Overwatchin (Blizzard) palvelimille havaittavissa packet lossia

  • 20 November 2016
  • 4 kommenttia
  • 14 katselukertaa

Alkoi tänään tuossa pelatessa vilkkumaan ikoneita vasemmassa reunassa jotka vihjaavat netin ongelmista.

 

Päätin ottaa palvelimen IP:n talteen ja ajaa pingplotterilla, ja huomasin että välissä oleva reititin ip-osoitteella 141.208.25.78 aiheuttaa n. 60-70% packet lossia. Kyseessä on 200/10 mbit/s kaapelilaajakaista. IP-trackerin mukaan kyseinen reititin sijaitsee Helsingissä.

 

Tätä tapahtuu tällä hetkellä joka palvelimella eikä rajoitu vain tähän yhteen.

 

 

 

Otin sitten kyseisen IP:n vielä lähempään tarkasteluun ja huomasin sen välissä olevan 2 nimetöntä reititintä joiden packet loss on täydet 100%.

 

 

Kaverilla on myöskin välillä reititin joka alkaa samalla alkuosalla eli 141.208.25 mutta viimeinen numero eroaa, ja myös hän valitti packet lossista.

 

Soitin myös joskus yli puoli vuotta sitten samasta ongelmasta ja asiakaspalvelusta kerrottiin että "reititin optimoi liikennettä". Tämä on kyllä omasta mielestäni täyttä tuubaa sillä yleensä packet loss on nimenomaan packet lossia, ja paketit eivät silloin liiku.

 


4 kommenttia

Näyttää myös häröilevän muitakin sivuja pingaamalla, vaikkakin sonera.fi toimii oikein.

 

elisa.fi: 

 

muropaketti.com:

Itsekkin innokkaana online -pelaajana ajattelin kommentoida havaintojasi koska se packet loss on todella rasittavaa... Tuo packet loss mitä PingPlotter tossa raportoi ei ole varsinaista hyötykuormapakettihävikkiä vaan icmp-echo-reguest -pakettihävikkiä (https://fi.wikipedia.org/wiki/Ping). Monesti runkoverkon reitittimet automaattisesti jättävät osaan pingeistä vastaamatta (vastaavat jos muilta hommilta kerkiävät) ja/tai sitten niihin on rakennettu lisäksi tiukat CoPP (control-plane-policing) filsut jotka suodattavat esim mahdollisen hyökkäysliikenteen jotta purkki pystyy tekeen sen varsinaisen hommansa eli pakettien reitittämisen. Näyttää siltä että tuolle reitittimelle joka juttelee maailmalle (ja toisille kotimaan operaattoreille) on pistetty varsin tiukat rajat kuinka paljon sen annetaan pingeihin vastata. Sen takia näit sitä ping-hävikkiä Soneran verkon ulkopuolisiin osoitteisiin mutta sitä ei näkynyt kun pingasit sonera.fi -osoitetta (liikenne ei silloin mene noiden reitittimien kautta).

 

Testasin itekkin tota PingPlotteria; laitoin live-striimin päälle, selvitin sen lähdeosoitteen ja sitten PingPlottasin siihen. Aivan vastaavat havainnot sain kuin sinä, toi yksi reititin pudotteli niitä pingejä paljon. Mutta silti striimi tuli siististi ilman pakettihävikkiä. Tuosta ilmiöstä itse asiassa löytyy maininta PingPlotterin manuaalissa: https://www.pingplotter.com/common-network-problems/. Siellä mainitaan just toi että jotkut reitittimet ei noita ICMP request kovin korkealle priorisoi: "... the packet loss at hop #2 and hop #7 is nothing to be concerned about - some routers just don't prioritize timed out ICMP requests very well." Itse asiassa ne kyllä priorisoi ICMP pyyntöjä just oikein 🙂.

 

Itse hyötykuormapakettihävikillehän ei paljon mitään voi tehdä. Se voi johtua ihan-mistä-vaan ja sitä on vaikea kotikonstein selvittää. Vika voi olla pelifirman servereissä, pelifirman palvelinkeskusympäristössä, ison Internet operaattorin verkossa, Soneran verkossa jne. Kun tota packetlossia itselle tapahtuu (~kerran-pari per kuukausi) mutta verkko toimii muuten jotenkuten sammutan kotireitittimen, annan sen levätä pari minsaa ja käynnistän sen uudelleen. Jos siitäkään ei ole apua niin pistän siltä illalta pillit pussiin pelien osalta - ihan oman mielenterveyden kannalta. 

Eli taisi siis Soneran asiakaspalvelija ollakin oikeassa. Luulin tosiaan että toi saman alkuinen reititin on ollut aina "syyllinen" kun olen pingannut joko CS:GO:n BrutalCS deatchmatch servereitä ja nyt Overwatchia ja lossia on näkynyt. 

 

Alkoi vaan tosiaan tuona iltana Overwatchissa oranssit ikonit vilkkua mutta seuraavana päivänä ei juurikaan enää näkynyt.

 

Ihmetyttää osittain myös tuo hirveä pingin nouseminen kys. reitittimellä, vai johtuuko tämäkin ihan samasta asiasta?

Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki +9

Kannattaa käydä katsomassa täällä onko se peli-palvelin oikeasti ruukainen http://downdetector.com/status/overwatch

Vastaa