Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
SINAD
Konkari ☆
 • 535 custom-general.kudos
 • 1188 custom-general.replies
 • 39 custom-general.solutions

Kuidun lähtevä kaista kilpailijoiden tasolle?

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Moi!

 

Olisi "feature request"...

Nyt kun kiinteää IP:tä ei nyt saatu, niin saataisiinkos edes valokuituliittymien lähtevä kaista kilpailijoiden tasolle? Monilla muilla operaattoreilla ja etenkin pienemmillä on jo gigaisissa liittymissä 200..jopa 500 Mbit lähtevä kaistaa tarjolla.

 

Telialla tämä on edelleen 100 Mbit. Esimerkiksi omassa tapauksessani lähtevä nopeus on pelkästään keinotekoisesti rajoitettu koska ulos lähtevä kuitu pitäisi olla 10 Gbit. Tekniikka siis tukee, mutta conffaus ei anna. Lähtevän nopeuden nosto ei edellyttäisi mitään muuta kuin muutaman minuutin conffauksen kiinteistökytkimelle, ei olisi iso kustannus toteuttaa ja voisin jopa maksaa siihen kuluvan työajan, koska tiedän ettei kyse ole isosta muutoksesta. Toki en laittaisi pahaksi jos koko lähtevän kaistan limitteri otettaisiin pois.. 🙂

Kuten näkyy, lähtevä kaista on minulle tärkeä, kaikesta liikenteestä melkein 90% on lähtevää ja juuri se on sitten rajoitettu 100 Mbittiin:

Telia.png

 

<<< Muokkaus 2.8.2021 >>>

 

Väliaikatieto 23.6.2021:

 

Kuten todettua niin olemme matkan varrella asiaa muutamaan otteeseen tarkistaneet ja käyneet aiheesta sisäisesti keskustelua. Up-kaistan nopeuksien nosto valokuituliittymiin on meillä työpöydällä tarkastelussa toteutuksen osalta. Tässä vaiheessa en kuitenkaan ikävä kyllä pysty kertomaan esimerkiksi uudistuksen aikatauluista tarkemmin. Sen voin toki varoitella, että uudistus ei ole kuitenkaan ihan heti huomenna tulossa 🙂 Muutokseen ja toteutukseen menee jonkin verran aikaa, kuten aiemminkin olen kertonut.

 

<<< Muokkaus TeroRe 21.4.2021 >>>

 

Väliaikatieto 14.12.2020

Olemme matkan varrella tutkineet asiaa, useampaankin kertaan selvittäneet, että saadaanko toive ja uudistus toteutettua sekä sen mahdollista aikataulua. Tilanne ei ole matkan varrella muuttunut, alla ketjuun jakamamme virallinen vastauksemme asiaan:

 


@SaJoonas@  kirjoitti:

Kiitokset ideasta ja toiveesta sekä aktiivisesta keskustelusta asian ympärillä. Olemme käyneet keskustelua meidän tuote- ja businessihmisten kanssa lähtevän kaistan uudistamiseen liittyen. Sain kuulla, että toistaiseksi meille ei ole tullut isommissa määrin toiveita nopeammasta upload-kaistasta ja siksi muutos ei ole juuri nyt kehitysputkessa. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeastikin. Elämme tottakai ajassa mukana ja tiedostamme, että nykyään uppaillaan erilaisia videoita ja tiedostoja, striimaillaan sekä tehdään etätöitä, missä nopeammasta uppikaistasta olisi ehdottomasti hyötyä. Jos yhä useampi asiakas kokee tarvitsevansa nopeampaa lähetysnopeutta tulevaisuudessa, niin asia otetaan meillä jälleen tarkempaan tarkasteluun.


