Kodin netti max


Moi

 

Kaapelin kautta nettiyhteys. Netti max, johon luvataan vaihteluväli 80 - 200Mt.

Nyt olen tuollaisen tilannut ja viikopäivät ollu käytössä. Nopeudet nyt pääsääntöisesti jää alle tuon 80 Mt:n.

Mutta satunnaisesti ylittyykin. Sanotaan näin, että enimmäkseen on siinä 40 - 70Mt. Mittaus speedtest.net, Soneran oma vastaava palvelu ja Welhon mittari. Kone kaapelilla kiinni modeemissa ja modeemi on Cisco EPC3825. Tein vikailmon viikonloppuna omien sivujen kautta. Tänään modeemi sai uudemman firmiksen.

Tästä ei havaittavaa apua tullut nopeuteen.

Onko tuo vaihteluväli nyt lupaus nopeudesta vähintään? Ei tuo mittaamani nopeus nyt omassa käytössä huono ole, mutta...

 

Vikapalvelun kanssa olisi ollut kiva keskustella. Soittivat maanantaina ja puhelin hälytti yhden kerran ja kaksi sekkaa sen jälkeen tuli tekstiviesti, että "yritimme tavoittaa....."


29 kommenttia

 

Tässä tyypillinen nopeus Netti Max 80 - 200

Kunniamerkki +8

Linjat ahdistaa, kun ei kaista Soneran verkossa piisaa.

 

Jos sinulla lukee sopimuksessa tuo 80-200, niin silloin sieltä letkusta pitää vähintään se 80 tulla sisään.

 

Tuo kuvan yhteys oli 100/5, joka pienen vääntämisen jälkeen päivitettiin 40-100 pakettiin. Välillä tekee tiukkaa pysyä tuossa 40 rajassakin. Alitus on selkeä sopimusrike.

Kunniamerkki +8

Tuli sitten ilmeisesti turhaan otettua tämän noin 80-200/jotain.

 

Tilanne tältä illalta:

 

Thu May 7 20:26:43 EEST 2015
Ping: 145.958 ms
Download: 6.80 Mbits/s
Upload: 2.07 Mbits/s

 

Ei paljoa naurata ei.

 

Täälläki koko viikon ollu netti päin persettä

Ping sonera.fi antaa nyt jotai *******n 100ms ja netti hidastelee.

Hienoa että maksaa tästäkin 35€/kk eikä pysty netillä muuta tehä ku lukea uutisia

Täälläkin nyt about viikon verran netti hidastellu ja pingi ja packet-loss heitelly ihan laidasta laitaan. Oiskohan sitten joku isompi probleema kun muillakin näyttää olevan sama ongelma ja tuo sama kodin netti max löytyy täältäkin :/

Sen verran pitää sanoa vielä että nyt aamulla 07.30 niin netti toimii hyvin. Pingi alhainen jne. Saa nähä pysyykö. Todennäköisesti iltapäivällä reistailee taas.

Kunniamerkki +8

Soneran käsitys tästä maksimaalisesta nettitykityksestä. Tästä sitten pitää maksaa 39 euroa kuussa. En suosittele kyllä tätä hankkimaan, kun käytännössä hyvänä päivänä 100/5 yhteys on yhtä nopea ja maksaa 20 euroa kuussa.

 

Missäpäin asutte? Itellä alko nää ihan samanlaiset ongelmat täällä Porvoossa sen jälkeen kun ne teki jotain muutostöitä verkossa + pari päivää sen jälkeen oli koko Porvoon alueelta kaapeliverkko alhaalla.

Porvoon kevätkummussa mä asun. Ja tosiaan oliko tiistaina nää ongelmat alkoi. Ja joka iltapäivä+ilta sen jälkeen on ollu näin. Hyvittäis nyt edes tän

Juu sama homma. Aamusta saattaa olla ihan O.K, mutta iltapäivä+ilta = latausnopeudet laskee melkeen nolliin ja pingi hyppii tosi ylhäällä

Kunniamerkki +8

Valkeakoskelta nämä ongelmat. Häiriöilmoitus Soneralta ilmestynyt 6.5. vaikka ongelmat alkoivat jo 1.5...

Kunniamerkki +8

Hmm. Ensimmäinen testi antoi jopa 35 ms pingit ja sen testin jälkeen epäonnistui kotimaahan ulottuva konsolitesti.

 

Jälleen kerran illalla pätkii. *******

Täällä myös...

