Miksei ole tarjottu nopeampaa liittymää?


Minulla on tällä hetkellä 3-8 megainen laajakaistaliittymä Soneralta. Tänään huomasin, että asuntoomme olisi tarjolla samaan hintaan 50 megainen liittymä ja noita hitaampia ei ole Soneralla enää edes tarjolla... 

 

 


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

Hei  ja tervetuloa Klaaniin! Mukavaa että olet löytänyt meidät :smileyhappy: Olisikohan osoitteessasi sellainen tilanne että sieltä ollaan keräämässä kuparit pois ja tilalle tarjotaan laajakaistaa mobiilitekniikalla. Muistatko mitä tuo saatavuuskysely näytti? Oliko siinä mainintaa mobiilitekniikasta?

Lisätietoa tuosta tekniikasta ja palvelusta voit lukea täältä Klaanin blogista!

Hei,

Tein osoitehaun ja tarjolla on tosiaan mobiilitekniikkaa (pelkästään). Vaihtuuko meillä siis automaattisesti jossain vaiheessa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +19

No näin voisi olettaa. Joillakin alueilla tällaiset ns. migraatiot ovatkin jo käynnissä pilottiluontoisesti jossa yhteys vaihdetaan mobiilitekniikkaan. Jos sinulla ei tällä hetkellä ole määräaikasta sopparia niin ehdottomasti kannattaa harkita tuohon mobiilitekniikkaan siirtymistä. Uskon että se toimii nopeammin kuin nykyinen kaista, ja hintakin taitaa olla passeli. Tilaus onnistuu tästä.  

Kunhan muistat, että mobiilikaistoja markkinoidaan nimenomaan liittymän maksiminopeudella (esim. 50 Mbit/s tai 150 Mbit/s) mutta se mitä oikeasti ostat on operaattorista riippuen 5 tai 10 Mbit/s. Sen ylittävä osuus on plussaa, eli ei kannata sitten pettyä jos liittymästä ei irtoakaan kuin tuo alin nopeus.

Tuo nykyinen liittymä on ilmeisesti ADSL 8/1, ja etenkin jos sen nopeus on riittävä niin itse en ainakaan vaihtaisi mobiilitekniikkaan jos ei ole äärimmäinen pakko.

 

Mobiiliyhteydet eivät ole koskaan niin varmoja kuin kiinteät, vaikka ne pystyisivätkin parempiin nopeuksiin. Ei ole mitään takeita, etteikö jossain vaiheessa alueella esimerkiksi alkaisi olla mobiiliverkko niin ruuhkainen että aina "ruuhka-aikana" nopeus laskee kuin lehmän häntä. Mitään vikaa ei tietysti tuolloin ole ja operaattori ei pysty asiaa kovin helposti korjaamaankaan ainakaan jos nopeus on vaihteluvälien sisällä. 

 

Odotetaan vaan seuraavan sukupolven mobiiliverkkoa jonka pitäisi ongelma korjata ainakin hetkeksi, kunnes sekin on saatu myytyä tukkoon jne.

 

Aluksi kun on vaan vähän käyttäjiä niin mobiili toimii ja nopeudet on huomattavat, sitten ihmiset vaihtavat kiinteät yhteydet mobiiliin koska mobiili on halvempi ja nopeampi. Mobiiliverkossa käyttäjät lisääntyy, verkko ruuhkautuu ja ongelmat alkavat. Ja pahimmillaan kohta on kuparikaapeleiden purku alkamassa (jos on ilmajohdot, tuskin maakaapeleita ylös kaivellaan) kun ei enää kannata muutaman tilaajan tähden niitä ylläpitää.

 

Kiinteä yhteys (etenkin valokuitu, xDSL) pitää saavuttamansa nopeuden varmasti riippumatta sääolosuhteista, muista käyttäjistä tms. tekijöistä päivästä ja vuodesta toiseen kaikkina vuorokaudenaikoina.

 

Mielestäni poistettavien kuparikaapeleiden tilalle pitäisi nykyään vetää aina valokuitua (tai edes tarjota kiinteistön omistajille mahdollisuutta tilata) eikä jättää mobiilin varaan. En oikein ymmärrä, miksi nykyään "sattuu" sellaista että esimerkiksi sähköyhtiö tekee maakaapeloinnin ja samalla lähtee tolpat ja puhelinlinjat eikä mitään tule tilalle, ei näin tapahtunut kymmenen vuotta sitten.

Vastaa