Technicolor TG799vac DLNA-serveri

  • 9 September 2018
  • 4 kommenttia
  • 19 katselukertaa

Minulla on valokuidun ja Intenon kuitumodeemin jatkeena Technicolor TG799vac reititin. Kytkin siihen aikaisemmin sekalaisessa varakopiokäytössä olleen USB-levyn varakopiotallentimeksi ja multimediavarastoksi. Hallintakäyttöliittymässä on SMB- ja DLNA-serveri päällä. SMB-serveri ja varakopioiden tallennus on toiminut kohtuullisesti, mutta DLNA on yskinyt enemmän ja vähemmän. Multimediasisältöä on käytetty -tai ainakin yritetty käyttää - sekä Android-tabletin VLC-clientilla että LG-TV:n omalla omituisella clientillä. Toisessa paikassa em. tabletin sekä toisen LG-TV:n yhteistyö Huawei B525s-23a reitittimen kanssa on toiminut kelvollisesti, joten clientit tuskin ovat kovin pahasti sekaisin.

 

Aluksi DLNA-serveri suvaitsi näyttää videoita, mp3:ia ja kuvia joistain iankaikkisen vanhojen varakopioiden hakemistoista, mutta ei levyn juuressa olleista 'Music', 'Videos' ja 'Pictures' hakemistoista. Mitään dokumentaatiota siitä, minkä nimisistä hakemistoista DLNA-serveri materiaalia olettaa löytävänsä, ei ole käytettävissä, mutta sekalaisten hakemistojen uudelleennimeämisten, '.nomedia' tiedostojen levittämisen ja reitittimen uudelleenkäynnistämisten jälkeen materiaali alkoi löytyä 'Backups/Music', jnpp. hakemistosta.

 

Tässä vaiheessa kuvittelin kuvioiden selvinneen, joten irroitin kovalevyn ja kytkin sen suoraan tietokoneeseen, koska näin muutaman gigan videotiedostot siirtyy nopeammin kuin WLAN:in yli. Kytkettyäni levyn uudestaan reitittimeen ja käynnistettyäni sen homma olikin mennyt ihan sekaisin. Levyn SMB-nimi ei enää ollut 'usbdisk' vaan 'StoreJet_Transcend_1_82b6', mutta SMB alkoi taas toimia kun ko. päivitys oli tehty clientteihinkin. DLNA puolestaan lakkasi toimimasta kokonaan, eli mitään multimediatiedostoja ei ole löytyvinään mistään.

 

Löytyykö laitteeseen mistään kunnollista suomen- tai englanninkielistä dokumentaatiota, joka kattaisi DLNA-serverin sielunelämän kattavammin kuin Telian pikaohje ?

 

Miten DLNA-serveri saadaan etsimään multimediatiedostot uudestaan ? Reititin näkyy - ainakin levyn merkkivalosta päätellen - askartelevan jatkuvasti jotain kovalevyn kanssa, mutta ei se sieltä ainakaan multimediatiedostoja löydä ..

 

Mitä varten Telia toimittaa asiakkailleen laitetta, jonka dokumentaatio ei ole saatavilla ja josta asiakastuki ei tiedä mitään ?


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +15

@KalaEemeli  Suosittelen ottamaan yhteyttä Telia Helppiin Heillä on tällaiset spesifiset tietotekniset kokonaisuudet hallussa. Meillä on kyseiseen Technicolorin TG799vac -käyttöohjeet, mutta mikäli tarkemmin haluat tietää laitteen teknisistä ratkaisuista ja toiminnoista sekä asetuksista, niin siitä tietää Helppi parhaiten.

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

Jos DLNA on yhtään tärkeä, niin sinuna laittaisin DLNA serverin jollekin verkossa olevalle tietokoneelle (tietysti sinne, missä on videoita eniten). Tai jos haluat tehdä tämän ns. viimeisen päälle, niin ratkaisuna olisi NAS ja kaikkien perheen tiedostojen keskittäminen sinne. Sieltä voi sitten vapaasti valita mitä kansioita haluaa näkymään DLNA:n takana. Tietokone tai NAS pystyy myös transkoodaamaan eri tyyppisiä tiedostoja lennossa sellaisiksi että DLNA-laitteetkin voivat niitä toistaa. En jaksa uskoa että missään reitittimessä, etenkään kuluttajatason laitteissa, on riittävästi "paukkua" esimerkiksi tuohon katselun aikana lennossa tapahtuvaan videon transkoodaukseen eli formaatin muuntoon. Muutenkin kun kaikki tiedostot on keskitetty NAS:iin, ei niitä tarvitse enää katselun aikana alkaa siirrellä minnekään.

Ensiksi, minulla ei ole muita jatkuvasti päällä olevia tietokoneita kuin älypuhelin, ja sekin on kirjautuneena kotiverkkoon vain silloin kun on tarvetta.

Toiseksi, minulla ei ole muuta perhettä itseni lisäksi, joten rinnakkaista kuormitusta ei juuri ole.

Kolmanneksi, minulla ei ole mitään halua tehdä hommaa 'viimeisen päälle', vaan saada homma toimimaan vaivattomasti olemassaolevalla laitteistolla. En rupea hankkimaan NAS:sia pelkästään multimedian takia, kun tiedostojen siirto ja varakopiot reitittimen levyn kautta kuitenkin onnistuu.

Neljänneksi, ongelma ei ole laitteiston suorituskyky - video toistuu töllössä virheettömästi ja nykimättä, jos DLNA-serveri vain suvaitsee sen levyltä löytää.

Videoiden konvertointi koti-PC:lla oikeaan formaattiin on kertaluonteinen vaiva. Tuntuu vaan turhalta kopioida video sen jälkeen erikseen joka laitteelle, jolla sitä aikoo katsoa: älypuhelimen ja tabletin uSD-korteille (jotka on jo tarpeeksi täynnä) ja TV:n USB-tikulle (jolla on onneksi runsaasti tilaa).

Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki +14

No, sittenpä et tuolle muuta mahda kuin odotella sormet riskissä jos siihen tulisi joskus firmware-päivitys. Ei kannata pidätellä hengitystä odotellessa. Siinä sivussa voisi tietysti kokeilla ajaa sille täyden tehdasresetin ja katsoa onko siitä mitään apua.

Vastaa