Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66728
Kirjoituksia 180131

Telia Avustaja kaataa DNAn kaapelimodeminTelia Avustaja kaataa DNAn kaapelimodemin

aarteinen
Kommentaattori
Viestejä 37 kpl

Telia Avustaja kaataa DNAn kaapelimodemin

1/22

Ongelma oli, että DNAn kaapelimodemi Sagemcom FAST3686v2 kaatui/boottasi heti, kun otin läppärillä (Lenovo Thinkpad T440s ja T450s) yhteyttä siihen. Ongelmaa ratkottiin toista viikkoa, kunnes Microsoftin tukifoorumilla amerikkalainen käyttäjä pyysi tekemään ns. Clean Bootin, jossa msconfigilla ja Task Managerilla poistetaan kaikki paitsi Microsoftin palvelut ja prosessit käynnistyksestä. Sen jälkeen yksi kerrallaan takaisin. Tällä menetelmällä noin kello kaksi viime yönä (ke-to)  löytyi kaapelimodemin kaatava ohjelma. Se kun poistettiin, niin kaatuminen loppui as per heti. Uptimeä nyt kahdeksatta tuntia.

 

Tässä välissä oli mm. kaiuttimet kannettu toiseen huoneeseen, ostettu "uusi" läppäri, kokeiltu HPn läppärillä jne. Kokeltu 4 eri kaapelimodemia.

 

Kyseessä oli Telia Avustaja, joka oli koneella, koska Telia oli edellinen laajakaistaoperaattori viime kesäkuuhun saakka. Sen jälkeen on menty 4G-modemeilla. Aika sattuvaa, että juuri DNAn kaapelimodemin kaataa juuri Telian ohjelma. Vika on toistettavissa ja suosittelen, että Telian tukiosasto tämän tekisikin. Ja joo, syy siihen, miksi tämä culprit siirtyi koneesta toiseen, johtui siitä, että "uuteen" koneeseen kloonattiin vanhan kovalevy.

Vastaa
0 tykkäystä
21 vastausta

JuhoOlliLo
Telialainen
Viestejä 477 kpl

2/22

Telia Avustaja tarkistaa modeemilta tiedot jotka modeemi jakaa avoimesti sisäverkon laitteille. Nämä sisältävät lähinnä modeemin teknisiä tietoja. Osa tietoturvaohjelmista käyttää samaa menetelmää.

 

Mitä näitä on tullut aiemmin vastaan Avustajan ja tietyjen tietoturvaohjelmien kohdalla niin juurisyynä vika on aina löytynyt modeemin ohjelmistosta. Vaikka Avustaja/tietoturva tekee laitteelle kyselyä niin sen ei pitäisi tästä kaatua. Näitä on sitten korjattu laitevalmistajan softapäivityksillä. 

 

Ongelma poistuu Avustajan poistamisella mutta ei korjaa sitä juurisyytä modeemin ohjelmistosta. 

Vastaa
0 tykkäystä

aarteinen
Kommentaattori
Viestejä 37 kpl

3/22

Kuuluuko Telia Avustajan tehdä yleensäkään mitään toisen operaattorin laitteille? Eikö sen pitäisi toimia vain ja ainoastaan Telian toimittamien laitteiden kanssa? Eikö sen pitäisi tunnistaa ne laitteet, mitä se ohjaa tai pyrkii ohjaaman?

Vastaa
0 tykkäystä

irritus
Konkari
Viestejä 826 kpl

4/22

En ole kokeillut Telia Avustajaa, mutta @JuhoOlliLo kuvauksesta päätellen se saattaisi kyselllä modeemilta tietoja SNMP-protokollalla. Tämä on aivan yleinen reitittimien hallintaprotokolla, jota lähes kaikki reitittimet tukevat, eivät ainoastaan Telian toimittamat laitteet.

 

Wikipedia | SNMP

 

Voisit stressata Sagemcomin modeemiasi jollakin muulla snmp-apuohjelmalla ja katsoa, kaatuuko se  siitäkin.

Vastaa
0 tykkäystä

PiaJo
Telialainen
Viestejä 806 kpl

5/22

Telia Avustaja ei toimi muiden operaattoreiden liittymissä. Se osaa laittaa kaikkiin laitteisiin mihin pystyy (eli Telian) asetukset, mutta ei muiden. 

 

Kaapelimodeemin osalta ei sen pitäisi olla ongelma, koska asetukset tulevat verkosta valtuutuksen kautta.

Telia Avustaja toimii muidenkin operaattoreiden liittymissä. Avustaja korjaa modeemin asetuksia Telian verkon asetusten mukaisiksi vain tuettujen laitteiden osalta, jos 'Korjaa modeemin asetukset'-valintaa painetaan. Tuetut laitteet asetusten osalta ovat:  Thomson TG784, 789, Inteno DG 301AL ja Zyxel P-660H/HW/HN-T1A ja P-870HN-51bEdit JoonasLam: Korjattu ylläolevaa tietoa oikeaksi.

Vastaa
0 tykkäystä

aarteinen
Kommentaattori
Viestejä 37 kpl

6/22

Telia Avustaja lienee kuitenkin Win10-laitteessani toimiva (toiminut) ohjelma, jollaisena se aiheutti DNAn kaapelimodemin kaatumisen/boottaamisen. Häirikkö, mikä häirikkö tai muilla termeillä huonosti käyttäytyvä ohjelma, jonka toiminnasta telialla ei taida olla ymmärrystä.

Vastaa
0 tykkäystä

Purnipsi
Velho
Velho
Viestejä 2 522 kpl

7/22

Todennäköisesti se yrittää yhdistää/komentaa modeemia siten, että se kaatuu. Noissa kamomodeemeissa ei yleisesti kovin kummoista tarvita, että meno menee juntturaan...

Vastaa
0 tykkäystä

aarteinen
Kommentaattori
Viestejä 37 kpl

8/22

Toivon mukaan Telia osaa tiedottaa asiakkaitaan siitä, että Telia Avustaja on syytä poistaa koneelta heti kun lakkaa käyttämästä Telian (laajakaista)palveluja.

Vastaa
0 tykkäystä

AnneAn
Telialainen
Viestejä 392 kpl

9/22
Avustaja tarkkailee verkon tilaa ja sisäverkon osalta käyttää UPnP/SSDP-protokollaa laitetietojen hakemiseen. Ei ole normaalia, että modeemilaite/yhteys kaatuu kyselyn johdosta, joten suosittelen olemaan laitevalmistajaan yhteydessä ongelman selvittämiseksi.
Vastaa
0 tykkäystä

aarteinen
Kommentaattori
Viestejä 37 kpl

10/22

Suosittelen Teliaa olemaan yhteydessä DNAn suuntaan, koska Telian tuottama / omistama ohjelmisto vaikuttaa radikaalisti DNAn tuotteen toimintaan. Minä olen tässä vain palvelun käyttäjä.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.