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Valkeakoskella on tosiaan kaapelinetin osalta osittain ongelmia. Korjausaikataulusta ei oikeastaan ole kertoa mitään tarkkoja tietoja, mutta korjaukset on käynnissä. Tässä vielä linkki tuohon vikailmoitukseen.

Kunniamerkki +8

Vika on alkanut vappuna ja häiriö ilmoitus on päivätty 6.5. Koskahan tämä mahdetaan korjata? Säälittävää räpellystä, kun ei ole korjausaikataulua edes antaa. Korjatkaa se samalla purkalla kuin vuoden vaihteessakin. Toimisi edes noin 100/5 liittymän spekseissä.

 

On meinaan pikkuisen k*stu silmään tällä "suunnilleen 200/10 jollain hehtaarilla(tm)"-liittymällä tällä seudulla. Ei tule ikuna näkymään edes 150/10 nopeuksia näillä esityksillä. Ilmeisesti jäänyt niitä iPad minejä ylimääräisiksi, kun ei ole siihen liittymän kylkiäiseksi heittää uudempaa rautaa. S6:ia jaetaan pelkästään tutuille ja kavereille.

Kunniamerkki +8

Noin 200/10 tänä iltana.

 

Täällä on kans ping 34 download 8 ja uppi 2.12. Vähän jää vajaaks tosta 100. *******uu 

 

Korjaan pingi menee siin 25-150 koko ajan

 

Sama homma tääällä porvoossa, pingi vetää rallia 20-200 välillä ja download nopeus 10 ja uppi menee siinä 0-5 välillä. Hienoa kun ei voi mitään tehdä yhteydellä iltaisin ja asentaja ei löytänyt asunnosta vikaa eikä kuulema verkossakaan pitäisi häiriöitä olla...

Porvoossa mäkin asun. Ei oo viikkoo pystyny tehä mitää netil. 

Ja taas about tässä puolenyön aikaan kaikki palautuu taas normaaliks, mitähän siellä on muuteltu siellä verkossa kun siitä lähtien ollu tämä vika että viiveet illalla nousee pilviin ja latausnopeudet laskee nollaan ja sitten aina puolenyön aikaan kaikki palautuu taas normaaliksi

Niinpä. Meillä ainakin klo 15-23 suurin piirtein niin netillä ei tee mitään. Sitten kun on nukkumassa/töissä niin voi kyllä toimia...

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Tämä on vähän harmillinen tilanne, kun ei ole vieläkään antaa mitään aikataulua teille, että milloin nämä Valkeakosken alueen häiriöt saadaan lopullisesti kuntoon. Tämä vikatilanne on tosiaan tiedossa ja sitä pyritään korjaamaan kyllä kokoajan. En osaa teknisiä juttuja kertoa, että mistä tämä johtuu tms. Positiivista tietysti, että linjat ei ole kokonaan poikki. Pahoittelut näistä häiriöistä ja toivon kärsivällisyyttä.

Kunniamerkki +8

Niin Soneramaista menoa. Jospa satsaisitte tänne Valkeakoskelle rahaa laittteisiin, niin voisi se huijaus 200/10 liittymäkin onnistua kunnon arvoilla. Kumma kun Kuluttajavirasto ei ole tuosta päällekkäin menevästä 100/5 - 200/10 liittymäsekamelskasta sanonut mitään, mutta onko tuo ihme. Käytännössä täällä Valkeakoskella tuo 200 liittymä pyörii täysin samoissa spekseissä sisään tulevan kaistan osalta, niin kyllä huijauksen merkit täyttää tuo ero 19,90 vs. 38,90.

 

Kuluttajaa saa polkea sen mikä ehtii ja rahaa kyllä pyydetään toimimattomasta liittymästä. Kun pyytää korjausta ja aikataulua, saati syytä vialle, ei siihen saa vastausta.

 

Soneralla on kaapeliverkossa monopoliasemaan verrattava asema Valkeakoskella, hoitakaa se verkko sen mukaisesti. Kilpailuviraston mielestä se ei ole monopoli, kaikki alkaa olemaan kaupan tässä maassa. Ja häviäjänä on asiakkaanne.

Niin ja hyvä vielä ku tekee näitä vikailmoituksia ja sit tulee tekstari että on korjattu. Pääsee kotii ja pingi 100+.

 

Olisi ihan asiallista että sais ilmaisen kuukauden taikka sitten ilmaiseksi sen ajan jolloin yhteys on *******a. Nyt ollu n. 2viikkoa ettei netil tehny mitää mut täydest kuukaudest joutuu maksaa... Täs nyt vois yhtä hyvin käyttää naapurin nettii ku yhtä paljon iloa siitä olisi.

Vastaa