Netti pätkii 4g

  • 13 June 2015
  • 7 kommenttia
  • 24 katselukertaa

Hei!

Asun ähtärissä, inhassa. Muutin juuri noin 10km edelliseltä asuinpaikaltani poispäin.

Ostin samalla 4g modeemin, sain nettiin koneeni, mutta netti on aivan älyttömän hidas.

Välillä tämä menee ihan sutjakkaasti.. Download speed on noin 4-5mpbs parhaimmillaan (huono sekin)

ja minulle luvattiin todella paljon enemmän. pingikin pomppii pelatessa aivan kokoajan. mitä teen? modeemi on ikkunan kohdalla, lyhyt johto yms... edit: Niin ja tuolla oikealla alhaalla kellon vieressä lukee tuossa kun painan näytön kuvasta jossa on töpseli edessä, niin lukee että ei yhteyttä ja auringon kuva, onko tämä jokin tärkeä asia? anteeksi kun olen näin uusavuton


7 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Ekaksi olisi hyvä tietää signaalivahvuus tähän 4G modeemiin? Mikä on laitteen merkki ja malli? 

 

Omistatko Android 4G puhelinta? Cellmapper sovellus olisi todella hyödyllinen tässä tilanteessa jotta saataisiin hyvä kuva signaalivahvuuksista alueeltasi.

 

Nykyinen kartta: http://www.cellmapper.net/map?MCC=244&MNC=91&type=LTE&latitude=62.54957599999998&longitude=24.152429399999946&zoom=13 ei ole tietoa alueesi signaalivahvuuksista.

 

Cellmapper sovelluksen käyttöohje: https://www.taisto.org/Cellmapper

 

Tässä on suuntaa antava kuva mastojen sijainneista (masto ei ole sama kuin tukiasema). Suosittelen erityisesti tuota Cellmapper sovellusta. Kuten huomaat mastojen sijainneista jo että ne ovat vähän huonosti sinun nähden... Varmaan asut juuri niiden välissä joten 4G modeemisi mahdollisesti siirtyy toiseen verkkoon. Voi olla että tarvitset lisäantenninkin. 

 

 

Mobiiliverkossa luvataan suuria nopeuksia mutta käytännössä nopeudet on eri asia mitä tulee. Itse olen saanut mobiiliverkossa luvatun nopeuden, mutta paikoitellen nopeus kyllä voi olla erittäin huono. 

 

Tarkoitatko tietokoneesi näytöllä olevasta verkkokuvakkeesta? Siis keltainen kolmio? Tälläinen on Windowssissa. Windows testaa jollakin tavalla internet yhteyden, mutta saattaa internet yhteys pelittää vaikka tämä kuvake näkyykin. 

 

Eli minusta sinun kannattaa jos pystyt käyttämään Cellmapperiä ja kulkemaan tuo asuinalueesi ympäri ja mahdollisesti tukiasemienkin lähellä niin nähdään tarkasti miten tukiasemat suuntautuvat sekä se mikä noista on Soneran 4G:tä.

 

Jos on kovin heikot yhteydet niin voit kokeilla toista operaattoria. Samalla sekin kannattaa käydä Cellmapperin kanssa jos paremmat suuntaukset. 

 

Soneran henkilökunta voisi selvittää maanantaina mitä taajuutta alueellasi on... 

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Jos on Iphone  niin kyllä tämäkin sovellus ihan hyvä vaikka ei niin tarkka: http://www.sensorly.com/

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

Katselin Ähtärin 4G-verkon tilannetta kartoilta ja Inhassa ei tällä hetkellä vielä ole 4G-verkkoa saatavilla muutoin kuin ehkä isäantennilla. Inhasta itään päin Myllymäen tukiasemassa on otettu käyttöön 4G-verkko toukokuun lopussa.

