Routerien hosts -tiedosto / Mainosten blokkaus

  • 13 December 2016
  • 2 kommenttia
  • 2 katselukertaa

Pääseekö Soneran purkkeihin esim. SSH-yhteydellä?

 

Minulla on ollut 5 vuotta Valokuitu ja kohta 4 vuotta Sonera "Viihde".

 

Haluaisin blokata internet-mainokset routerissa, jolloin kaikki siihen kytkeytyvät laitteet olisi suojassa mainoksilta ja trackereilta yms.

 

Yksi tapa olisi muokata routerin hosts -tiedostoa. Voiko siihen päästä käsiksi?

 

Mainosten blokkaus selaimesta käsin on siirtymässä 'pilvipalveluiksi' tai sitten esim. routerissa tehtäväksi tai DNS-serverien kautta.

 

https://github.com/openwrt/packages/tree/master/net/adblock/files

 

https://github.com/StevenBlack/hosts


2 kommenttia

Palvelureitittimeen ei onnistu näin syvälle päästä muokkaileen konffeja. Yksi tapa toteuttaa tämä olisi sillata palvelureitittimen 4-portti jonka perään laitat oman konffattavan routerin kiinni. Viihde toimii silti palvelureitittimen LAN-porteista 1-3.

Itse olen ollut tyytyväinen selainpohjaisiin ad-blokkeihin + erillinen palomuuri, ei ole ollut tarvetta vastaavalle toimenpiteelle mutta täytyypäs katsoa aihetta vähä lähemmin. Minkälaisia hyötyjä tällä saa vrt selainpohjainen blokkaus?

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

@LiAntti kirjoitti:

Minkälaisia hyötyjä tällä saa vrt selainpohjainen blokkaus?

Kun estot määrittelee reitittimeen, niitä ei tarvitse erikseen naputella jokaiseen tietokoneeseen, pelikonsoliin, tablettiin, puhelimeen, ovikelloon jne. Lisäksi muissa laitteissa kuin pöytäkoneissa ja läppäreissä ei välttämättä edes ole mahdollisuutta lisätä esto-ohjelmia tai palomuureja.

 

Aivan kuten LiAntti jo vihjasi, heti kun haluaa lähiverkossaan tehdä muutakin kuin tarkistaa päivän kissavideot YouTubesta, kannattaa hankkia oma reititin ja kytkeä se modeemin sillattuun porttiin

Vastaa