Netti yhteys katkeilee ja on hidas

  • 11 July 2020
  • 3 kommenttia
  • 49 katselukertaa

  • Savumerkittäjä
  • 8 kommenttia

Minulla on Telian hybridreitittimen (Fast 5370 Air) välityksellä nettiyhteys, mikä  pätkii jatkuvasti. Tunnin sisällä useita lyhyitä katkoja ja ajoittain pidempiä. Eli toiminta netissä mahdotaonta. Telian häiriötietojen perusteella Lappeenrannassa tehdyt muutostyöt on valmiit, mutta ainakaan keskustassa netti ei siis toimi. Silloinkin kun yhteys toimii on se suuunnattoman hidas. Katso kuva! Kaikki tarkistustoimenpiteet , reittimen boottaus yms tehty. Missä vika taas kerran???


 



 


 


edit Merja_J: kuva upotettu


3 kommenttia

Oletko kytkenyt laitteet langattomasti modeemiin vai verkkokaapelilla ja tapahtuuko tuota pätkimistä molemmissa samalla tavalla? Jos se pätkiminen jää pelkästään langattoman verkon puolelle niin siinä voisi kokeilla langattoman verkon kanavan vaihtamista sieltä modeemin asetuksista.

Jos pätkimistä on molemilla kytkentä tavoilla, eikä tuo modeemin resetoiminen vaikuta siihen tilanteeseen niin silloin olisi hyvä testata toista puhelinpiuhaa. Vioittunut piuha aiheuttaa monesti pätkimistä. Useasti riittää että käyttää puhelinpiuhaa kokonaan pois paikaltaa ja kytkee sen uudestaan.

Testitulokset näyttää siltä että laite on kiinni 4G-verkossa koska lähetysnopeudet ovat hyvät. Minkälaista latausnopeutta saat jos irroitat puhelinpistokkeen kokonaan ja otat testit pelkästään 4G:n kautta?

Tuosta pätkimisestä on hyvä ottaa yhteyttä meihin mikäli tuolla puhelinpiuhan vaihdolla tai muilla muutoksilla ei tapahdu muutosta tilanteeseen. Pääsemme tutkimaan asiaa tarkemmin.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +9

niinpä tekee,meillä latausnopeus 10,16mb/s 20-100 megaisella hybridillä,normaali nettiselailu yhtä tuskaa kun saa odottaa sivujen avautumista.tämä sama vanha virsi jota olen toitottanut pari vuotta,suosittelen totuttelemaan ajatukseen että se on hidas eikä muuksi muutu ellet muuta tms.,meillä ilm ainut vaihtoehto hybridin kanssa ostaa katolle kunnon 4g lte antenni että nopeus nousee,tosin eihän täällä keravalla kuulu edes puhelin kunnolla kun niin huono 4g sinkku,noh mehän asutaankin täällä kaukana maalla,matkaa stadiin reilu 30 km niin eihän se voi tänne sinkku riittääkkään...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Hei @arttu1971. Saamasi nopeus on kyllä surkea. Oletko nopeudessa havainnut eroja jos 4G-yhteyden sammuttaa ja testin tekee pelkällä DSL yhteydellä? Millaista nopeutta saat pelkällä 4G-yhteydellä?


 


Heikko mobiilidata yhteys tai kiinteä yhteys vaikuttaa negatiivisesti yhteyden toimivuuteen, vaikka toinen putki toimisi muutoin normaalisti.

Vastaa