Ongelmaa nettiyhteyden kanssa


Koneeni väittää, että minulla on toimiva Ethernet yhteys, mutten voi yhdistää mihinkään sovellukseen tai nettiin. Internetyhteyden vianmääritysraportti sanoo "Tietokoneesi vaikuttaa olevan määritetty oikein, mutta laite tai resurssi (wpad.inet.fi) ei vastaa. Katsoessani Ethernet yhteyden tilaa huomasin, että IPv6 kohdassa lukee "ei verkkoyhteyttä". En ole saanut korjattua ongelmaa yritettyäni erinäisiä korjausmenetelmiä, mitä googlaamalla löytyi. Mikä neuvoksi?


 


edit ReOlivia: siirretty toiseen osioon


5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +14

Hei @TopiasAho ja tervetuloa yhteisön joukkoon. Onko sinulla käytössäsi Ethernet tekniikalla toimiva laajakaista yhteys vai jokin muu tekniikka? Toimiiko yhteys toisella laitteella? Onko sinulla mikä modeemi/reititin käytössä jos sellaista käytät.


 


 

Kyllä, ethernet-kaapelilla tulee netti, eikä ole käytössä moodeemia/reititintä.

Oletko kytkenyt tietokoneen suoraan huoneistojakamon nousuporttiin? Siinä voisi kokeilla myös toista verkkokaapelia mikäli se nykyinen on jostakin syystä rikkoutunut.

Kyllä olen. Pitänee kokeilla vaihtaa sitä, mutta ulkoisesti kaapelissa ei ole mitään vikaa...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@TopiasAho@  kirjoitti:

(wpad.inet.fi) ei vastaa.

Tällaista palvelinta ei tarvita internetin normaalissa käytössä.

 

Vaikuttaa siltä, että internet-yhteytesi on irtisanottu, jolloin sinut yritetään ohjata Telian tilaussivustolle. Tämä ei enää nykyaikana toimi suojatun tietoliikenteen, https, kanssa. Kokeile siis avata suojaamaton yhteys, esimerkiksi http://wpad.inet.fi/ tai http://neverssl.com/.

 

Tarkasta Omilta Sivuilta, että liittymäsi on edelleen olemassa.

 


@TopiasAho@  kirjoitti:

IPv6 kohdassa lukee "ei verkkoyhteyttä".


Tämä on täysin normaalia, sillä Telialla ei ole IPv6:sta. Ainoastaan IPv4 toimii.

Vastaa