Kohteella WLAN ei ole kelvollista ip-määritystä

  • 15 October 2016
  • 2 kommenttia
  • 409 katselukertaa

Nettiyhteys katkeaa kun olen hetken poissa koneelta. Kone menee nukkumaan ja kun sen herättää, nettiyhteys katkeaa. Kun yritän korjata yhteyttä, verkkodiagnostiikka sanoo: Kohteella WLAN ei ole kelvollista ip-määritystä. Jotta saan uudestaan muodostettua nettiyhteyden, kone täytyy käynnistää uudestaan. Tämä täytyy tehdä n. kymmenen kertaa päivässä. Taloudessa on useampi laite (MacBook, Samsung SmartTV, Playstation yms.), jotka käyttävät samaa WLAN-yhteyttä, mutta ongelma on vain Lenovon läppärissä. Ongelma jatkunut jo usemman kuukauden. Ongelma ratkesi mystisesti hetkeksi kun soitin Soneran asiakaspalveluun. WiFi-yhteys toimi n. kaksi viikkoa normaalisti, jonka jälkeen ongelma palasi. Käytössä Soneran 100Mbit taloyhtiön laajakaista (Kodin Netti Teho) ja Sonera Viihteen langaton reititin Inteno DG301.


2 kommenttia

Kunniamerkki +5

Vaikuttaa hieman siltä että kannettavan koneen wlan ajurissa on jotain ongelmia. Sovitin ei osaa uusia osoitetta oikein lepotilan jälkeen. Oletko tarkistanut valmistajan sivuilta että uusin ajuri on käytössä. Toinen mahdollisuus on se että wlan tukiasema lähettää ajoittain sellaisella protokollalla, jota kannettavasi ei tue. Tämä on mielestäni aika epätodennäköstä, koska ongelman pitäisi ilmaantua myös konetta käynnistettäessä. Voisit kuitenkin varmistaa tukiaseman asetuksista mitä wlan versioita se käyttää ja tukeeko kannettava kaikkia. Näitä ovat b, g, n ja ac. Myös a voi olla käytössä, mutta tämä on erittäin vanha ja sen ei pitäisi tuottaa ongelmia. Mahdollisesti automaattinen kanavan vaihto voi tuoda ongelmia. Tuki saattoi lukita tukiaseman tiettyy kanavaan, mutta ajittain toimitettava päivitys sitten palautti automaatisen kanavavalinnan takaisin. Joten ensihätään ac:n voisi ruksia pois käytöstä ja lukita tukiasema yhdelle seuraavista kanavista; 1, 6 tai 7 taikka 11 tai 13. On otettava huomioon että kanavat 11 ja 13 käyttävät osittain bluetoothin kanssa samoja taajuuksia. Joten siellä voi ilmetä hieman enemmän hitautta, jos käytössä on bluetooth laitteita.

 

Mieletäni konetta ei tarvitse käynnistää uudestaan, jos wlanverkkoa ei saa. Oletko kokeillut sammuttaa koneen wlan sovitinta ja käynnistää sitä uudestaan. Vipu tai näppäinyhdistelmä on koneessa. Toinen vaihtoehto on tehdä miltei sama juttu verkkolaitehallinnassa poistamalla laite ja aktivoimalla se uudestaan; englanniksi disable / enable. Kuitenkaan tämä ei tuo haluttua käyttökokemusta.

Langaton verkkosovitin menee lepotilaan, eikä luultavasti enää herää sen jälkeen. Voit ottaa virransäästötilan verkkosovittimelta pois päältä seuraavasti. Avaa ohjauspaneeli -> kirjoita oikean yläkulman hakukenttään laitehallinta -> laitehallinnan kuvake ilmestyy ohjauspaneeliin näkymään -> avaa laitehallinta -> avaa verkkosovittimet ryhmä -> klikkaa langattoman verkkosovittimen päältä hiiren oikealla -> valitse ominaisuudet -> valitaan Virranhallinta välilehti -> otetaan täppä pois kohdasta: Salli tietokoneen säästää virtaa sammuttamalla tämä laite -> hyväksy OK:lla ja voit sammuttaa laitehallinnan ikkunan.

 

Nyt verkkosivitin ei mene enää virransäästötilaan.

Vastaa