Mistä kunnollinen puhelinjohto VDSL2 modeemiin

  • 7 March 2016
  • 4 kommenttia
  • 248 katselukertaa

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9
Otsikko kertoo kaiken oleellisen. Eli mistä löytyy kunnon johto? En nyt tarkoita näitä lapamato rimpuloita joissa rj11 liittimet, vaan ihan kunnon johtoa. Komponentti myymälöistäkään ei tunnu juuri löytyvän. Itselläni tulee satunnaisesti FEC-erroreita, paikallistin ne puhelinjohtoon. Voisin n. 10 € maksaa laatu johdosta postikuluineen, jos jostain löytyisi. Kunhan ei tarvitse vinguttaa luottokorttia millään ulkolaisella verkkosaitilla.

4 kommenttia

Kunniamerkki +10

Ainoa oikea sisäpuhelinkaapeli on MHS. Toki tietenkin myös nk. ethernet-kaapelikin esim. cat5 (vanha) ja cat6 käyvät ilman muuta. Ovat vain jo "turhan hyviä".

Merkittävä asia on juuri se ero näihin "lapamato" kaapeleihin, että kaapelissa on nk. parikierto.

 

MHS-kaapelia ja tarvikkeita esim. pistorasioita saa ostettua hyvin varustetuista rautakaupoista ja sähkötarvikeliikkeistä. 

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9
kävisikö tuollainen : yksisäikeinen parikaapeli cat5 2x2, tuota löytyy partcosta metritavarana ? Lankapuhelinta ei ole, joten sillä ei niin väliä. voisi samalla laittaa pinta-asennus rasian niin ei tarvitsisi tuota kolmipiikki pistoketta.
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9
toisaalta teleasentaja olisi yksinkertaisin ratkaisu. onko ehdotuksia luotettevasta firmasta. asennus paikkakunta Helsinki. laittaisi samalla rasian nettiä varten.
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9
Ongelmaksi osoittautui lopulta vanha rasia, joka oli laitettu lankapuhelin aikana. Aiheutti häiriötä vdsl2 liittymään. Ratkaisu oli hyvin yksinkertainen , poistaa tuo ylimääräinen haara.

Vastaa