 

784 vastausta
sevk_
Vakiokalustoa ☆☆
 • 38 custom-general.kudos
 • 274 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@mpiki@  kirjoitti:

Kuitu tulee kiinteistölle, mutta sen verran vanha talo että asuntoihin on kupariyhteydet jotka rajoittavat nopeutta. Mutta se ei liene rajoita UL-nopeutta kymmenesosaan DL-nopeudesta vaan rajoitus tehdään muista syistä?


Kuparissa kulkee kyllä 1G/1G heittämällä, kun tekniikka ja modulaatiot ovat hanskassa. Kun jutut ovat hanskassa ja hanskat hukassa, niin sieltä mennään yleensä mistä aita on matalin. 

sevk_
Vakiokalustoa ☆☆
 • 38 custom-general.kudos
 • 274 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@TeroRe@  kirjoitti:

@WestSidaz@  kirjoitti:

Onkohan ollut Telialla mitään puheita vielä...


Tiedoksi samalla myös @SINAD ja kaikki muutkin, jotka olette osallistuneet keskusteluun ja/tai taustalla lueskelleet. Kiitos vielä kerran, kun toitte toiveen esille ja olette käyneet aktiivista keskustelua aiheen ympärillä. Tuoretta väliaikatietoa:

 

Kuten todettua niin olemme matkan varrella asiaa muutamaan otteeseen tarkistaneet ja käyneet aiheesta sisäisesti keskustelua. Up-kaistan nopeuksien nosto valokuituliittymiin on meillä työpöydällä tarkastelussa toteutuksen osalta. Tässä vaiheessa en kuitenkaan ikävä kyllä pysty kertomaan esimerkiksi uudistuksen aikatauluista tarkemmin. Sen voin toki varoitella, että uudistus ei ole kuitenkaan ihan heti huomenna tulossa 🙂 Muutokseen ja toteutukseen menee jonkin verran aikaa, kuten aiemminkin olen kertonut.


Eli aikataulusta ei ole tietoa vielä alkuunkaan, onko keskustelua käyty mielessä vielä? Kun näitä Telian juttuja seurailee, niin se on sirkuseväiden heittelyä kansalle silloin tällöin ja hiljennetään hetkeksi kysely. Ipv6 käy lähinnä esimerkkinä vielä pidemmältä ajalta. 

 

Kupru Telian verkossa on vanhat kupariverkot laajoilla alueilla, niin olisi kyllä mielenkiintoinen pyllistys tätä vastentahtoisesti asiakkaina olevaa joukkoa vasten. Kun youtube-kanavilta palkkaa väkeä hoitamaan töitä, niin sieltä jäänee muutamat lainalaisuudet kupariverkosta huomaamatta. 200 megaan nosto sen uploadin osalta pystytte toteuttamaan kuituun/kupariin vaikka iltapäivästä. 400 megaan sen nostaa ensi viikolla. 

 

400 megan osalta kupari tippuu nykyisellä Docsis 3.0 setillä matkasta, kuitu ei ole ongelma. Docsis3.1 kupariin ja päivitys modulaatioon, niin taipuu se kuparikin 1G/1G liittymään. 

 

Työryhmässä voi pohtia copper fibre yhteyksiä ja ottaa sen tavoitteeksi toteuttaa kuin kuituna tämän 5G hömpötyksen sijaan.  Kupari pystyy siihen 2 ms vasteeseen paremmin kuin 5G. 

 

 

 

 

sevk_
Vakiokalustoa ☆☆
 • 38 custom-general.kudos
 • 274 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@SINAD@  kirjoitti:

@sevk_@  kirjoitti:

Kuittalin männä viikolla Telian feissarille, että missä mun 1G/1G liittymä oikein kuppaa. Oli kyllä sitä mieltä, että kyllä sitä pitäisi kovempaa päästä, optioita ei hältä myyntiläppäriltä kyllä löytynyt. 5G tyrkytykseksi se taas lähti, kun lähelle tolppaan oli laitteet kuulemma laitettu, sanoin vain ettei juuri se pylväs kuulu tähän. Köyhää, kovin köyhää.


