TP-Link TL-WA850RE Wifi toistin

  • 13 September 2015
  • 4 kommenttia
  • 70 katselukertaa

Ostin tuollaisen Wifi toistimen, koska alakerrassa olevan Thomson TG789vn langaton verkko ei ylety kunnolla yläkertaan.

Kun asennan toistinta löytää se hyvin nykyisen langattoman verkon, ja kaikki menee hyvin siihen asti kunnes se yrittää yhdistää nettiin. Silloin tulee joku errori Dynamic ip kohtaa. Mitähän asetuksia minun pitää laittaa tuohon reitittimeen?? Pitääkö luoda kiinteä IP, ja mikä gateway pitää olla? Liitteenä on kuva DHCP asetuksista..Pitääkö niihin tehdä muutoksia?


4 kommenttia

Oletko katsonut tp-linkin sivulta laitteen käyttöohjetta ? Siitä on V1- ja V2-versiot ja molemmissa oma manuaali.

Lueskelin ohjeet, mutta ei niissä mitään uutta ollut asennuksesta. Päivittelin samalla tuon toistimen softan. Muutin tuon Dynamic ip--> Static ip ja kokeilin laittaa siihen saman ip:n minkä löysin koneen asetuksista. Ilmeisesti tämä oli ratkaisu, koska nyt toistin alkoi toimimaan.

Eipä toiminukkaan. Toimi n.5min ihan ok, ja sitten loppui kuin seinään. Mistähän tämä mahtaa johtua??

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +16

Langattomat toistimet eivät kovinkaan hyviä ole. Tässä pitää varmaan hiukan ymmärtää verkoista.


 


1. Mikä on Thompsonin IP, tämähän toimii oletusyhdyskäytävänä, eli gateway (taitaa olla 192.168.1.1)?


2. TP-link ei voi olla DHCP käytössä jos ovat samassa verkossa (siltaava tila). Suositeltavaa että olisivat samaa verkkoa ettei ole mitään osoitemuutosta esimerkiksi. Tupla osoitemuutos on turha tehdä. Eli DHCP off.


3. Voit laittaa TP-link dynaamisen (DHCP asiakas käytössä, hakee DHCP palvelimeta osoitteen) tai staattisen osoitteen, tällä pääset esimerkiksi hallintaan. Jos käytät staattista osoitetta älä laita DHCP jako alueella olevaa osoitetta sillä jos näin teet ja tietokoneesi saa saman osoitteen DHCP palvelimelta, tulee IP-osoite ristiriita ja verkkoyhteys ei toimi. Eli teit väärin kun laitoit saman IP:n kuin tietokoneellasi.


 


 

Vastaa