Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 63200
Kirjoituksia 172499

Linksys LRT214 Gigabit -VPN reititin ja asetuksetHighlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎11-06-2017
Kirjoituksia: 6
1/4

Linksys LRT214 Gigabit -VPN reititin ja asetukset

Olen ostanut Linksys LRT214 Business Gigabit Wired VPN Router ja tarkoitukseni olisi rakentaa yhteys kotiverkkoon käyttäen VPN yhteyttä. Omistan kiinteän IP osoitteen, mikä käsittääkseni vaaditaan, muuta en sitten asiasta oikein tiedä. Osaisiko joku neuvoa, että pääsisi alkuun kyseisessä hommassa.

 

Edit NikoNo: täsmennetty otsikkoa ja siirretty oikeaan kategoriaan

0 tykkäystä
3 vastausta
Highlighted
Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 485
2/4

Vs: Linksys LRT214 Gigabit -VPN reititin ja asetukset

Ekana pitäisi tietää, onko tarkoitus laittaa pysyvä VPN yhteys kahden eri kohteen välille siten, että sama lähiverkko toimii kummassakin kohteessa VAI onko tarkoitus saada vain "remote access" tyyppinen tunneli, johon otetaan satunnaisia tilapäisiä yhteyksiä eri laitteilta esim. reissun päältä?

 

Satunnaisiin yhteyksiin PPTP on kaikista helpoin saada toimimaan ja se myös toimii parhaiten erilaisilla alustoilla, koska lähes kaikissa käyttöjärjestelmissä on sille integroitu tuki. Yhteys onnistuu jopa puhelimella ilman että tarvitsee asennella mitään sovelluksia. MUTTA: PPTP protokollassa on kuitenkin olemassa tiedossa oleva heikkous, eli mikäli yhteysvälille sattuu jokin epäluotettava taho joka pääsisi käsiksi verkkoliikenteeseesi niin hän pystyisi ainakin teoriatasolla murtaman PPTP VPN:n. Siksi PPTP ei ole suositeltavin silloin kun halutaan maksimaalinen tietoturva. L2TP ja IPsec ovat silloin parempia, mutta saattavat olla hankalampia laittaa pystyyn client päässä.

 

Miten muuten olet saanut kiinteän IP:n? Varmaankan ei ole Telian yhteys kyseessä tai sitten se on yritysliittymä.

0 tykkäystä
Highlighted
Uusi keskustelija
Rekisteröitynyt: ‎11-06-2017
Kirjoituksia: 6
3/4

Vs: Linksys LRT214 Gigabit -VPN reititin ja asetukset

Hei.

 

Itselläni on ihan kotikäyttöön otettu Telia yhteys kotiin L-liittymä ja siinä Telia yhteyspiste plus palvelu. Sain muodostettua jonkinmoisen PPTP yhteyden reitittimeen, toki vaatii vielä hieman lisäsäätöä, koska en kuitenkaan saanut yhdistettyö vielä sillain, että näkyisi kotiverkossa. Tarkoitus oli, että saisin satunnaisia yhteyksiä tienpäätä otettua, ja googlaamalla tosiaam selvisi, että PPTP ei ole yhtä luotettava tietoturvaltaan kuin jokin muu.

0 tykkäystä
Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎26-05-2020
Kirjoituksia: 1
4/4

Vs: Linksys LRT214 Gigabit -VPN reititin ja asetukset

Moi. Saitko toimimaan? Kiinnostaisi tietää minkälaisilla asetuksilla onnistuu.

Minulla on sama paketti ja haluaisin myös ottaa satunnaisia yhteyksiä tien päältä omassa lähiverkossa olevaan NAS levyyn.

 

0 tykkäystä