peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
52022 Jäsentä
150147 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Sonera VDSL: Lyhyitä voimakkaita Ping/Latency piikkejä peleissäHighlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎13-03-2018
Kirjoituksia: 2
1/3

Sonera VDSL: Lyhyitä voimakkaita Ping/Latency piikkejä peleissä

Hei. Minulla on ollut jo pitemmän aikaa satunnaisia lyhyitä n.6-10 sekunnin voimakkaita ping piikkejä reaaliaikaisissa nettipeleissä, esimerkiksi league of legendsissä (lol) Soneran vdsl 100/10 yhteydellä. Päädyin vasta nyt kokeilemaan muuttaa reitittimen asetuksia ja sain ongelman korjattua. Poistin WLANin reititinlaitteesta ja pelit ovat pyörineet netissä normaalisti ilman lyhyitä katkoksia yhteydessä. Vdsl ja langattoman verkon välillä on tuskin mitään ongelmaa, mutta epäilen, että WLAN ottaa ajoittain häiriötä muista kerrostalon langattomista verkoista, kun taloyhtiöllä on sopimus palveluntarjoajan kanssa edullisesta viihdepaketista, kaikissa asunnoissa on samat reitittimet ja paljon lomittaisia langattomia verkkoja. Epäilen, että tällöin langattoman verkon laite asunnossa vastaanottaa interferoitunutta, vääristynyttä signaalia ja lähettää sitä edelleen palveluntarjoajalle, jonka kone ei ymmärrä sitä, koska se ei sisällä odotetun kaltaista informaatiota. Tällöin seuraa hetkellinen katkos yhteydessä, joka välittyy myös muille pelin pelaajille, koska yhden pelaajan netti on hetken poikki. Tai sitten palveluntarjoaja välittää vääristyneen signaalin sellaisenaan kaikille pelin pelaajille, ja heillekin aiheutuu hetkittäisiä yhteyskatkoksia. En tarvitse langatonta verkkoa juuri mihinkään, joten minulle ratkaisuna toimii hyvin, että poistan sen kokonaan käytöstä.

Mielestäni Wlan interference on mahdollinen ja olemassa oleva ilmiö, mikä haittaa tekniikan käytettävyyttä.

0 tykkäystä
2 vastausta
Telialainen
Telialainen
Rekisteröitynyt: ‎26-02-2018
Kirjoituksia: 17
2/3

Vs: Sonera VDSL: Lyhyitä voimakkaita Ping/Latency piikkejä peleissä

Moi @npoe11 

Mikä reititin sulla on käytössä ja onhan reitittimessä uusin Firmware asennettuna? Entä pelasitko siis aikaisemmin myös ethernet-piuhan välityksellä vai sillä Wlanilla kun pätkimistä ilmeni? Oletko tehnyt vikailmoitusta itse asiasta?

Itse pelaajana saan jatkuvia lagipiikkejä Wlanilla pelatessa (omassa tapauksessa johtuu paksuista betoniseinistä sekä päällekkäisitä Wlan taajuuksista samassa talonyhtiössä). Tähän ratkaisuna on mahdollista muuttaa Wlanin signaalin taajuutta reitittimen verkonhallinnasta.

Puhelimeen on saatavilla appsi esim. Wlan Analyzer millä näkee ne langattomat yhteydet sinun kodissasi ja mitä taajuutta ks. yhteydet käyttävät. Jos siglaanin päällekkäisyyttä ilmenee, kannattaa harkita vaihtoa toiselle taajuudelle.

Toki kyse voi olla myös heikosta Wlan signaalista mikäli sen kautta pelasit aikaisemmin, myös signaalin vahvuuden voit tarkistaa tuolla sovelluksella ( < -60db ) välissä signaali on jo tosi hyvä mikäli vähemmän sitä parempi). Nettipelaamisessa on paras käyttää kiinteää ethernetkaapelia parhaan pingin sekä lagittomuuden takaamiseksi. 


Most people spend more time and energy going around problems than in trying to solve them.
0 tykkäystä
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎13-03-2018
Kirjoituksia: 2
3/3

Vs: Sonera VDSL: Lyhyitä voimakkaita Ping/Latency piikkejä peleissä

Pelasin kaapeleilla, mutta kaikki vaikuttaisi toimivan nyt ok, ei ole tarvetta tehdä vikailmoitusta.