Telia Yhteisö
peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
shelby66
Uusi jäsen
  • 1 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

TP-LINK TD-W9970 ADSL/VDSL reititin ja Telia valokuitu käyttöönotto

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Minkälaisilla asetuksilla tämän TP-LINK TD-W9970 boxin voisi saada toimintakuntoon? Kohde kerrostaloasunto, sisään tulee valokuitu. Talojakamossa/huoneistojakamossa kaikki kunnossa, yhteys tulee kyllä suoralla piuhalla ilman boxia välissä. Quick setup ei osaa hakea asetuksia automaattisesti, manuaali asetuksissa itsellä menee sormi suuhun. Laitteen oppaan mukaan boxi pitäisi muka kytkeä puhelinpistokkeella (kapea liitin kummassakin päässä) VDSL portista seinäpistokkeeseen?! Eikö VDSL:ää käytettäessä pitäisi käyttää Ethernet kaapelia seinästä boxin LAN-porttiin? No kumpaakin on koitettu, ei verkkoyhteyttä. Boxia koitettu myös päivittää ja palauttaa tehdasasetuksiin yms., ei vaikutusta.

 

Edit NikoNo: otsikkoa hieman tiivistetty ja täsmennetty

2 vastausta
Purnipsi
Telia 5G lähettiläs 2021
  • 1917 custom-general.kudos
  • 2928 custom-general.replies
  • 131 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Hetkinen, tuo TP-LINK on ADSL/VDSL -modeemi,  eli se on suunniteltu tilanteeseen, jossa netti tulee asuntoon perinteisen puhelinkaapelin kautta. Mutta sinun tilanteessa ilmeisesti tulee ihan ethernet-kaapelia pitkin jakomoon. Mitä tuon laitteen manuaalia kurkkasin, niin toimisin nyt seuraavasti:

 

Sammuta router. Kytke tietokone laitteen LAN4/WAN portiin ja käynnistä. Odottele, että laite on päällä ja mene tietokoneen nettiselaimella osoitteeseen 192.168.1.1 

 

Nyt se kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa, ne ovat admin

 

 

Sitten mene valikkoon "operation mode" ja siellä valitse Wireless Router ja valitse ok, laite ilmottaa, että modeemi käynnistyy uudelleen, hyväksy se painamalla ok ja modeemi käynnistyy uudelleen.

 

Kytke sitten seinästä tuleva ethernet-piuha tuohon lan4/wan -porttiin ja tietokone johonkin muuhun portiin. Kaiken järjen mukaan yhteyksien tulisi nyt toimia.

 

 

 

 

 

 

 

shelby66
Uusi jäsen
  • 1 custom-general.kudos
  • 2 custom-general.replies
  • 0 custom-general.solutions

Ylläpito on lukinnut tämän ketjun. Uusia kommentteja ei voi kirjoittaa

Näillä ohjeilla sain verkkoyhteyden pelaamaan heti ykkösellä! Iso kiitos Gurulle!