Sonera 100M VDSL2-liittymän nopeus tippuu heti modeemin resetoinnin jälkeen

  • 15 January 2016
  • 1 kommentti
  • 15 katselukertaa

Hei!

 

Käytössäni on nyt pari päivää ollut Soneran Valokuitu/VDSL2-liittymä 100 megan nopeudella. Liittymä oli alunperin kytketty väärin talon puhelinkoppiin ja se vaatikin asentajan käynnin, jotta lähti ollenkaan rullaamaan. Heti asenneuksen jälkeen yhteys toimi hyvin ja nopeus niin piuhan kanssa kuin wlanissa oli lähellä maksimeja. N. Minuutti tästä se tipahtikin jonnekin 20M-30M maastoon ja sinne jäi. 

 

Kun resetoin (palautan tehdasasetukset) modeemin, yhteys toimii hetken normaalinopeudella (n. 90 megaa), minkä jälkeen se tipahtaa taas. Käytössäni on Zyxelin VMG 3326-D20A modeemi/reititin, jonka olen aikoinani saanut Saunalahden liittymän mukana. Talon molemmat puhelinpistokkeet on testattu ja puhelinkaapeli on uusi ja n. 70 cm pitkä. 

 

Nopeustestinä olen käyttänyt Speedtestiä kännykän ja läppärin kanssa ja Pleikkarin omaa yhteyden testausta Pleikkarilla. 

 

Voiko ongelma johtua siis modeemistani tai sen firmwaresta? Uutta firmwarea ei valmistajan sivuilta löydy. Vai voisiko ongelmana olla virheenkorjaus, josta luin netistä? Vikailmoitusta en ainakaan vielä laita, kun ei huvita maksella mahdollista 100 euron maksua.

 

Modeemi toimi vanhassa asunnossa ja Saunalahden liittymällä niin piuhan päässä kuin wlanissa luvatulla nopeudella. Otin valokuitu/VDSL2-liittymän tietämättä tarkemmin taloni kaistan toteutuksesta, koska aikaisemmilla vuokralaisilla tai vuokraisännällä ei ollut käsitystä liitännöistä.

 

Jos tämä on VDSL2-yhteyksillä arkipäivää, niin silloin liittymä ei kyllä toimi luvatulla 50-100 megan välillä ja se täytyy sitten irtisanoa. 

 

Myöskään Soneran tunnukseni eivät toimineet tänne kirjautuessa, joten tein kokonaan uuden.

 

 


1 kommentti

Voihan se olla modeemivika tai linjavika. Onko nuo nopeudet mitattu nyt verkkokaapelilla vai wlanilla? Maksiminopeuden mittaamiseksi kannattaa aina käyttää verkkokaapelia ja verrata sitä sitten wlanin antamaan tulokseen.

Sonera Kaupaltahan saat kyllä testimodeemin lainaksi 2-3pv ajaksi jos haluat tuon laitteen rajata ulos vian aiheuttajana :)

Vastaa