Miksi yhteys menee Helsinkiin vaikka asun Ulvilassa

  • 25 March 2018
  • 3 kommenttia
  • 0 katselukertaa

miksi *******issä otan yhteyden helsinkistä jos asun ******* ulvilassa

Edit RaMaria: Otsikko


3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei!


 


Mistä sait selville sen, että yhteys menisi Helsinkiin? Jos se oli vaikka jokin whatismy.ip  -sivusto, niin se vain katsoo, minne k.o. IP on rekisteröity. Se on lähes poikkeuksetta yrityksen pääkonttorin tai jonkin muun merkittävän paikan sijainti.


 


Muutenkin liikenne menee mitä useimmiten Helsingin kautta, sillä siellä sijaitsee Telian verkon yksi solmukohta. Matkapuhelinverkossa vaikkapa yhteys Varkaudesta Kuopioon menee Helsingin kautta siksi, koska verkon Core nyt vain sattuu siellä jossain olemaan. Eikä oikeastaan ole merkitystä, mistä route menee, sillä verkon pitäisi aina valita paras mahdollinen käytettävissä oleva route.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Sulla on varmaan IP-osoite vaihtunut ja sen osoitteen sijaintitiedot esim. Googlessa näyttävät höpöhöpöjä? Google näyttäisi paikantavan kiinteiden liittymien IP:t mobiililaitteiden vuotamien tietojen perusteella. Jos IP muuttuu, näkyy siellä jonkun edellisen käyttäjän sijaintitieto. Sitten jos liität Android-pohjaisia mobiililaitteita kiinteään liittymääsi wlanilla, niin ei mene kauaa kun Google tietää IP-osoitteen sihjainnin todella tarkasti.

 

Kas näin meitä vakoillaan.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +6

Aikoinaan kun eräs seurasi sähköpostin etenemistä, taisi olla Yhdysvaltoihin. Se meni tyyliin, Saksa, Hollanti, Englanti, Meksiko, Valkovenäjä ja sitten Yhdysvallat.

Se on pientä, jos Suomen sisäiset kiertää Helsingin kautta.

 

Vastaa