Pelikelvoton laajakaista

  • 17 February 2021
  • 4 kommenttia
  • 88 katselukertaa

Itsellä on tällainen valokuitu 100/100 ollut noin kuukauden ja jitteriä sen verran että kilpailullinen pelaaminen on käytännössä mahdotonta. Kasuaalipelaajalle ei varmasti niin väliä pienellä pingin pomppimisella. Voiko tälle tehdä jotain? Kun pingaa esim. google.com niin tuo lagaaminen on jossain Tukholmassa? 


 




 


Edit SaJoonas: upotettu kuvat tekstiin


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Moikka @jeesboxer ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!

Valokuituyhteys ethernet tekniikalla on kyllä paras valinta verkkopelaamiselle, tällä voidaan pienin viive toteuttaa.

Onko kyse yhdestä tietystä pelistä ja palvelimesta? Millä tavalla pingin heittely näkyy pelissä? Toistuuko ongelma jos kytket pelikoneen/konsolin suoraan nousuportista verkkokaapelilla, eli jättää reitittimen pois välistä. Yleiseseti nämä viiveongelmat voivat johtua palvelimen päästä, mutta myös käytettävissä olevista laitteistakin.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

@jeesboxer@  kirjoitti:

Itsellä on tällainen valokuitu 100/100 ollut noin kuukauden ja jitteriä sen verran että kilpailullinen pelaaminen on käytännössä mahdotonta. Kasuaalipelaajalle ei varmasti niin väliä pienellä pingin pomppimisella. Voiko tälle tehdä jotain? Kun pingaa esim. google.com niin tuo lagaaminen on jossain Tukholmassa? 


Kertoisitko vähän mitä laitteita sulla siellä tarkalleen on? Ekana kiinnostaisi että onko se aito valokuitu vai kenties VDSL/kaapeli. Eli onko modeemia? Aidossa valokuidussa kun ei kuulu olla modeemia. Ja sitten heti ensi alkuun tarkistuksena että ethän vain käytä wifiä (pelaamiseen)?

 

Lähtökohtaisesti jos se on aito valokuitu niin sen parempaa yhteyttä ei ole olemassa, mutta valokuitukin voidaan totetuttaa niin monella tapaa ja joskus väärillä valinnoilla vesittää koko juttu... Etenkin taloyhtiöissä homma menee herkästi siten että valokuitua on aidosti vain johonkin talojakamoon asti ja sen jälkeen onkin jotain kuparitekniikkaa loppupätkä. Ja jos häiriöitä tulee niin vika on silloin usemmiten näissä kuparivermeissä, itse valokuitu kun on todella toimintavarma.

Kerrostalossa asun ja kuitu on kuitu, ei reititintä. Suoraan seinästä verkkokaapelilla koneeseen. Verkkoaapelikin on uusittu. Ajurit on päivitetty koneesta. 

 

" Etenkin taloyhtiöissä homma menee herkästi siten että valokuitua on aidosti vain johonkin talojakamoon asti ja sen jälkeen onkin jotain kuparitekniikkaa loppupätkä. Ja jos häiriöitä tulee niin vika on silloin usemmiten näissä kuparivermeissä, itse valokuitu kun on todella toimintavarma. " - Tähän varmaan saa Telialta jonkun vastauksen jossain kohtaa. 

 

Tuntuu että menee vain huonommaksi. Liitteenä miltä muutaman CS:GO serverin pingaus näyttää tänään. Käytännössä siis mahdoton pelata. 

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Analyysin helpottamiseksi voisin tietysti pingata samoja osoitteita niin näkisi että onko ongelma kaikkia liittymiä vai pelkästään sinua koskeva. Mutta ei kehtaisi ostaa tuota 350 dollarin softaa pelkästään tätä testiä varten. Mutta esim. linuxilla voisi ajaa pingiä johonkin lokitiedostoon halutuin väliajoin, jos osaat listata jotain ongelmaosoitteita. Liittymänä mulla on Telian 1000/100 Mbit kotikuitu, joka menee suoraan alueverkkoon eli samaa kuitua ei käytä kukaan muu.

 

Kerrostalossa voi olla sellainenkin ongelma että jos uloslähtevä kuitu olisikin vain gigainen ja se on jaettu kymmenien asuntojen kesken niin se hiertäisi sitten siitä kohtaa.

Vastaa