Kuituliittymän rakentaminen jakokeskuksesta

  • 2 January 2018
  • 4 kommenttia
  • 24 katselukertaa

Moi

 

Millainen etäisyys pitää olla jakokaapille että kuituyhteys rakennetaan omakotitaloon ilman suurempia lisäkustannuksia??


4 kommenttia

Moi @Juhuu ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Näistä pitäisi tehdä ensin rakennusmaksukysely, jotta pääsemme tarkistamaan tilanteen. Kysely itsessään ei maksa mitään ja sen teko onnistuu ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Yhteystiedot täällä :)

Kunniamerkki +14

@Juhuu kirjoitti:

Moi


 


Millainen etäisyys pitää olla jakokaapille että kuituyhteys rakennetaan omakotitaloon ilman suurempia lisäkustannuksia??




Kuidun kytkentä maksaa alkaen 1090 euroa, ja tuo raha sisältää maks 100m kuidun vetoa. Sen yli menevä rakentaminen sitten maksaa erikseen. Kuidun saanti yleensäkään vaatii tosiaan alueelle saatavuuden kuituliittymille.


 


Kannattaa lukaista Nikon aiemmin kirjoittama blogi aiheesta: linkki

Moi @IlariJR

Rakentamiskysely oli tehty ja sen mukaan saatavuutta ei ole. Puhumattakaan että asiaa olisi siinä vaiheessa kysytty kun kaapelia vedettiin. Kaappi on siinä kadun varressa missä se kaapeli on (valokuidun saatavuus tuolle kadulle on) ja meiltä on matkaa tuohon kaappiin 94 metriä. Asiakaspalvelu ei ole tähänkään kysymykseen palannut.

@Juhuu: kjns:n linkkaamassa blogissa onkin kivasti lisätietoa valokuiturakentamisen käytännöistä ja haasteista. Näillä tiedoilla on hyvin vaikea arvailla miksi saatavuutta ei osoitteeseesi ole. Kyse voi olla esim. teknisistä seikoista tai kustannuksista. Asiakaspalvelusta tätä voisi vielä tiedustella. Toki voit myös tehdä uuden rakennusmaksukyselyn mikäli edellisestä on jo jonkin verran aikaa.

Vastaa