Kuitua Espoon Laaksolahteen?

  • 11 December 2014
  • 7 kommenttia
  • 6 katselukertaa

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Asukasyhdistykseltä:

Hei!

Laaksolahden alueen asukkaat kysyvät meiltä (asukasyhdistys) erittäin usein nopeampien kiinteiden nettiyhteyksien perään. Yhteysnopeudet rajoittuvat monilla muutamaan megabittiin sekunnissa, jopa nopeuksia vain 1 Mb/s on meille raportoitu, nämä siis keskellä Espoota. Nopeudet eivät luonnollisestikaan riitä nykyaikaisten palveluiden saamiseksi, ja nopeuksien tulisi olla hyvät molempiin suuntiin.

1. Roadmap:
Olisiko mahdollista saada vastaus siihen, miten ja millä aikataululla Laaksolahden eri osien kiinteät nettiyhteydet on suunnitelmissanne tarkoitus saattaa hyvälle tasolle?

2. Katujen rakentamisen hyödyntäminen:
Espoon kaupunki on peruskorjaamassa tällä hetkellä Laaksolahdentietä, mutta vähitellen myös kaikkia muita alueen katuja, pienimmät mukaanlukien. Vanhat hiekkatiet rakennetaan perustuksia myöten uudelleen ja päällystetään asfaltilla, esim. ilmeisesti ensi vuonna ainakin Nummitie-Lehtitie-Pitkäjärvenranta-alue kokonaisuudessaan. Olisiko Soneran mahdollista asentaa samalla katukaivantoihin myös valokuitukaapelit?

Välittäisimme mielellämme nämä tiedot alueen asukkaille. Kun valokuidut alue kerrallaan saadaan katujen alle, voisimme kenties yhdessä suunnitella jonkin talopakettiliittymistarjouksen (sisältäen kaivuutyön kadulta taloon, WLANit, optiona palvelupaketit)?


Ystävällisin terveisin

Laaksolahden huvilayhdistys LHY ry
Mika Holmström
puheenjohtaja
yhteystiedot: www.laaksolahti.fi

7 kommenttia

Hei MEH!

Voisit täytellä seuraavan sivuiltamme löytyvän lomakkeen: http://www.sonera.fi/tutustu+ja+osta/ne ... 9dad656fc5 .

Kyseinen lomake on tarkoitettu pääasiassa taloyhtiölaajakaistaan, mutta sitä kautta voisit kuitenkin jättää ilmoituksen kiinnostuksesta sekä tiedustella asiasta tarkemmin. Uskon että tuota kautta saat asiaa eteenpäin.
Kiitos, Merja_J,
täytin ja lähetin heti samana päivänä 6.10. mainitsemasi lomakkeen. Mitään vastausta en kuitenkaan ole vieläkään saanut.

Voisitko selvittää, kuka olisi oikea (myynti)henkilönne, jonka kanssa asiasta voisimme neuvotella?

Asukasyhdistyksemme alueella on 1800 kotitaloutta, ja tiedän myös naapuriyhdistystemme tuskailevan saman ongelman kanssa. Ja kaikki siis keskellä Espoota.


Terveisin

Laaksolahden huvilayhdistys LHY ry

Mika Holmström
puheenjohtaja
yhteystiedot: http://www.laaksolahti.fi
Tervehdys MEH!

Näistä sopimusasioista voisi olla yhteydessä suoraan tuon alueen myyntihenkilöihin.
Tässä vielä näiden henkilöiden yhteystiedot:

Pääkaupunkiseutu, Uusimaa, Savo
Taisto Lind, 040 3022046
taisto.lind@teliasonera.com

Pääkaupunkiseutu, Uusimaa, Päijät-Häme ja Itä-Suomi
Petri Harjula, 040 8684450
petri.harjula@teliasonera.com
Kiitos, Niko.

Lähetin heti samana päivänä 20.10. sähköpostia sekä Taisto Lindille että Petri Harjulalle. Kumpikaan ei kuitenkaan ole vastannut tähän päivään (30.10.) mennessä.

Eikä siis 6.10. lähettämääni, Merjan suosittelemaan lomakkeeseenkaan kukaan ole yhtään mitään vastannut.

