Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
positroni
Kommentaattori
  • 14 custom-general.kudos
  • 57 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Millainen VDSL-modeemi FTTB-laajakaistaan

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Nyt on muutto tulossa ja uudessa asunnossa olisi 100/10 megan FTTB-taloyhtiölaajakaista, jossa sisäverkko on toteutettu puhelinkaapelilla ja VDSL2-tekniikalla.

 

Haluaisin siihen sellaisen reitittimen, jolla saa Telian 6rd-yhdyskäytävän toimimaan. Esimerkiksi halvassa TD-W8961N -reitittimessä olisi manuaalin mukaan 6rd-toiminto, mutta mahtaako se olla yhteensopiva Telian järjestelmien kanssa?

 

Käytettävissä olisi myös ennestään melko tasokas erillinen reititin, jossa on tällä hetkellä OpenWRT-laiteohjelmisto. Sillä sen ainakin saanee toimimaan. Jos päädyn käyttämään sitä, niin tarvitsen siihen luonnollisesti modeemin kylkeen. Siihen voi käyttää joko modeemireititintä, joka on kytketty siltatilaan, tai sitten pelkkää modeemia, kuten Telewell EV902. Tällainen modeemi on kuitenkin monta kertaa kalliimpi kuin halvimmat modeemireitittimet. Onko EV902:n käytöstä jotain erityistä hyötyä siltatilassa olevaan modeemireitittimeen nähden esimerkiksi toimintavarmuuden suhteen?

2 vastausta
positroni
Kommentaattori
  • 14 custom-general.kudos
  • 57 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Telian DSL-liittymissä ilmeisesti rajoitetaan kaistaa jostain syystä? Siis 100 megan taloyhtiölaajakaista olisi 100/100 jos kiinteistössä olisi Ethernet-sisäverkko, mutta VDSL-sisäverkolla se onkin vain 100/10, vaikka tekniikka sallisi 50 megan tai suuremmatkin lähetysnopeudet.

SINAD
Konkari ☆
  • 535 custom-general.kudos
  • 1189 custom-general.replies
  • 39 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

@positroni  kirjoitti:

Siihen voi käyttää joko modeemireititintä, joka on kytketty siltatilaan, tai sitten pelkkää modeemia, kuten Telewell EV902. Tällainen modeemi on kuitenkin monta kertaa kalliimpi kuin halvimmat modeemireitittimet. Onko EV902:n käytöstä jotain erityistä hyötyä siltatilassa olevaan modeemireitittimeen nähden esimerkiksi toimintavarmuuden suhteen?


On siitä se hyöty, että kyseinen laite TOIMII. Sehän on tosiaan pelkkä modeemi ilman lisähöysteitä, joten erittäin varmatoiminen. Tuon perässä oli reitittimenä EdgeRouter Lite, joka oli myös erittäin varmatoiminen.