Yhteisö

Lueskele, kysy neuvoa, keskustele, opi uutta ja liity mukaan!
Jäseniä 66562
Kirjoituksia 179886

Telia yhteys kotiin XL 20-200mbit/sTelia yhteys kotiin XL 20-200mbit/s

Lervari99
Uusi jäsen
Viestejä 1 kpl

Telia yhteys kotiin XL 20-200mbit/s

1/3

Hei!

 

Tilasin asuntooni Telialta Telia Hybrid XL laajakaistan, jossa yhteyden vaihteluväli luvattiin olevan 20-200mbit/s. Nyt nopeustestit näyttävät alle 10mbit/s nopeuksia lataus- sekä lähetysnopeuksissa. 

 

Mistä kyseinen hitaus voisi johtua? Joulukuun alussa modeemin asennettua nopeus todellakin kävi jopa 40mbit/s, mutta nyt ei niihin nopeuksiin ole päästy. Voiko täällä pohjoisessa tämä talvi vaikuttaa myös nopeuksiin? (lunta, paljon puita ympärille)

 

- Lervari

Vastaa
0 tykkäystä
2 vastausta

Purnipsi
Velho
Velho
Viestejä 2 505 kpl

2/3

Hei!

 

Hybridihän on kiinteä netti (ADSL tai VDSL) + mobiili. Hybridnetin kiinteä laajakaista toimii vakionopeudella mutta 4G-verkosta saatavat nopeudet vaihtelevat saavutetun signaalin voimakkuuden ja tukiaseman käyttöasteen mukaan. Kannattaa siis kokeilla speedtest.net -sovelluksella (Windows) mitä antaa,  ja sitten kokeilla pelkällä kiinteällä, eli otat simmin pois, ja sitten mitä pelkkä 4G antaa, eli puhelinpiuha irti.

 

Mihin nopeudet tolla tavalla mitaten asettuvat?

Vastaa

Finox
Uusi keskustelija
Viestejä 12 kpl

3/3

Saitko viestin asennuksen valmistumisesta?

Vastaa
0 tykkäystä
Haluatko lisätä keskusteluun jotain, tai kysyä lisää? Kirjaudu sisään tai liity jäseneksi osallistuaksesi keskusteluun. Löydät linkit myös sivun yläreunasta.