peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
54718 Jäsentä
155576 Kirjoitusta
Uusi käyttäjä, aloita täältä
^

Keskustele. Kerro kokemuksistasi. Ratko ongelmia. Testaile uusia makeita juttuja.

ALOITA HAUSTA

Etsimästäsi aiheesta voi löytyä jo valmiita keskusteluita tai artikkeleita. Jos ei, aloita uusi keskustelu.

HAKUUN

VERTAISTUKI

Yhteisössämme jäsenet ovat tähtiä. Törmäät nopeasti VIP-jäseniimme. Mukana on ajoittain myös telialaisia.

TUTUSTU

OLE AVULIAS

Paina peukkua hyville kommenteille. Merkitse ratkaisuksi vastaus, joka ratkaisi ongelmasi. Neuvo muita.

YHTEISÖN SÄÄNNÖT

ReititinongelmiaHighlighted
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎28-12-2016
Kirjoituksia: 24
1/49

Reititinongelmia

Apua tarvitaan. Taloyhtiön netti toimii kun laitan atk-kaapissa kaapelin runkorasiasta olohuoneen rasiaan ja pöytäkoneen suoraan piuhalla seinään. Yhteyttä ei ole jos laitan reitittimen seinän ja pöytäkoneen väliin. Jos kytken verkkokaapelin atk-kaapissa reitittimeen, palaa vihreä internet-valo ja langaton verkko löytyy esim. puhelimella mutta jos edelleen yhdistän reitittimen kaapelilla olohuoneen rasiaan siellä atk-kaapissa, ei pöytäkoneella pääse verkkoon. Kaikki on kokeiltu ja hermo alkaa mennä. Jos joku fiksu voi tästä autella eteenpäin. Reititin on zyXEL ja Telian ethernetliittymään suosittelema.

0 tykkäystä
48 vastausta
Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎14-12-2015
Kirjoituksia: 371
2/49

Vs: Reititinongelmia

Onhan kytkentäkaapin nousu-liittimestä tuleva johto kytketty varmasti reitittimen WAN, wide area network, liittimeen ja olohuoneen liittimeen menevä johto yhteen reitittimen LAN, local area network, liittimistä?

 

Mikäli johdot ovat ristissä, enintään 5 laitetta voi toimia langattomasti ja/tai muihin LAN-liittimiin kytkettynä sillatussa tilassa, mutta WAN-liittimeen kytketty laite ei pääse nettiin.

Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 354
3/49

Vs: Reititinongelmia


@Jyrkikameli@  kirjoitti:

jos edelleen yhdistän reitittimen kaapelilla olohuoneen rasiaan siellä atk-kaapissa, ei pöytäkoneella pääse verkkoon. Kaikki on kokeiltu ja hermo alkaa mennä. Jos joku fiksu voi tästä autella eteenpäin. Reititin on zyXEL ja Telian ethernetliittymään suosittelema.


Syttyykö linkkivalo reitittimessä siihen olohuoneeseen kytkettyyn porttiin, kun laitat koneen käyntiin? Eli linkkivaloilla tarkoitan niitä jokaiselle portille olevia, yleensä vihreitä merkkivaloja jotka sitten vilkkuu kun dataa menee.

0 tykkäystä
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎28-12-2016
Kirjoituksia: 24
4/49

Vs: Reititinongelmia

Kiitos vastauksesta. En ole nyt kotona kokeilemassa asiaa mutta mielestäni syttyi ja internetvalo oli vihreä. Kun laitoin reitittimen seinän ja kotikoneen väliin, oli internetvalo punainen.

0 tykkäystä
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎28-12-2016
Kirjoituksia: 24
5/49

Vs: Reititinongelmia

Moi, piuhat ovat juuri näin. Atk-kaapissa reitittimen internetvalo on vihreä ja wi-fi toimii (kokeiltu puhelimella) mutta kun yhdistän reitittimen kaapissa olohuonetta vastaavaan liittimeen, en enää pääse olohuoneen pöytäkoneella verkkoon toisin kuin jos otan reitittimen pois ja vedän koneesta pihan suoraan seinään. Kokeilin reititintä suoraan olohuoneen seinään ja internetvalo oli punainen.

Nettiin pääsen siis vain yhdistämällä koneen verkkokaapelilla suoraan seinään mutta yhteys pätkii ja tökkii. Esimerkiksi VR:n sivut avautuvat ja pääsen varaamaan matkoja mutta kun tulee vaihe jossa pitää varata istumapaikka, homma jumiutuu. Sama juttu vakuutusyhtiön sivuilla kun yritän esimerkiksi lähettää viestä. Kun koneen avaa ensimmäisen kerran vaikka aamulla, on viesti usein "ei internetyhteyttä". Sitten korjaan yhteyden Telia Avustajalla.

