Puhelinpistokkeet ja modeemi

  • 25 January 2016
  • 5 kommenttia
  • 432 katselukertaa

Hei!

Me koitettiin vaihtaa modeemi eri huoneeseen mutta toisessa pistokkeessa ei toimikaan. Pitäisikö toimia molemmissa, tai voiko sitä yhteyttä vaihtaa?

En muutenkaan näistä hirveesti ymmärrä joten jos ihan selkokielellä? 😃

5 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +16

Riippuu miten tämä puhelinpistoke on kytketty asunnossasi. Yleensä nousussa kytketään asuntoon vain yksi puhelinpistoke. 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Jos modeemia ei ole pakko siirtää pois huoneesta, jossa oleva pistoke toimii, voit ostaa riittävän pitkän RJ-45 -kaapelin, jonka sitten vedät sinne uuteen käyttöpaikkaan.  Käyttötarkoituksesta riippuen myös WLAN-reititintä, eli langatonta lähiverkkoa voinee harkita. Siinä tulee ottaa kuitenkin huomioon, että esim. 1920-luvulla rakennetussa kivitalossa perusreitittimen kantama riittää vain noin yhteen huoneeseen. Kerrostalossa, jossa on jokaisella asukkaalla oma langaton verkko voi myös toiminta olla nihkeää. Silloin kannattaa harkita ns. AC standardin (eli 5GHz) laitteita tavallisen 2,4GHz sijasta. 5GHz useimmiten vapaampi häiriöistä.

 

Kuten  tuossa kirjoitti, on yleensä vain yksi "pää"puhelinpistoke per asunto, josta voi sitten olla vedetty toiseen huoneeseen toinen pistoke. Tietämättä tarkemmin, millä tekniikalla tuo nettiyhteys on toteutettu (ADSL, VDSL2, Ethernet?), voi olla, ettei ole kuin tuo yksi pistoke yhdistetty. Esimerkiksi jos kerrostalossa on tehty jokin saneeraus ja vanha puhelinverkko on korvattu puhtaasti dataliikenteeseen tarkoitetulla lähiverkolla (ethernet).

Hei, ja kiitos vastauksista! Yhteys on ADSL ja meillä onkin wlan modeemi. Sen verran sain selvitettyä että muissa asunnoissa(asutaan rivarissa) on molemmat pistokkeet toimineet. Ongelmana meillä on 1-vuotias riiviö joka repii jatkuvasti piuhat irti, on ollut johdot siinä putkessa mutta repii nekin. Toimiva pistoke eteisessä. Toki tämä loppuu jossain vaiheessa, parempi vaan olisi tuonne huoneeseen saada..

Pitää huomenna soitella isännöitsijälle miten ne kaapelit menee ja soneralle sitten jos pitäis pelittää.

Kiitos tuhannesti vielä neuvoista!
Vahingossa meni tuo ratkaisuksi, eikö sitä saa pois? 😃

Mistes paljon noi puhelinadapterit ja puhelinrasiat vaimentaa sitä johtoa?.Auttaakos noiden vaihto mitään?.Ilmeisesti adsl:llä ja vdsl:llä pitäisi olla eri puheliadapterit?.

Vastaa