 

Tutkailin samalla CellMapperin sovellusta, minkä Olkitu mainitsi. Kyseisessä paikassa CellMapperin kartalla oli väärissä paikoissa tukiasemia ja niitä oli todellisuuteen verrattavissa liian vähän. Kyseisen sovelluksen tiedot ovat erittäin huteralla pohjalla, vähäisissä määrin kuitenkin suuntaa antava.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Tiedot paikkansapitävyyden näkee yleensä tukiaseman Maximum Signal (RSRP) arvosta. Jos on alle -75dBm niin on aika tarkka sijainti... 

 

Esimerkiksi tukiasema eNB ID 142841 on mahdollisesti etelä ja pohjoiseen päin koska skannattu vain vaaka tasossa... Jos joku ajaisi Lehtimäentietä vähän edes pohjoiseen 1km esimerkiksi niin tukiaseman sijainti tarkentuisi...

 

Toinen tukiasema eNB ID 2750 näyttää siltä ettei ole kyseissessä kohdassa ollenkaan. 

 

Cellmapper tarkentuu vain käyttäjien päätelaitteiden avulla. Tässä tapauksessa saattaa tapahtua virheitä laitteen ilmoittaessa väärää tietoa palvelimelle, joka aiheuttaa tiettyjä virheyksiä.

 

Lisäksi tulossa on sovellukseen on nuo taajuudet, eli 800Mhz ja 1800Mhz erikseen... ne pystyy aika helposti. Sitäkään teillä Soneralle ei ole ollenkaan, joka olisi todealla kiinnostavaa tietoa, kun 800Mhz ei pysty kuin 75Mbps nopeuksiin...

 

Tosiaan jos operaattorit luovuttaisivat kartat meillekkin nähtäväksi niin olisihan tämäkin helpompaa ja sovellusta ei tarvittaisi ollenkaan.

 

 

Kunniamerkki +10

Onko sinulla @olkitu tietoa milloin tuo päivitys tulee CellMapperiin, jotta näkee nuo käytetyt taajuusalueet (bandit). Tuota onkin kaivattu jo pitkään ja hienoa kun sellainen saadaan.

 

ps. sehän näkyy tosiaan tuolla kartalla jo toimivankin tämä taajuusjako.

Itse luulin, että ko. ominaisuus näkyisi myös suoraan puhelimen softassa solutietojen näytössä. Kuitenkin hyvä näinkin.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Hyvä että löysitkin selaimesta... Puhelimella voi tunnistaa Sector ID:n perusteella. Kyselempä tästä kehittäjältä olisiko mahdollista laittaa...

 

Eli nyt taajuudet näkyy Soneran ja DNA:n 4G verkoissa. Elisan 4G:n Sector ID:n avulla ei onnistunut selvittämään taajuutta. Kaupungeissa ja syrjäseudilla oli sama Sector ID...

 

Puhelimesta näet Sector numeron... Siitä voi suoraan päätellä LTE verkon taajuuden, tolla perustuu oikeastaan karttakin.

 

Sector 11, 21, 31 = 1800Mhz

 

Sector 12, 22, 32 = 800Mhz

 

Siis Soneran 4G:tä.

 

DNA:lla:

 

Sector 10, 20, 30 = 800Mhz

 

Sector 1, 2, 3 = 1800Mhz

 

Elisalla on kaikkialla sector id: 1, 2, 3

 

Jos on muita sektor ID:tä niin ne ovat pääasiassa virheellisiä.

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Puhelimessa on mahdollista nähdä taajuuden jos on Samsungin alkuperäinen ROM roottattuna ja ottanut käyttöön Field Test Data Cellmapperin asetuksista. 

 

Service Modesta ilmeisesti on mahdollista nähdä taajuus... Ei toimi Custom romeista... pitää tutkia enemmän miten sieltä saa näkyviin.

 

Yritetään saada mobiilisovelluksen karttapuolelle taajuustiedot, sen luulisi onnistuvan aika helposti.

Vastaa