peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
53026 Jäsentä
152377 Kirjoitusta
Katso mitä kaikkea voit tehdä Yhteisössä
^

Hienoa, kun tulit Yhteisöön. Täältä löydät valtavasti keskusteluita, blogeja ja ratkaisuja. Voit keskustella yhdessä muiden samanhenkisten jäsenten sekä ajoittain myös työntekijöidemme kanssa. Kokosimme sinulle kolme vinkkiä jotta pääset nopeasti kartalle siitä, mistä Yhteisössä on kyse.

ETSI JA LUE

Etsi tietoa, selaa keskusteluita ja lue blogeja. Joku toinen on saattanut jo painia saman ongelman kanssa ja saada siihen ratkaisun. Jos et löydä etsimääsi, aloita uusi keskustelu ja kysy neuvoa osaavilta jäseniltämme.

HAKUUN

JÄSENET AUTTAVAT TOISIAAN

Yhteisössämme jäsenet neuvovat toisiaan ja keskustelevat keskenään. Törmäät nopeasti myös VIP-jäseniimme. He kaikki ovat tavallisia asiakkaita kuten sinäkin.

TUTUSTU

OSALLISTU JA KEHU

Osallistu keskusteluihin, skaboihin ja pilotteihin. Kerro kokemuksistasi, ratko muiden ongelmia. Samalla keräät arvomerkkejä ja etenet Yhteisössä pidemmälle. Sinulla on mahdollisuus päästä jopa VIP-jäseneksi.

LUE LISÄÄ

TeleWell TW-EAV510AC



Highlighted
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎08-02-2019
Kirjoituksia: 3
1/6

TeleWell TW-EAV510AC

Tervehdys!


Osaisiko joku neuvoa, miten saisin nettiyhteyden toimimaan otsikon mukaisella laitteella, kun käytössä on Telian ADSL-liittymä, 16 MBIT/S? Nettiin kyllä pääsee kahdella vanhemmalla modeemilla, joten yhteydessä ei sinänsä pitäisi ongelmia olla. Jos asetuksia pitää jostain muokata, niin menee näin maallikolta yli hilseen, eikä laitteen mukana tulleista ohjeistakaan ole apua. Vai onko yhteys ylipäätään liian antiikkinen tälle modeemille?


Kyseessä on siis tämä laite: https://www.verkkokauppa.com/fi/product/14809/jtcvc/TeleWell-TW-EAV510AC-ADSL2-VDSL-modeemi

0 tykkäystä
5 vastausta
Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 328
2/6

Vs: TeleWell TW-EAV510AC

Kyllähän noi TeleWellit pitäs yleensä toimia ns. "heittämällä", jos ei muuten niin ainakin tehdasasetuksilla. Laitoithan ADSL-yhteyden "LINE" pistokkeeseen laitteen takana? Mites xDSL-merkkivalo käyttäytyy? Sen tulisi ensin vilkkua hitaasti (ei yhteyttä), sitten nopeammin (yhteyttä muodostetaan) ja lopuksi jäädä palamaan (yhteys muodostettu). Tästä tietää, että se on päässyt "linjoille". Jos siitä huolimatta ei pelitä, voisi LAN-puolella olla jotain säätämistä. Onhan koneissa DHCP sallittuna, ettei ole käsin määriteltyjä IP-osoitteita? Jos niitä on, saattavat olla väärässä aliverkossa.

0 tykkäystä
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎08-02-2019
Kirjoituksia: 3
3/6

Vs: TeleWell TW-EAV510AC

Sehän tässä ihmetyttääkin, kun aiemmat modeemit ovat lähteneet toimimaan ilman sen kummempia asetusten säätämisiä. Tässä DSL-valo kyllä palaa, mutta Internet-valo ei syty millään, eikä verkkoyhteyttä löydy. Ei ole käsin määriteltyjä IP-osoitteita, ja nuo vanhemmat modeemit lähtevät tosiaan samantien toimimaan, kunhan vain johdot saa kiinni. Kummallekaan en ole mitään asetuksia tietääkseni koskaan joutunut säätämään, enkä kyllä edes osaisi ilman "kädestä pitäen for dummies" -tyyppisiä ohjeita. Tehdasasetukset olen palauttanut useampaan kertaan, mutta tästä ei ole ollut mitään apua.

