lagipiikkejä. Onko muilla ollut samaa ongelmaa, vai pitääkö ruveta omasta koneesta etsimään vikaa?

6 kommenttia

Ja nyt testataan uutta piuhaa seinän ja modeemin väliin. Tosin packet loss- ongelma näyttäisi olevan. Reititin fi-hkihkp-asbr2-link.telia.net pudottaa 90% paketeista matkalla.

Huomattu on. Joitain sivuja melkein mahdoton ladata. Pätkii koko ajan. 

 ja : Packet loss -ongelmasta ei ole tullut muita ilmoituksia eikä tiedossakaan ole mitään laajempaa häikkää. Voisitteko tehdä vikailmoituksen Omilta Sivuilta niin saadaan asiaa tarkempaan selvitykseen?

No en näköjään voi kun omat sivut on huoltotauolla. Tuskin nyt huomennakaan olen siihen aikaan koneen äärellä kotona kun teille pitäisi tehdä vikailmoituksia.

Pätkiminen jatkuu tänään. Pelkkä ping menee aina läpi sivulle kuin sivulle mutta kun alkaa lataamaan laajempaa sivua niin notkahtaa aina jossain vaiheessa ja joko koko sivu tai kuvat jäävät lataamatta. Tullut eteen useilla sivuilla, mm. facebook, ampparit, sonera, facebook jne. 

Kokeiltu kahdella eri koneella ja parilla android laitteella, kaikilla samaa vikaa. Sonera avustajaa en kokeillut koska Win koneita ei ole nyt saatavilla.

 

En tiedä liittyykö jotenkin dns servereihin vai mihin, mutta http://test-ipv6.com/ sivu antoi tälläistä testiä.

Test with IPv4 DNS record 
slow (7.645s) using ipv4
Test with IPv6 DNS record 
slow (9.008s) using ipv6
Test with Dual Stack DNS record 
ok (0.668s)
Test for Dual Stack DNS and large packet 
ok (0.848s) using ipv6
Test IPv4 without DNS 
ok (0.419s)
Test IPv6 without DNS 
ok (0.423s)
Test IPv6 large packet 
ok (0.835s)
Test if your ISP's DNS server uses IPv6 
ok (0.422s)
Find IPv4 Service Provider 
ok (1.458s) using ipv4 ASN 1759
Find IPv6 Service Provider 
ok (1.411s) using ipv6 ASN 1759
Test for buggy DNS 
undefined (5.001s)

 

Eipä tuo kyllä paljoa paremmin toiminut vaikka vaihdoin vähäksi aikaa googlen serverit.

Omilla Sivuilla voit tehdä vikailmoituksen mihin kellon aikaan tahansa. Huoltokatko näyttää nyt olevan ohitse, laita vaan ilmoitusta tulemaan.

ei varmaan liity tähän  mutta   kirjotan nyt kuitenkin     eli  eilen   palautettiin  toi  netin nopeus 100 mekaan    niin on alkanu netti pätkiin   monta kertaa päivässä  muutamaksi sekunniksi   reitittimen lokissa ei näy mitään  et  onko tampereella jótain yleistä ongelmaa   saattaa olla että on ollu aikasemminkin en ole varma   nyt    piuha on suoraan seinässä  ilman reititintä  et voidaan  pois sulkee reititinvika

Vastaa