peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
143429 Kirjoitusta
49110 Jäsentä
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

Technicolor-TG799vac modeemin WLAN-ongelmaHighlighted
Talonpoika
Rekisteröitynyt: ‎11-07-2018
Kirjoituksia: 2
1/4

Technicolor-TG799vac modeemin WLAN-ongelma

Hei, minulla on Technicolor-TG799vac modeemi ja WLAN-ongelma. Modeemi/yhteys toimii hyvin kun on liitetty ethernet kaapelilla pöytäkoneeseen (iMac) nopeus vaihtelee 70-90 Mbps välillä. Mutta kun käyttää kannettavaa (iMacPro) tai puhelinta modeemin tarjoaman WLAN verkon kautta nopeus on huomattavasti pienempi vain 20-1 Mbps välillä.

https://teliacompany.speedtestcustom.com/result/76858340-851c-11e8-8769-a9154bdb0d3e.

 

Mikä avuksi, soiti helppiin ja käskivät buuttaamaan modeemin, ei auttanut nopeuteet. Loin uuden verkon Telia avustajalla, ei auttanut nopeuteen.

0 tykkäystä
3 vastausta
Asiantuntija
Asiantuntija
Rekisteröitynyt: ‎13-10-2017
Kirjoituksia: 101
2/4

Vs: Technicolor-TG799vac modeemin WLAN-ongelma

Technicolor-TG799vac -modeemissa on sekä 2,4gHz että 5gHz langaton verkko. Kumpaa näistä verkoista käytät? Suosittelen kokeilemaan 5gHz-verkkoa, jos olet käyttänyt 2.4gHz.

Toimiiko imac-koneesi jonkun toisen laitteen langattomassa verkossa paremmin? Suosittelen kokeilemaan Technicolorin langattoman verkon nopeutta myös jollain toisella laitteella.

Talonpoika
Rekisteröitynyt: ‎11-07-2018
Kirjoituksia: 2
3/4

Vs: Technicolor-TG799vac modeemin WLAN-ongelma

Moi, kyllä 5gHz-verkkoakin olen kokeillut ja luulin jo että se oli ratkaisu mutta jo muutamien minuuttien jälkeen kyseinen verkko muuttui samalla tavalla hyvin hitaaksi. Myös Technicolorin langattoman verkon nopeutta olen kokeillut useilla eri iPhone (5 ja 7) versioilla  ja yhdellä Android puhelimella, hitaus vaivaa kaikkia. Myös iMac ja MacBook Pro laitteet ovat minulla ollut työpaikallani käytössä ja siellä ovat toimineet moitteettomasti.

 

Minun suurin ihmetykseni on, että miksi Technicolorin nopeus toimii moitteettomasti kun kone ja modeemi on liitetty Ethernet kaapelilla toisiinsa, mutta Technicolorin tarjoama langaton verkko on niin surkea ja vaihtelee valtavasti ihan hetkessä.

 

Voikohan nopeuteen vaikuttaa esim. Telia TV:n oleminen päällä, tai mitä useampi laite on kyteketty verkkoon saman aikaisesti joko ethernetin ja wifin kautta?

0 tykkäystä
Seppä
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 152
4/4

Vs: Technicolor-TG799vac modeemin WLAN-ongelma


Minun suurin ihmetykseni on, että miksi Technicolorin nopeus toimii moitteettomasti kun kone ja modeemi on liitetty Ethernet kaapelilla toisiinsa, mutta Technicolorin tarjoama langaton verkko on niin surkea ja vaihtelee valtavasti ihan hetkessä.Siis eihän mikään langaton yhteys korvaa koskaan kiinteää kaapeliyhteyksiä. Mikään WLAN ei pärjää Ethernetille, vaikka sen "megabitit" olisivatkin enemmän. Esimerkiksi 802.11n on hyvin yleinen, 300 Mbit nopeuksiseksi mainostettu WLAN. Sen käytännön nopeus jää kuitenkin yleisesti alle 100:n megabitin. 802.11ac taas voi olla jopa yli gigabitin nopeuksinen paperilla, mutta käytännössä sekään ei pärjää gigabitin Ethernetille.

 

Langattomia yhteyksiä rajoittaa ihan fysiikka, radiotie on täynnä epäideaalisuuksia sekä häiriöitä. Lisäksi langattomilla yhteyksillä joudutaan aina jakamaan kaistaa muiden käyttäjien kanssa. Mikäli samalla kanavalla on naapurilla WLANeja, joudutaan liikennöinnin aikana odottelemaan vuoroa jatkuvasti. Ja vaikka tukiasemia ei olisi ihan samallakaan kanavalla, joutuu WLAN-tukiasema tutkimaan radiokaistaa ja havaitessaan muita tukiasemia joudutaan kaistanleveys pudottamaan 40 MHz:sta 20 MHz:iin, jolloin yhteys hidastuu vastaavasti.

 

Jos haluaa lisää nopeutta, kannattaa pyrkiä tilanteeseen jossa WLAN-tukiasema saa toimia täydellä kaistanleveydellä, esim. 40 MHz tai 80 MHz. Mutta jos ympärillä on paljon naapureiden verkkoja, kannattaa koko WLAN unohtaa ja käyttää kaapelia aina kun mahdollista. Toki tabletit yms. saa kotiverkkoon ainoastaan WLANilla, mutta niihin yleensä riittää hitaampikin yhteys.