Laatikossa maannut VMG1312-B10D takaisin käyttöön toisella operaattorilla


Minulla on joskus ollut Telialta ostettu VMG1312-B10D laajakaistan yhteydessä. Laite jäi varastoon kun muuton myötä yhteystekniikka muuttui. Laitteeseen on tässä 3-4 vuoden aikana ilmeisesti tullut päivityksiä yksi jos toinenkin. Nyt on muutto tulossa ja uudessa osoitteessa on käytössä on kuin onkin VDSL tekniikka, ja laite tulisi takaisin tulille.

 

Kysyisinkin toimiiko ja päivittyykö tämä Telialta hankittu modeemi myös toisen operaattorin verkossa? (tässä tapauksessa Elisan kautta, koska telia kun ei myynyt perinteistä kiinteää kyseiseen osoitteeseen vaan oli tarjolla hybridiä taas uudella laitteella ja muutoin kallimmalla kk hinnalla. )

Tai saako Telialta/Zyxeliltä jotain juttua millä laitteen saisi custom firmiksestä zyxelin perusfirmikseen ja sallisi firmispäivitykset zyxelin versioilla (viimeisin V513AAXA10C0).

 

#säästetäänluontoa


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

 


Modeemi päivittää oletusasetuksilla itsensä aina käynnistyksen yhteydessä, jos tarjolla on uusi päivitys. Tämä tapahtuu siis myös toisen operaattorin verkossa. Jos me jaamme tiettyä korjaavaa päivitystä, päivittyy vain meidän verkon laitteet.


 


Tarkisin valmistajan sivulta kyseisen modeemin ohjelmistopäivitystä, niin sinulla vaikuttaa olevan jo uusin mahdollinen versio käytössä. Kyseessä on tosiaa jo hieman iäkäs laite, johon ei välttämättä edes valmistajalta tule enään ohjelmistopäivityksiä. Suosittelen uuden modeemin hankintaa pelkästään tietoturvapäivityksien vuoksi.


 





 


 


 


Kuva otettu laitevalmistajan sivuilta.

Tarkoitin että minulla ei ole tuota uusinta firmwarea. Kokeilen vielä ladata tuota laitevalmistajan firmwarea ja asentaa sen modeemiin. Mikäli se ei onnistu - kokeilen ladata verkosta "automaattipäivityksenä" sitä telian firmwarea toisen operaattorin verkosta käsin. Miten sitten jos laite ei päivity toisen operaattorin verkosta eikä valmistajan sivuilta ladattavaa firmwarea ei saa asennettua? Lähetetäänkö laite Telialle päivitettäväksi siinä tapauksessa?

 

Laitetta ei ole EOL, sillä mallia myydään laajasti eri liikkeissä kuten verkkokauppa.com ja kärkkäinen esimerkiksi.

Laitteeseen ei saanut alkuperäistä firmistä, mutta päivittyi Telian customfirmiksellä (ABAH) normaalisti. Ongelma ratkaistu.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

@PikkuY@  kirjoitti:

Laitteeseen ei saanut alkuperäistä firmistä, mutta päivittyi Telian customfirmiksellä (ABAH) normaalisti. Ongelma ratkaistu.




Hieno juttu että asia ratkesi tuolla ja kiitokset sinulle kun tulit siitä vielä kertomaan :smileyhappy:

Vastaa