Joo no se 5G:hän se tosiaan korjaakin tämän upload-kaistan vian... Tosin ilman sitä oltaisiin kuidussa jo varmaan 10/10 Gbit/s tasolla, koska Teliakin ottaisi terveesti osaa kilpailuun.


Sitä oltaisiin väylästä riippumatta 10G/10G yhteyksissä. Uploadin nosto 1G tasolle väylästä riippumatta on sellainen temppu, ettei muut operaattorit siihen hevin pysty. Kuparissa se on kiinni, kuka ensimmäisenä tuo Docsis3.1:n verkkoonsa ja uskaltaa ottaa siitä kaikki irti. 😄 Elisa näyttää ottavan Docsis3.0:sta kaikki jo irti. 

 

Jos last mile ei ole käyttäjän hallinnassa, niin se kuitu monessa paikkaa teletilassa ja se jää last 1-100 m mihin ei voi vaikuttaa ja hidastaa tekosyiden takia eniten siinä vaiheessa kun 10G linkki on kellarissa. Jolloin aidot asiakasratkaisut tuovat sen 10G/10G vaikka rautalangassa. Edellyttää taitoa ja tahtoa ratkaista mahdottomia asioita. Tämän takia suomalaiset eivät ehtineet ensin kuuhun.

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5513 custom-general.kudos
 • 5125 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@sevk_  kirjoitti:

Eli aikataulusta ei ole tietoa vielä alkuunkaan, onko keskustelua käyty mielessä vielä?


Päätös up-kaistan nostosta valokuituliittymiin on nyt olemassa mutta tosiaan aikatauluista en pysty kertomaan ulospäin.

 


@sevk_@  kirjoitti:
Kun näitä Telian juttuja seurailee, niin se on sirkuseväiden heittelyä kansalle silloin tällöin ja hiljennetään hetkeksi kysely. Ipv6 käy lähinnä esimerkkinä vielä pidemmältä ajalta. 

En puhu nyt tästä projektista vaan yleisesti, (teknisissä) kehityshankkeissa on aina useita muuttujia, jotka voivat vaikuttaa sen aikatauluihin. Siksi pitää miettiä tarkoin, että mitä viestimme missäkin kohtaa. Jos hankkeesta viestitään jo aikaisessa vaiheessa hyvinkin tarkkaan niin se voi tuoda vähintään mielipahaa siinä kohtaa, jos syystä tai toisesta hanke viivästyy. Tästä syystä usein voi olla niin, ettei asioista voi tai ei haluta kertoa etukäteen mitään, kuin aivan juuri ennen h-hetkeä.

 

Ymmärrän toki asiakasnäkökulman ja pitkän odotuksen ja turhautumisen. Ymmärrän myös avoimuuden ja sen tärkeyden nykypäivänä. Tässä välissä yritämme taiteilla ja hoitaa viestintää, siten kun se tapauskohtaisesti vain on mahdollista.

 

Mietin, että tulenko kertomaan tätäkään tietoa mitä tänään kerroin, juuri yllä mainitsemistani syistä johtuen. Halusin kuitenkin kertoa, koska olette asiasta keskustelleet aktiivisesti ja pitäneet asiaa pinnalla. Halusin tuoda väliaikatietoa keskusteluun, että ollaan kuitenkin menossa siihen suuntaan mitä olette toivoneet. Detaileja en pääse kertomaan tässä vaiheessa, ja varoitan tosiaan että voi viedä pitkäänkin ennen kuin pääsen ne kertomaan. Kerron kyllä heti kun voin 🙂

Tero, Yhteisömanageri

Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

Kuluttaja-asiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Yritysasiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Häiriötiedotteet ja -kartat 

Minun Telia -sovellus palveluiden hallinnointiin

 Telia 5G lähettiläät

Haluatko tietää ja oppia laitteista lisää 

sevk_
Vakiokalustoa ☆☆
 • 38 custom-general.kudos
 • 274 custom-general.replies
 • 1 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@TeroRe@  kirjoitti:

@sevk_@  kirjoitti:

Eli aikataulusta ei ole tietoa vielä alkuunkaan, onko keskustelua käyty mielessä vielä?


