TP-LINK TD-W9970 ADSL/VDSL reititin ja Telia valokuitu käyttöönotto

  • 27 July 2018
  • 2 kommenttia
  • 623 katselukertaa

Minkälaisilla asetuksilla tämän TP-LINK TD-W9970 boxin voisi saada toimintakuntoon? Kohde kerrostaloasunto, sisään tulee valokuitu. Talojakamossa/huoneistojakamossa kaikki kunnossa, yhteys tulee kyllä suoralla piuhalla ilman boxia välissä. Quick setup ei osaa hakea asetuksia automaattisesti, manuaali asetuksissa itsellä menee sormi suuhun. Laitteen oppaan mukaan boxi pitäisi muka kytkeä puhelinpistokkeella (kapea liitin kummassakin päässä) VDSL portista seinäpistokkeeseen?! Eikö VDSL:ää käytettäessä pitäisi käyttää Ethernet kaapelia seinästä boxin LAN-porttiin? No kumpaakin on koitettu, ei verkkoyhteyttä. Boxia koitettu myös päivittää ja palauttaa tehdasasetuksiin yms., ei vaikutusta.


 


Edit NikoNo: otsikkoa hieman tiivistetty ja täsmennetty


2 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +20

Hetkinen, tuo TP-LINK on ADSL/VDSL -modeemi,  eli se on suunniteltu tilanteeseen, jossa netti tulee asuntoon perinteisen puhelinkaapelin kautta. Mutta sinun tilanteessa ilmeisesti tulee ihan ethernet-kaapelia pitkin jakomoon. Mitä tuon laitteen manuaalia kurkkasin, niin toimisin nyt seuraavasti:


 


Sammuta router. Kytke tietokone laitteen LAN4/WAN portiin ja käynnistä. Odottele, että laite on päällä ja mene tietokoneen nettiselaimella osoitteeseen 192.168.1.1 


 


Nyt se kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa, ne ovat admin


 


 


Sitten mene valikkoon "operation mode" ja siellä valitse Wireless Router ja valitse ok, laite ilmottaa, että modeemi käynnistyy uudelleen, hyväksy se painamalla ok ja modeemi käynnistyy uudelleen.


 


Kytke sitten seinästä tuleva ethernet-piuha tuohon lan4/wan -porttiin ja tietokone johonkin muuhun portiin. Kaiken järjen mukaan yhteyksien tulisi nyt toimia.


 


 


 


 


 


 


 

Näillä ohjeilla sain verkkoyhteyden pelaamaan heti ykkösellä! Iso kiitos Gurulle!

Vastaa