Kodin netti plus nopeus

  • 11 December 2014
  • 10 kommenttia
  • 23 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Käytössäni on Kodin Netti Plus 20mbit/s liittymä. Kuitenkin Soneran nopeustestiä kokeillessa se näyttää nopeudeksi keskimäärin 11mbit/s. Sama homma kun lataa jotain tiedostoa niin sen nopeus on maksimissaan noin 1,2 Mt/s.

Eikös nopeuden pitäisi kuitenkin olla enemmän kuin tuo?

Reitittimenä on Buffalo WBMR-HP-G300H. Olen sen asetuksista koittanut muuttaa modulaatiota ilman sen parempia tuloksia.

10 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Kyllä se on ihan oikein... elikkäs


20Mbps internet yhteydellä siis normaalilla vaihteluvälillä on 8-20Mbps. Tähän siis vaikuttaa aika pitkälti linjan pituus DSLAMille, eli muuntajalle.

11Mbps netillä on tiedonsiirto nopeus mutta tiedoston siirtonopeus, jonka selaimet näyttävät on eri asia...

11Mbps internet yhteydellä voit ladata enintään 1,375Mt/s (laskutoimitus: 11Mbps / 8 = 1,375 Mt/s).

Käytännössä voidaan jakaa 10 eikä 8, sillä internet yhteyden nopeutta ei voi käyttää 100%
Aika kaukana sitte tuntuu tosta maksiminopeudesta olevan. Melkein oikeestaan turhaan sitte tuli tämä aikoinaan vaihdettua kalliimpaan kun vanha 8mbit toimi melkein yhtä nopeasti.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16
Ongelmana on linjan pituus kun vaimennusta tapahtuu pitkällä matkalla.

Sinulla varmaan on arvioltaan 2,25km matka DSLAMilta. Nopeudesta päättelin pituuden ja teknillisesti mahdotonta saada nopeampaa...

20Mbps nopeus saatavilla noin 1,5Km asti.
15Mbps nopeus saatavilla noin 2,25Km asti.
10Mbps nopeus saatavilla noin 3Km asti. Ei suositella sillä yleensä linja ei ole enään kovin hyvä.

Eli ennen kuin alkaa oikeasti tilaamaan nopeampaa yhteyttä, kannattaa siis tarkistaa onko teknillisesti mahdollista saada nopeus...
Moi Dante,

Kuten olkitu tuossa jo totesikin, puhelinlinjan pituus vaikuttaa suoraan liittymän nopeuteen. Nuo teoreettiiset linjapituuden arviot ovat aina suuntaa antavia, koska myös paikallisen verkon kunto vaikuttaa yhteyteen. Käytännössä tosiaan 20Mbps yhteydet toimivat 8-20Mbps välillä.

Toki myös kiinteistön ja asunnon sisäverkon johdot sekä laitteet voivat vaikuttaa yhteyden toteutuvaan nopeuteen.

Voisitteko katsoa mikä ton puhelinlinjan pituus on? Tietäisi ainakin paremmin sitten että onko kyse varmasti siitä.

Tuo Soneran oma nopeustesti ei anna luotettavaa kuvaa nopeudesta, minulla se heittää melko paljon verrattuna Speedtest sivuun, kannattaa tehdä vertauksia eri kaupunkien välillä Speedtest sivulla.

 

http://www.speedtest.net

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +15

Kun testailee useammalla eri testillä, niin saa varmasti ihan hyvän arvion liittymän todellisesta nopeudesta. Yksi hyvä mittari on myös seurata latausnopeuksia, jos lataa koneelle jotakin isompaa tiedostoa.

Kokeile ladata funetin palvelimelta tiedostoa: ftp://ftp.funet.fi/dev/

 

1Gt kokoinen tiedosto on hyvä ladata... Seuraa latausnopeutta selaimesi lataukset osiosta. Latausnopeus pitäisi olla Kodin Netti Plus liittymässä 1,5- 2 Mt/s... -> noin 15 - 20 Mbps...

Samaa luokkaa nopeudet muillakin testeillä sekä tiedostoja ladatessa. Funetista tiedostoa ladatessa noin 1,2 - 1,3 Mt/s ja tuo on yleensä ollut maksiminopeus muuallakin.

Linjan pituus ja kaapelin kunto vaikuttaa aika paljon nopeuteen. Eli en usko että saat parempaa yhteyttä oikeastaan mitenkään järkevästi.

 

Jos haluaa säästää rahaa ja lisätä nopeutta niin 4G voisi olla ratkaisu. Aika monella kaverillani on 4G käytössä ja on ollut parempi kuin ADSL... ja halvempi kuukausimaksu. Voi olla että joutuu maksamaan kalliit antennit katolle, jos asuu kaukana tukiasemasta.

Vastaa