Päätös up-kaistan nostosta valokuituliittymiin on nyt olemassa mutta tosiaan aikatauluista en pysty kertomaan ulospäin.

 


@sevk_@  kirjoitti:
Kun näitä Telian juttuja seurailee, niin se on sirkuseväiden heittelyä kansalle silloin tällöin ja hiljennetään hetkeksi kysely. Ipv6 käy lähinnä esimerkkinä vielä pidemmältä ajalta. 

En puhu nyt tästä projektista vaan yleisesti, (teknisissä) kehityshankkeissa on aina useita muuttujia, jotka voivat vaikuttaa sen aikatauluihin. Siksi pitää miettiä tarkoin, että mitä viestimme missäkin kohtaa. Jos hankkeesta viestitään jo aikaisessa vaiheessa hyvinkin tarkkaan niin se voi tuoda vähintään mielipahaa siinä kohtaa, jos syystä tai toisesta hanke viivästyy. Tästä syystä usein voi olla niin, ettei asioista voi tai ei haluta kertoa etukäteen mitään, kuin aivan juuri ennen h-hetkeä.

 

Ymmärrän toki asiakasnäkökulman ja pitkän odotuksen ja turhautumisen. Ymmärrän myös avoimuuden ja sen tärkeyden nykypäivänä. Tässä välissä yritämme taiteilla ja hoitaa viestintää, siten kun se tapauskohtaisesti vain on mahdollista.

 

Mietin, että tulenko kertomaan tätäkään tietoa mitä tänään kerroin, juuri yllä mainitsemistani syistä johtuen. Halusin kuitenkin kertoa, koska olette asiasta keskustelleet aktiivisesti ja pitäneet asiaa pinnalla. Halusin tuoda väliaikatietoa keskusteluun, että ollaan kuitenkin menossa siihen suuntaan mitä olette toivoneet. Detaileja en pääse kertomaan tässä vaiheessa, ja varoitan tosiaan että voi viedä pitkäänkin ennen kuin pääsen ne kertomaan. Kerron kyllä heti kun voin 🙂


Hyvä se on yrityksen edustusta näyttää välillä, niin näyttää paremmalta. 😄

 

Itsellä ei ainakaan ole ongelmaa ollut, jos vaikka joku laitetoimittaja on roadmapin julkaisua ruuvannut itselleen paremmin sopivaan kohtaa myöhemmin. Pääasia, että se tilanne korjautuu ja vaikka vuoden tarkkuudella on ajatuksia. Tilanteen lähestyessä sopivaksi voi tarkkuutta tarkentaa jo H1/H2 tarkkuuteen. Maaliviivan maalin kuivumista odotellessa tarkkuuden voi heittää jo Q1-Q4 tarkkuudelle. Osaa myöhässä tuloa odottaa ja aikaistuminen on iloinen tapahtuma. Samalla se on ymmärrettävä kanta, ettei asia x ei ole tulossa tai se tulee 100 vuoden päästä. Osoittaa suunnitellun tekemisen olevan menossa mukana jollain tasolla

 

Näin eräiden todella tärkeiden juttujen sisäänajoa hetken aikaa alussa Q4/2020 -> Telian rajapinnassa ja jos se on samantyyppistä muualla, niin ymmärrän kyllä ongelmien syyn sekä sen miksi harva juttu menee maaliin edes sen viiden vuoden sihdillä. Miten kuvailisi, varmaan lähinnä, odotellaan onnenkantamoisia tuurilla, voi osua karmiin tai maaliin. Ei siitä mitään varmaa pääse silloin sanomaan. 

 

Tsemppiä sinne!