Löytyisikö organisaatiostanne joku muu henkilö, jonka kanssa voisin keskustella?



Terveisin

Laaksolahden huvilayhdistys LHY ry

Mika Holmström
puheenjohtaja
yhteystiedot: http://www.laaksolahti.fi
Hei MEH! Selvittelin tilannetta ja yhteydenottosi on tullut perille. Soittoa on tulossa meiltäpäin ihan pikapuolin.
Minna- kirjoitti:
Hei MEH! Selvittelin tilannetta ja yhteydenottosi on tullut perille. Soittoa on tulossa meiltäpäin ihan pikapuolin.


Minna,

aika monta "pikapuoliin"-ajanjaksoa on jo mennyt, eikä kukaan ole ottanut yhteyttä. Ei tekstaria, ei sähköpostia. Ja jos joku on soittanut, enkä juuri sillä hetkellä ole pystynyt vastaamaan, niin ei ole jättänyt yhteystietoja tai muuta viestiä. Olisiko muita ideoita, miten joku vastaisi edes jotakin?

Nyt kun kaikkia katuja ei ole vielä rakennettu, Soneralla olisi hyvä tilaisuus kaapata kilpailijalta asiakkaita. Uskon, että jos ostaminen tehdään helpoksi, monet alueen tontinomistajat voisivat olla halukkaita investoimaan paljonkin oman tonttinsa arvonnousuun - tontin arvohan nousee, jos kuituputki on vähintään tontin rajalla.

Oman asukasyhdistyksemme (Laaksolahti) ja naapuriasukasyhdistyksemme (Jupperi) alueella on yhteensä noin 2700 kotitaloutta, kaikki pientaloissa. Jos arvioidaan erillisiä tontteja olevan 1000 (en ole tarkastanut, vain veikkaus), ja näistä 300 olisi valmis maksamaan 5000 euroa kuituputkesta tontin reunalle (tontin arvonnousun nimissä), Sonera voisi käyttää 300 tontin reunalle asti kaivamiseen 1.5 miljoonaa euroa. Oletetaan vielä, että näillä 300 tontilla olisi yhteensä 800 kotitaloutta, ja niistä 500 saman tien kaivaisi putken taloon asti (omalla kustannuksellaan) ja saman tien tekisi Soneran kanssa kaksivuotisen kuituliittymäsopimuksen, niin Soneralla olisi 500 uutta asiakasta? Lisäksi koska putket ovat Soneran, kasvupotentiaalia jäisi vielä 2200 kotitaloutta.

Nuo yllä olevat luvut ovat tietenkin vain ensimmäinen approksimaatio. Kysymykseni Soneralle ei ole se, onko Sonera kiinnostunut, vaan kuinka paljon se maksaa? Onko hatusta vetämäni 5000 euroa kuinka lähellä totuutta?

Terveisin
Mika Holmström

Hei!

 

Jatkan Palstalla aloitettua ja nyt Klaanin arkistosta löytyvää ketjua "Kuitua Espoon Laaksolahteen?".

 

Aloitin ketjun 1.10.2014 esittämällä paikallisen asukasyhdistyksemme nimissä kysymyksen Soneralle. Minua kehotettiin täyttämään jokin nettilomake, minkä välittömästi tein. Yhteydenottoa ei siihen tullut, ja kysyin Palstalla uudelleen. Minua kehotettiin lähettämään sähköpostia kahdelle eri soneralaiselle, minkä välittömästi tein. Yhteydenottoa ei siihenkään tullut, ja kysyin Palstalla uudelleen. Minulle kerrottiin, että minuun otetaan yhteyttä. Ei otettu. Kysyin Palstalla uudelleen 18.11.2014, mutta sen jälkeen kehotuksetkin loppuivat.

 

Kohta kolme kuukautta siis olen odotellut. Kenties täältä Klaanista saisin vastauksen  -  tai edes seuraavan vinkin/kehotuksen?

 

 

Ystävällisin terveisin

 

Mika Holmström

alias MEH, MEH_ ja nyt MEH__

Vastaa