Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 65084
Kirjoituksia 176844

Telia TV digiboksilla palvelun pätkiminen, adsl 24mTelia TV digiboksilla palvelun pätkiminen, adsl 24m

Uusi jäsen
Viestejä 2 kpl

Telia TV digiboksilla palvelun pätkiminen, adsl 24m

1/2

Meillä oli sekä tv digiboxilla että kaapeliboxi. Molemmat pätkivät. Kaapelitv irtisanottu. 24m adsl toimii hyvin, testillä n. 10. Laitteita enemmän ja välillä vähemmän, mutta haluaisin tietää mobiilin kautta toimivasta reitittimestä. Saanko sen kautta telkkareihimme ja muihin laitteisiin toimivan ratkaisun?

Vastaa
0 tykkäystä
1 vastaus

Vakiokalustoa ☆☆
Viestejä 534 kpl

2/2

Onhan niitä olemassa reitittimiä, joilla mobiilinetin voi jakaa myös kiinteän verkon puolelle ja monihan näitä käyttääkin. Useimmiten näissä on myös wlan-tukiasema samassa. Ensimmäisenä tosin selvittäisin, saako osoitteeseen valokuituyhteyttä tai mitä sellaisen rakentaminen maksaisi. Olet maininnut viestissäsi sanat "toimiva ratkaisu" - valokuitu on ainoa, joka varmuudella täyttää tämän vaatimuksen.

 

Mikäli kuitenkin päädyt mobiiliverkkoon ja/tai kuitua ei ole saatavilla niin sinun tulee ymmärtää mobiilinetti on jaettu yhteys eli monet muut ihmiset käyttävät samaa liittymää yhtä aikaa puhelimilla tai reitittimillään. Se ei ole yhtä toimintavarma kuin ADSL ja se ei välttämättä täytä asettamaasi vaatimusta "toimiva ratkaisu".

 

Mobiilinetin toiminta on sijaintiin pohjautuvaa tuuripeliä ja riippuu eniten siitä, kuinka paljon muita käyttäjiä alueella on. Jos olet kerrostalossa tiheään asutulla alueella, älä odottele mobiilinetiltä liikoja. Nopeus voi olla jopa ADSL:aa huonompi ja etenkin vaihtelut todella suuria. Mutta jos asut laitakaupungilla pientaloalueella tai maaseudulla tukiaseman läheisyydessä, voi kohtuu nopeakin yhteys onnistua ja hyvin isolla todennäköisyydellä jopa paljon nopeampi kuin ADSL.

 

Suosittelisin asentamaan puhelimeen speedtest-sovelluksen ja mittaamaan nopeuksia kotona puhelimen mobiiliverkkoa käyttäen. Tärkeää on suorittaa useita eri mittauksia eri aikoihin ja etenkin sellaiseen aikaan kun itse ajattelet tarvitsevasi nettiä. Siitä näet, mitä sen nopeus voisi käytännössä olla eri vuorokaudenaikoina sen operaattorin liittymillä, mikä puhelimessasi sattuu olemaan. Näissäkin voi olla isoja alueellisia eroja eri operaattoreiden kesken ja varaan eniten vaikuttaa vuorokaudenaika.

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.