TeroRe
Yhteisömanageri
Yhteisömanageri
 • 5513 custom-general.kudos
 • 5125 custom-general.replies
 • 44 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@sevk_  kirjoitti:

Itsellä ei ainakaan ole ongelmaa ollut, jos vaikka joku laitetoimittaja on roadmapin julkaisua ruuvannut itselleen paremmin sopivaan kohtaa myöhemmin. Pääasia, että se tilanne korjautuu ja vaikka vuoden tarkkuudella on ajatuksia. Tilanteen lähestyessä sopivaksi voi tarkkuutta tarkentaa jo H1/H2 tarkkuuteen. Maaliviivan maalin kuivumista odotellessa tarkkuuden voi heittää jo Q1-Q4 tarkkuudelle. Osaa myöhässä tuloa odottaa ja aikaistuminen on iloinen tapahtuma. Samalla se on ymmärrettävä kanta, ettei asia x ei ole tulossa tai se tulee 100 vuoden päästä. Osoittaa suunnitellun tekemisen olevan menossa mukana jollain tasolla

Jos minulta henkilökohtaisesti kysyttäisiin niin minäkin vastaisin jotain tuollaista, tuossa on mielestäni hyvä runko kehityshankkeista viestimiseen.

Tero, Yhteisömanageri

Jos kommentti ratkaisi ongelmasi paina "Hyväksy ratkaisuksi" | Paina tykkää, jos pidit kommentista

Kuluttaja-asiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Yritysasiakkaat: Apua ongelmatilanteisiin

Häiriötiedotteet ja -kartat 

Minun Telia -sovellus palveluiden hallinnointiin

 Telia 5G lähettiläät

Haluatko tietää ja oppia laitteista lisää 

WestSidaz
Vakiokalustoa
 • 53 custom-general.kudos
 • 98 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Nytten kun ne on edes päässyt sinne pöydälle asti mikä erittäin positiivista.. Voiskohan sitä pöytää sitten kerralla käyttää kunnon päivityksiin eikä esim pelkkään upin nostoon että saadaan ehkä se symmetrinen 1G/1G.. Ihan vaan jo senkin takia että tämä Telian päivitys sykli on P I T K Ä ja jos seuraavaan 10 vuoteen ei maistu asiaa ottaa takas pöydälle niin oispahan nyt tässä kerralla sitten laitettu kunnolla ja reilusti vaihtoehtoja ihmisille sekä nostettu Telia takasin parhaaksi palveluntarjoajaksi sieltä viimosesta sijasta missä se nyt on..

 

Jos näitä kerta käsitellään niin kerralla homma rokkaamaan eikä ainoastaan sinnepäin 🙂

SINAD
Konkari ☆
 • 535 custom-general.kudos
 • 1188 custom-general.replies
 • 39 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@TeroRe@  kirjoitti:

Päätös up-kaistan nostosta valokuituliittymiin on nyt olemassa mutta tosiaan aikatauluista en pysty kertomaan ulospäin.


Vihdoin! Jos tarviaa betatestausta vähän tavanomaista rankemmassa kotikäytössä, niin SINAD on käytettävissä! Tarvittaessa mulla onnistuisi jopa testiliittymän ajelu nykyisen liittymän rinnalla kiinteistökytkimen eri portissa ilman, että nykyiseen kajotaan vielä lainkaan. Mulla on hyllyssä varareititin jonka vo valjastaa tähän.

 

WestSidaz
Vakiokalustoa
 • 53 custom-general.kudos
 • 98 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Täällä ois kanssa mielenkiintoa jos tarvetta 👍😁 Näyttäs tulevan pari kuitua sisään ja toinen vaan käytössä.. 👍😎

RootBear
Kommentaattori
 • 15 custom-general.kudos
 • 35 custom-general.replies
 • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Kuten jo aiemmin mainitsin:

 

 

 

Edit HannaSu: upotettu YouTube video kommenttiin.