Kodin Netti L 50-100Mbit/s -nopeudet

  • 12 June 2016
  • 2 kommenttia
  • 40 katselukertaa

Taloyhtiöömme vaihdettiin yllättäen Soneran VDSL Tampereen Puhelimen tilalle, koska se on halvempi. Otin tietenkin 100 megabittisen yhteyden koska sellainen oli aikaisemminkin. Mainoslapuissa puhuttiin yhteydestä "Kodin Netti L 50-100Mbit/s", jonka nopeuden todelliseksi vaihteluväliksi sanottiin 50-100 megabittiä sekunnissa.

 

Kuitenkin nyt kun yhteys on käytössä, niin lähetysnopeus on noin neljäsosa edellisen liittymän nopeudesta. Aikaisemmin lähetysnopeus oli noin 40 megabittiä sekunnissa, kun se nyt on enää noin 12 megabittiä sekunnissa. Todellinen pettymys.

 

Modeemikin ilmoittaa kohdassa "MAX Rate Up" nopeudeksi 24 Mbps, mutta varmaankin Sonera on asettanut maksiminopeuden puoleen tuosta. Syyksi ei pitäisi riittää se, että yhteys tulee puhelinkaapelia pitkin asuntoon, tulihan edellinenkin yhteys.

 

Nykyaikana kaikkien pilvipalveluiden aikana kyllä pitäisi saada enemmän lähetysnopeutta, kuitenkin lähetän kuvat ja varmuuskopiot pilveen. Eikä edes asukastiedotteessa mainittu lähetysnopeutta, niin oletin sen olevan suunnilleen samalla tasolla kuin aikaisemmin. Jos olisi ollut mahdollista, niin olisin varmasti maksanut tuplahinnan vanhasta liittymästä edelleen.


2 kommenttia

Soneran VDSL-yhteyksissä upload nopeus taitaa olla 10mbit/s, eli tuo liittymäsi toimii täysin oikein.

 

Ethernetillä ilmeisesti saisi sitten 100mbit uploadin, en tiedä miksi VDSL:ään ei tuon enempää "pysty" tarjoamaan.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Kuten  vastasi että lähetysnopeus on 10Mbps on näin sopimuksesasi. 


 


Sonera Kodin Netti L nopeudet ovat 100/100 vain kohteissa jossa loppukaapelointi Ethernet tai Valokuitua. Puhelinkaapeloinnissa, eli VDSL juurikin nopeus on 100/10. Tämä siis ei ole tekninen rajoite sillä VDSL kykenee 100/100 yhteyksiin ihan kevyesti.

Vastaa