0 tykkäystä
Vakiokalustoa ☆☆
Rekisteröitynyt: ‎24-07-2015
Kirjoituksia: 328
4/6

Vs: TeleWell TW-EAV510AC


@celtrix  kirjoitti:

Sehän tässä ihmetyttääkin, kun aiemmat modeemit ovat lähteneet toimimaan ilman sen kummempia asetusten säätämisiä. Tässä DSL-valo kyllä palaa, mutta Internet-valo ei syty millään, eikä verkkoyhteyttä löydy. Ei ole käsin määriteltyjä IP-osoitteita, ja nuo vanhemmat modeemit lähtevät tosiaan samantien toimimaan, kunhan vain johdot saa kiinni. Kummallekaan en ole mitään asetuksia tietääkseni koskaan joutunut säätämään, enkä kyllä edes osaisi ilman "kädestä pitäen for dummies" -tyyppisiä ohjeita. Tehdasasetukset olen palauttanut useampaan kertaan, mutta tästä ei ole ollut mitään apua.


Hmm. Voisikohan sitten olla että laite pitääkin käydä conffaamassa jonkinlaisen wizardin kautta, ennen kuin se lähtee linjoille. Se, ettei Internet-valo syty tarkoittaa että se ei saa IP-osoitetta. Kyllähän esim. EdgeRouterit ovat sellaisia, että ennen kuin se alkaa reitittää mitään, täyty käydä webui:ssa tekemässä edes peruasetukset eli käydään muutama juttu läpi wizardilla, se luo oletusconffit jonka jälkeen vasta toimii.

 

Eli reititin pitäisi manuaalin mukaan löytyä osoitteesta http://192.168.0.254 (ohita selaimen antamat turvallisuusvaroitukset siten, että etenet sivulle "varoituksista huolimatta" tms). Käyttäjänimi pitäisi olla "hallinta" ja salasana on jossain laitteen tarroissa. Voihan se olla, että siellä avautuvilta sivuilta pitääkin valita esimerkiksi operaattori ja haluttu liittymätyyppi, ennen kuin se alkaa toimia. Vaihtoehtoisesti se saattaa pakottaa käyttäjän laittamaan esim. omat salasanat wifiin, ennen kuin suostuu toimimaan.

 

Samoin tuon hallintasivun kautta näkisi hieman statuksia...

0 tykkäystä
Uusi jäsen
Rekisteröitynyt: ‎08-02-2019
Kirjoituksia: 3
5/6

Vs: TeleWell TW-EAV510AC

Tämä nyt sitten lähti toimimaan, kun kaivoin kaapista takaisin 10-metrisen puhelinjatkojohdon, jonka heivasin jokin aika sitten pois, kun edellinen modeemi alkoi pätkiä parin minuutin välein. Monissa ohjeissa kun sanotaan, että tuollainen pitkä johto voi aiheuttaa linjojen pätkimistä ja hidastelua, mutta näköjään tämä uusi vekotin nyt sitten tuon tarvitseekin. Kummallista kyllä, aikaisemmat modeemini, mukaan lukien 2001 ostettu TeleWellin TW-EA700, näyttävät toimivan pelkällä pitkällä RJ11-kaapelilla ilman jatkojohtoja. No, merkkaan tämän ongelman nyt joka tapauksessa ratkaistuksi. Kiitokset sinulle SINAD teknisestä tuesta!

0 tykkäystä
SIM-guru
SIM-guru
Rekisteröitynyt: ‎21-02-2015
Kirjoituksia: 1 344
6/6

Vs: TeleWell TW-EAV510AC


@celtrix  kirjoitti:

Tämä nyt sitten lähti toimimaan, kun kaivoin kaapista takaisin 10-metrisen puhelinjatkojohdon, jonka heivasin jokin aika sitten pois, kun edellinen modeemi alkoi pätkiä parin minuutin välein. Monissa ohjeissa kun sanotaan, että tuollainen pitkä johto voi aiheuttaa linjojen pätkimistä ja hidastelua, mutta näköjään tämä uusi vekotin nyt sitten tuon tarvitseekin. 


Ei se sitä 10m johtoa tarvitse, mutta johtoja on erilaisia mm. onko kaikki parit kytketty ja myös niiden laaduissa on eroa. Sellanen ohut naru on aika turha edes yrittää, mutta laadukkaampi ja paksumpi saattaa toimia pidemmälläkin johdolla pätkimättä varsinkin 16megan yhteydellä. 100/10 VDSL tilanne taas voisi olla toinen tuolla samalla modeemilla ja 10m johdolla.

Silti en henkilökohtaisesti suosittele puhelinjohtoa kuin max sen pari metriä, ellei sitten käytä siinä esim cat6 kaapelia narun sijasta. 

Kaikki oikeudet pidätetään
All rights reserved