0 tykkäystä
Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 354
6/49

Vs: Reititinongelmia

Osaatko avata komentokehoitteen? Sinne jos kirjoitat komennon ipconfig (koneen ollessa siinä olohuoneen rasiassa, missä ei toimi) niin mitä se tulostaa?

 

Olohuoneen ja verkkokaapin välinen yhteys kannattaisi ehkä tarkistaa kaapelitesterillä. Sellaisen testerin voi ostaa esim. Clas Ohlsonilta:

https://www.clasohlson.com/fi/Verkontestauslaite/38-7245

 

Tietysti jos kyseessä on taloyhtiö, niin homma menee sitten jotenkin sitä kautta.

0 tykkäystä
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎28-12-2016
Kirjoituksia: 24
7/49

Vs: Reititinongelmia

Kiitos taas. Yhteys siis toimii kun koneen piuha suoraan seinään mutta reititin vastaavasti ei. Reititin taas toimii atk-kaapissa mutta jos siitä vetää piuhan olohuoneen liittimeen ei pöytäkone enää löydä verkkoa. Voin kokeilla tuota config-juttua. On siis taloyhtiölaajakaista joten varmaan taloyhtiö testaa. Edellinen asukas oli repinyt piuhat irti mutta ne käytiin korjaamassa. 

0 tykkäystä
Kommentaattori
Rekisteröitynyt: ‎28-12-2016
Kirjoituksia: 24
8/49

Vs: Reititinongelmia

Ai niin, mites se komentokehote avataan?

0 tykkäystä
Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 354
9/49

Vs: Reititinongelmia


@Jyrkikameli@  kirjoitti:

Ai niin, mites se komentokehote avataan?


Windows 7: paina windows-painiketta tai klikkaa alhaalta valikko esiin ja kirjoita hakukenttään "cmd" ja paina enter. Sitten kirjoita siihen ikkunaan "ipconfig" ja kuittaa enterillä.

 

Linuxissa paina CTRL-ALT-T ja siellä vastaava komento on "ifconfig".

 

Pois komentotilasta pääset komennolla "exit".

 

Koneen ollessa reitittimen perässä sieltä pitäisi löytyä IPv4-osoite joka alkaa yleensä numeroilla 192.168.... Jos löytyy jokin muu osoite, niin voi olla että kone ei onnistu saamaan osoitetta reitittimeltä eli DHCP ei jostain syystä toimi ja silloin myöskään nettiyhteys ei onnistu. Koneen päässä DHCP kuitenkin ilmeisesti pelaa koska saat sen suoraan julkiseen verkkoon ilman reititintä.

 

Mahdollinen kaapelivika kyllä yleensä ilmenee siten, ettei linkkivalokaan syty ja toisalta jos kerta kone toimii ilman reititintä samassa rasiassa, niin ei ole välttämättä kaapelivika kyseessä.

0 tykkäystä
Vakiokalustoa ☆
Vakiokalustoa ☆
Rekisteröitynyt: ‎11-02-2015
Kirjoituksia: 193
10/49

Vs: Reititinongelmia

Kuulostaa kyllä kovasti kaapelivialta. Ihan ensimmäiseksi heitä tietokoneen ja seinän verkkojohto sekä vastaava johto reitittimem päästä johonkin sivummalle. Sitten kokeilet täysin eri kaapeleilla, toimiiko yhteys koneessa. Jos toimii, niin jompi kumpi piuhoista viallisia.

 

Mutta, jos ei toimi, niin seinässä oleva johto todennäköisesti väärin kytketty. Siitä pitäisi olla mittauspöytäkirja tehtynä asennuksen jälkeen. Jos ei sellaista ole, sen voi mittauttaa. Kannattaa kokeilla jotain toista datarasiaa vaikka läppärin kanssa, jos ei konetta halua siirtää.

 

Syy, miksi väärinkytkettynäkin yhteys voi toimia ilman reititintä on siinä, että todennäköisesti Telian kytkin taloyhtiön tiloissa osaa pudottaa yhteyden nopeuden 10 tai 100M tasoon vaikka kaapelista olisi joku karva poikki tai ristissä. Oma reititin taas yrittää väkisin 1Gbps yhteyttä, joka vaatii kaikki karvat johdosta käyttöön.

 

Tämän pystyy todennäköisesti todentamaan pakottamalla verkkokortin vaikka 10Mbps nopeuteen näin: https://youtu.be/ihOwRN0ctYk

 

Jos yhteys nyt toimii, johdossa tai kytkennöissä vikaa. Asentaja paikalle mittaamaan ja korjaamaan.

0 tykkäystä