Taloyhtiölaajakaista IPV6

  • 21 September 2020
  • 4 kommenttia
  • 233 katselukertaa

Mitähän asetuksia Jyväskylässä pitäisi käyttää että yhteyden saisi toimimaan myös ulkopäin sisään?

 

 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

Moikka @Codec74 ja tervetuloa Telia Yhteisöön! Mukavaa kun päätit kirjoittaa tänne. Yhteisöstä löydät varmasti mielenkiintoista luettavaa ja keskusteluja, joihin osallistua!

Tarkentaisitko vielä, mitä asetuksia tarkemmin tarkoitat? Yleisimmät ja tarvittavat tiedot yhteyden toimivuuteen tulee DHCP -kyselyn vastauksen mukana verkosta, jotka tietokone / laite automaattisesti asettaa. Haluatko myös avata, mitä palvelua, ohjelmaa tai tarkoitusta varten sisääntulevaa liikenettä tulisi avata?

Jotkin sovellukset / ohjelmat voivat vaatia palomuurin porttien avaamista, jotta yhteys toimii, oletko ne jo tarkistanut?

Ensinnäkin mitähän asetusta pitää käyttää Asus:sen reitittimessä että saa yleensäkkin IPV6:n toimimaan?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +13

@Codec74@  kirjoitti:

Ensinnäkin mitähän asetusta pitää käyttää Asus:sen reitittimessä että saa yleensäkkin IPV6:n toimimaan?


Meidän verkko käyttää tällähetkellä IPv6:n tekniikkana 6rd, ei natiivia IPv6.

Tämän puolesta asetukseksi tulisi valita Tunnel 6rd. Jos modeemi pystyy käsittelemään saamansa tiedot ja asettamaan ne oikein, yhteyden tulisi toimia suoriltaan. Jotkut modeemit eivät aseta tarvittavia tietoja ja arvoja suoraan, joten niitä voi joutua vielä käsin lisäämään omaan reitittimeen.

 

Jos tarvitset nopeasti apua oman laitteen asetuksien asettamisessa, voin suositella Telia Helppi teknistä tukea, missä sinua opastetaan omien laitteiden asetuksien kanssa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +16

Tiesithän, että Telian liittymissä ei ole IPv6-ominaisuutta. Tämän johdosta et saa mitenkään helposti IPv6:sta käyttöön.

 

IPv6 voi saada toimimaan tunneloimalla, mutta tunneloinnin asetusten tekeminen on työlästä ja vaatii hyvää tietämystä IP-verkoista. Osa tunneliratkaisuista käyttää myös IPv4-osoitteeseesi sidottuja asetuksia. Tällöin joudut muuttamaan asetuksesi joka kerta, kun IPv4-osoitteesi vaihtuu.

 

Mikäli säätäminen ei pelota, tässä muutamia linkkejä, joista voit päästä alkuun:

Vastaa