Reititin ilmoittaa Sonera eikä...

  • 1 December 2019
  • 2 kommenttia
  • 9 katselukertaa

"Sonera" lukee huawei reitittimessä. Hallintasivulla näyttää että päivitykset kunnossa.

Päästää internettiin mutta ei pankkisivuille. Tietääkö kukaan mikä mättää?

Muistelen että aiemmin luki "telia". Nyt n kk,den tökkinyt pankkisivu ja vasta männä viikolla älysin reitittimeen katsoa.

Huoltopalvelu katsoi läppärini, ei ongelmaa, pankki katsoi omat yhteytensä, ei ongelmaa.


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hei!


 


Onko tullut kokeiltua toista nettiselainta? Vaikkapa Google Chrome, Opera, Vivaldi, Edge, toistuuko sama ongelma noillakin? Mitä virheilmoituksena tulee? Onko tietokoneen aika ja päivämäärä oikein?


 


Telia/Sonera reitittimessä voi johtua vaikka mistä. Modeemilaitteeseen on tallennettu MCC/MNC  (Mobile Country Code/Mobile Network Code) -tunnukset, eli kolminumeroiset numerosarjat, jotka matkapuhelinverkon ohjaustiedoissa päätelaitteelle välittyvät. Laite sitten hakee tallennetuista tiedoista tuon osoitettavan verkon nimen (eli Telian tapauksessa 244(Suomi)/91(Telia) , ja osoittaa sitten tuon hallinnassa Sonerana tai Teliana. Jostain syystä sitten jompi kumpi voi näkyä, sitä en tiedä, mistä voi johtua. Jossain tapauksissa jos tietoa ei laitteessa itsessään ole, haetaan se SIM-kortilta. Ja jos on vanha (Soneran aikainen) SIM-kortti, niin sitten tietenkin näkyy tietona Sonera.


 


Oletko kokeillut, esiintyykö tökkimistä mahdollisilla muilla laitteilla, jotka on yhdistetty tuohon Huawei-reitittimeen vai onko se vain läppärissä esiintyvää? Tuota toisen selaimen kokeilua lähtisin sillä ajatuksella kokeilemaan, että sillä varmistuu, ettei mikään sovelluksen välimuistin tai evästeiden ongelma pääse häiritsemään. Saman pitäisi voida tehdä sillä, että kokeilee ns. yksityisen selauksen tilaa / in private -selaus/ incognito mode.


 

Kiitos vastauksesta. Olin pankkiin, koneeni huoltoyhtiöön ja teliaan yhteydessä. Reitittimeni päivitys todennäköinen vika, outoa se että se ei ilmoittanut päivityksestä enkä muuta tehnyt kun suljin ja avasin uudestaan sekä pankin avauksen jälkeen pääsin pankkiin eikä "kirjaudu ulos"jälkeen tullut sitä pelottavaa tekstiä, ainakaan kun kerran kävin. Toivottavasti pelittää jatkossakin ongelmitta. Katson tältä osin ratkaistuksi.

Vastaa